Sport

SMS- Sportiv national si international -Patru victorii şi două înfrîngeri

Ziarul de Vrancea
11 sep 2011 778 vizualizări
Campioana la polo CSM Oradea a încheiat, sîmbătă, turneul preliminar al Euroligii, cu un bilanţ de patru victorii şi două înfrîngeri, obţinînd calificarea în turul doi al competiţiei, încă de vineri.

  Orădenii au învins sîmbătă, în ultimul meci de la Marseille, formaţia olandeză Schuurman BZC, scor 15-12, acumulînd astfel 12 puncte în clasamentul grupei, cu care s-au clasat pe locul trei. Pe primele două locuri s-au situat Mladost Zagreb (18 puncte) şi CN Marseille (15), iar pe locul patru, Steaua Roşie Belgrad (9). CSM Oradea a încheiat participarea la turneul de la Marseille, din primul tur al Euroligii, cu patru victorii – 10-7 cu Dinamo Moscova, 13-8 cu Galatasaray Istanbul, 7-5 cu Steaua Roşie Belgrad şi 15-12 cu Schuurman BZC, respectiv două înfrîngeri, 8-12 cu Mladost Zagreb şi 9-11 cu CN Marseille.


Matei, coleg cu Mutu


Mijlocaşul Florentin Matei, 18 ani, fost la Steaua, a semnat un contract pe cinci ani cu Cesena, formaţie la care evoluează şi atacantul Adrian Mutu. Matei s-a pregătit în ultimele 15 zile alături de echipa italiană, pentru care a semnat din postura de jucător liber de contract. "Este un tînăr de perspectivă şi face parte din investiţiile pe care Cesena trebuie să le facă", a declarat, sîmbără, preşedintele grupării italiene, Igor Campedelli, pentru Sky Sport. Florentin Matei a evoluat în cariera sa la Steaua şi la Unirea Urziceni, unde a fost împrumutat sezonul trecut. La începutul acestui an, el a fost în probe la Fiorentina. Presa italiană a scris că de jucătorul roman au mai fost interesate cluburile Liverpool, AS Monaco şi Espanyol Barcelona.


Încă o medalie pentru Novak


Rutierul roman Eduard Carol Novak, component al echipei Tuşnad Cycling Team, a reuşit să obţină, ieri, medalia de argint în proba de fond a Campionatului Mondial de Paraciclism de la Roskilde (Danemarca), se arartă într-un comunicat al echipei. Eduard Carol Novak a declarat, imediat după cursă, că este bucuros pentru rezultatul obţinut, mai ales că a fost singurul sportiv din Romania în pluton şi nu a putut fi ajutat în timpul cursei. "M-am simţit foarte bine în timpul cursei şi sînt bucuros că am reuşit acest rezultat. Putea să iasă mult mai rău, pentru că am fost singurul ciclist din Romania la această probă, faţă de ceilalţi competitori care erau cîte 4-5 din fiecare ţară şi sînt mulţumit că am am reuşit să fac un concurs inteligent şi să obţin o nouă medalie", a spus Novak. Eduard Carol Novak a reuşit să devină, vineri, campion mondial în proba de contratimp, el sosind cu un avans de un minut faţă de cehul Jezek Jiri, campion paralimpic.


Aniversare tristă


Antrenorul american al naţionalei de baschet masculin a Romaniei, Carl John Neumann, împlineşte, duminică, vîrsta de 60 de ani, în aceeaşi zi în care naţiunea sa comemorează victimele atentatelor din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center.  Carl John Neumann s-a născut în 11 septembrie 1951, duminică el împlinind 60 de ani. Coincidenţa nefericită face ca în ţara natală, să aibă loc pe întregul teritoriu evenimente comemorative ale victimelor atentatelor de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001. Neumann nu se află însă în SUA, ci la Chişinău, unde s-a stabilit cu familia.  El a plecat din Romania la finalul lunii august, după încheierea meciurilor cu naţionala tricoloră în preliminariile Campionatului European din 2011.

Centuri în familie


Pugilistul ucrainean Vitali Kliciko şi-a păstrat titlul la categoria grea în versiunea WBC, după ce l-a învins, sîmbătă seară, la Wroclaw, prin inferioritatea adversarului în repriza a zecea, pe polonezul Tomasz Adamek. Kliciko, în vîrstă de 40 de ani, a obţinut a 43-a victorie din cariera de profesionist şi şi-a apărat pentru a şaptea oară centura. Vitali Kliciko a cucerit centura de campion la categoria grea în versiunea WBC în 2008, după ce l-a învins pe nigerianul Samuel Peter. Fratele lui Vitali Kliciko, Vladimir, deţine celelalte trei centuri ale categoriei grea, în versiunile WBO, WBA şi IBF. Este prima familie din istoria boxului care deţine toate titlurile la o categorie.


Skuhravy vindea maşini furate?


Fostul internaţional ceh Tomas Skuhravy este suspectat că ar fi implicat într-o reţea de trafic de maşini de lux furate, a anunţat presa cehă. Poliţia a inculpat şase membri ai reţelei, care riscă pînă la opt ani de închisoare. Patru dintre ei au fost plasaţi în detenţie provizorie. Unul dintre alţi doi bărbaţi inculpaţi, dar lăsaţi în libertate, este Tomas Skuhravy, a notat site-ul postului de televiziune TV Nova. Reţeaua falsifica "într-un mod foarte profesionist" numerele de identificare ale vehiculelor furate în Cehia şi în Germania, pentru a le înmatricula din nou, cu documente false, conform purtătorului de cuvînt al Poliţiei, Sona Budska. Skuhravy, în prezent în vîrstă de 46 de ani, a evoluat, între altele, la echipele Sparta Praga, Genoa şi Sporting Lisabona. El a participat cu echipa Cehoslovaciei la Cupa Mondială din 1990, din Italia, la care a ocupat locul doi în topul celor mai buni marcatori, după italianul Toto Schillaci.


Gyan, împrumutat la Al Ain


Atacantul formaţiei Sunderland, Asamoah Gyan, a fost împrumutat pînă la finalul sezonului la echipa Al Ain, antrenată de Cosmin Olăroiu şi la care este legitimat şi fundaşul Mirel Rădoi. Internaţionalul ghanez, în vîrstă de 25 de ani, a fost achiziţionat de Sunderland de la Rennes în vara anului 2010, pentru suma de 13 milione de lire sterline. în primul său sezon, el a disputat 37 de meciuri şi a marcat 11 goluri, însă performanţele sale au scăzut în ultima perioadă. Potrivit site-ului clubului Al Ain, jucătorul este aşteptat sîmbătă în Emiratele Arabe Unite pentru vizita medicală şi va purta la echipa lui Olăroiu tricoul cu numărul 3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.