Sport

Mai aşteptăm cu gazonul

Ziarul de Vrancea
12 sep 2011 779 vizualizări
Rulourile din Olanda vor sosi mîine în ţară, iar refacerea gazonului de pe Arena Naţională va fi finalizată abia peste două săptămîni

Firma olandeză Hendriks-Graszoden se va ocupa de furnizarea şi montarea noului gazon pentru Arena Naţională, a declarat, ieri, pentru Ziarul Financiar, directorul general al constructorului german al stadionului, Romeo Boţocan. "Lucrările de înlocuire sînt în plină desfăşurare, primele camioane cu rulourile de gazon au plecat astăzi din Olanda şi vor ajunge miercuri în ţară. Va fi înlocuit şi stratul suport şi gazonul propriu-zis. Ne-am asumat această responsabilitate", a spus Boţocan. Firma Max Bögl a construit Arena Naţională alături de compania italiană Astaldi. Firma germană şi-a asumat înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională. Contractul a fost semnat în acest week-end, însă reprezentantul Max Bögl nu a precizat suma pentru care olandezii de la Hendriks-Graszoden vor pune noul gazon, a precizat sursa citată. Hendriks-Graszoden este o firmă înfiinţată în 1975, care a montat gazon pe stadioanele Santiago Bernabeu şi  Stade de France, conform informaţiilor de pe site-ul companiei. Firma olandeză este cea contactată, săptămîna trecută, de finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care dorea să achite el în primă fază înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională şi apoi să-şi recupereze banii de la Primărie.
Luni, a început scoaterea gazonului montat de firma Gama Verde, aparţinînd lui Adrian Oprişan, gazon care nu a rezistat la primul meci disputat pe Arena Naţională, partida Romania-Franţa, scor 0-0. La întîlnirea care a avut loc în 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzîndu-se pe toată suprafaţa acesteia. Jucătorii se afundau în teren, nu îşi puteau ţine echilibrul şi era aproape imposibil de pasat la firul ierbii sau de driblat.  O comisie UEFA a inspectat, în 8 septembrie, gazonul distrus după meciul Romania-Franţa şi a înaintat un raport conducerii forului european, care a decis ca al doilea meci ce urma să fi găzduit de Arena Naţională, Steaua - Schalke 04 din Liga Europa, să  nu se dispute  la Bucureşti, ci pe stadionul din Cluj. Vineri, constructorul Max-Bogl a anunţat că problemele cu gazonul Arenei Naţionale au fost generate de montajul defectuos, iar durata de remediere va fi de două săptămîni, mai lungă decît termenul prevăzut iniţial. Astfel, primul meci pe noul gazon va fi disputat de Oţelul Galaţi, la 27 septembrie, cu Benfica Lisabona, în Grupa C a Ligii Campionilor. Două zile mai tîrziu, pe Arena Naţională ar trebui să evolueze Rapid Bucureşti, cu PSV Eindhoven, în Grupa C a Ligii Europa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.