Sport

Coloana:Sorana, în turul II la Taşkent

Ziarul de Vrancea
12 sep 2011 707 vizualizări
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, luni, în turul doi al turneului WTA de la Taşkent, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, trecînd în prima rundă de a doua favorită a competiţiei, Bojana Jovanovski cu 6-3, 6-1.

Sorana Cîrstea  o va întîlni în turul doi pe cîştigătoarea meciului dintre Kamilla Farhad (Azerbaidjan, beneficiara unui wild card) şi o jucătoare venită din calificări. Tot la Taşkent, Mădălina Gojnea a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-3, 3-6, 3-6, de sportiva slovacă Jana Cepelova, după ce a trecut în tururile anterioare de uzbeka Lilia Izmailova (6-0, 6-0) şi rusoaica Polina Rodionova (7-5, 6-1).


Doi sportivi, şase medalii


Sportivii Elena Andrieş şi Florin Croitoru au cîştigat, duminică, şase medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de juniori şi tineret under 23, competiţie ce se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 11-17 septembrie. Elina Andrieş a cîştigat medaliile de aur ale categoriei 45 kilograme junioare, la smuls (79 kg), aruncat (96 kg) şi total (175 kg). Toate cele trei rezultate sînt recorduri naţionale de seniori, tineret, juniori şi juniori II. La masculin juniori, la categoria 56 kilograme, Florin Croitoru a obţinut medaliile de aur la smuls (121 kg), aruncat (149 kg) şi total (270 kg), cu performanţe ce constituie recorduri europene de juniori şi tineret.


Arbitri în Cupele Europene


Primul meci din Liga Campionilor al formaţiei Oţelul Galaţi, cu FC Basel, care se va disputa mîine de la ora 21.45, în Elveţia, va fi arbitrat de o brigadă din Scoţia cu William Collum la centru.  William Collum a arbitrat şi partida dintre CFR Cluj şi AS Roma, disputată în 6 decembrie 2010, din Liga Campionilor, încheiată remiză, scor 1-1. Partidele echipelor romaneşti care vor juca joi, în grupele Ligii Europa vor fi oficiate de următorii arbitri: Hapoel Tel Aviv – Rapid Bucureşti, Hannes Kaasik (Estonia), Lazio – FC Vaslui, Eric Braamhaar (Olanda), Steaua – Schalke 04, Michal Koukoulakis (Grecia). De asemenea, doi arbitri romani vor conduce meciuri în Liga Europa: Ovidiu Haţiegan, partida din grupa E, între Dinamo Kiev şi Stoke City, iar Cristian Balaj, meciul din grupa L, Udinese – Rennes.


Schimbare în lotul Argentinei


Rugbistul Lucas Borges a fost convocat, luni, pentru a-l înlocui în lotul echipei Argentinei pe Gonzalo Tiesi, accidentat la genunchiul drept, înainte de meciul cu Romania, din grupa B a Cupei Mondiale din Noua Zeelandă. Borges, în vîrstă de 31 de ani, este aşteptat, astăzi, la Dunedin, unde se află în prezent reprezentativa Argentinei. Tiesi s-a accidentat la meciul de sîmbătă, cu Anglia, scor 9-13, şi a fost declarat indisponibil pentru restul turneului după ce a fost supus unui RMN, în urma căruia s-a constatat că are o entorsă la genunchiul drept. Naţionalele Romaniei şi Argentinei se vor întîlni, sîmbătă, la Invercargill, în grupa B a Cupei Mondiale de rugby.


Astafei stă două luni în refacere


Fotbalistul echipei FCM Tîrgu Mureş, Victor Astafei, diagnosticat cu fractură craniană, după ce, vineri, s-a ciocnit cap în cap cu jucătorul Alexandru ţigănaşu, de la Astra Ploieşti, va sta minimum două luni în afara terenului de joc. Potrivit grupării mureşene, după investigaţiile medicale la care a fost supus Victor Astafei, în urma accidentării suferite în partida cu Astra Ploieşti, medicii i-au pus diagnosticul "fractură de os temporal, fără deplasare şi fără complicaţii". "Vestea bună este că Victor nu va trebui operat, dar va rămîne internat la secţia de Neurochirurgie pînă marţi, cînd va fi externat. După aceea va începe perioada de refacere, care va dura cel puţin două luni, potrivit medicului echipei", se arată în comunicat.


Juventus şi capra vecinului


Gruparea Juventus Torino a cerut ca UEFA să analizeze atribuirea titlului de campioană a Italiei în 2006 echipei Internazionale Milano, în plin scandal Calciopoli, clubul torinez fiind nemulţumit de deciziile federaţiei italiene, a declarat preşedintele Andrea Agnelli. "Am cerut UEFA să verifice dacă situaţia echipei Inter a fost clară”, a spus Agnelli în cadrul unei emisiuni la postul Rai Uno. Andrea Agnelli a confirmat astfel o informaţie din Gazzetta dello Sport, cotidian care a notat că Juventus a solicitat UEFA să excludă formaţia Inter din Liga Campionilor, în baza articolului 2.05 al regulamentului competiţional, ce prevede excluderea unui club pentru "implicare directă sau indirectă" în nereguli în sport. Juventus ar fi dorit ca şi Internazionale Milano să fie sancţionată pentru implicarea în Calciopoli, în baza unor noi interceptări ale unor convorbiri telefonice care însă nu au dus la schimbarea deciziilor din 2006. "Pe teren, noi am cîştigat 29 Scudetti, sîntem conştienţi de asta", a adăugat Agnelli.

Aproape ars de viu


Hocheistul rus al echipei Lokomotiv Iaroslavl, Aleksandr Galimov, care supravieţuise accidentului aviatic de săptămîna trecută, soldat cu 43 de morţi, a decedat, luni, în spital. "În ciuda eforturile de a decurge la toate metodele posibile de tratament, Galimov a murit din cauza arsurilor severe, în secţia de arşi a Institutului de Chirurgie Vişnevski", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al spitalului. Conform The Moscow Times, Galimov avea arsuri severe pe peste 90 la sută din suprafaţa corpului. Sportivul a fost plasat în comă artificială după ce a fost transportat la spitalul din Moscova şi a decedat în timpul unei operaţii. Ultimul supravieţuitor al accidentului, steward-ul Aleksandr Sizov, se află în continuare în stare critică.


Cocaina, bat-o vina!


Un jucător important din Premier League a fost depistat pozitiv cu cocaină, a anunţat cotidianul The Sun, care precizează că identitatea fotbalistului respectiv va fi dezvăluită într-o emisiune de televiziune. Potrivit sursei citate, fotbalistul a fost vîndut de un club cu mai multe milioane de lire sterline, iar oficialilor de la noua sa echipă nu li s-a spus nimic despre faptul că jucătorul a fost depistat pozitiv. Realizatorii emisiunii de la postul Channel 4, axată pe rezultatele unei investigaţii jurnalistice, susţin că au descoperit identităţile a zeci de fotbalişti care au fost depistaţi pozitiv cu cocaină sau cu canabis şi că federaţia engleză şi cluburile au ţinut secrete numele respective. Ei mai menţionează că s-a renunţat la 240 de teste antidoping în perioada aprilie 2007 - august 2010, după ce oficialii care ar fi trebuit să le facă nu i-au găsit pe jucători la bazele de pregătire.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.