Sport

Gigi Becali vrea să repare gafele lui Oprişan

Dan Chiriac
8 sep 2011 1019 vizualizări
Adrian Oprişan susţine sus şi tare că gazonul de pe „Naţional Arena” a fost pregătit special pentru partida Romania - Argentina u patronul firmei Gama Verde susţine că problemele la gazon au apărut ulterior, cînd efectul de seră provocat de temperaturile mari "a blocat tot sistemul radicular" u Gigi Becali şi UEFA au intrat pe fir, iar gazonul pus de Oprişan va fi aruncat la gunoi u următorul meci pe Naţional Arena, Steaua - Schalke, a fost amînat cu şase zile

Omul de afaceri Adrian Oprişan a ţinut să facă la rîndul său precizări legate de starea gazonului de la partida Romania - Franţa. Patronul firmei Gama Verde a susţinut ieri că terenul de joc a fost pregătit pentru partida amicală dintre Romania şi Argentina ce trebuia să se joace pe 10 august. Jocul a fost anulat după ce sud-americanii au refuzat să vină la Bucureşti deşi aveau semnat un contract ferm în acest sens. "Suprafaţa de joc a fost pregătită în mod expres pentru partida România-Argentina. Dacă s-ar fi jucat această partidă, ea s-ar fi desfăşurat în condiţii optime pentru simplul motiv că rulourile cu gazon erau montate de circa zece zile. Pentru că gazonul avea atunci trei centimetri, se preta perfect şi a fost ales special pentru a putea juca o partidă după zece zile de la montarea rulourilor. Astfel de rulouri se montează pe toate stadioanele mari din lume", a declarat Adrian Oprişan, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, citat de Mediafax. El a afirmat că problemele au apărut ulterior, din cauza temperaturii exterioare. "Ulterior, temperaturile ridicate, cuprinse între 29-34 grade Celsius, au dus la încetinirea şi chiar stoparea sistemului radicular. Trebuie explicat faptul că la temperaturile exterioare se adaugă temperatura din interiorul arenei, temperaturile de la nivelul solului care erau şi mai ridicate comparativ cu temperaturile exterioare. Plus lipsa de recirculare a aerului de la nivelul suprafeţei de joc.Toate aceste elemente au dus la crearea unui efect de seră care a blocat tot sistemul radicular (rădăcini - n.r.) şi chiar la întoarcerea acestora către suprafaţă pentru a putea prelua oxigenul şi să facă schimbul de gaze între sol şi atmosferă. Din aceste considerente au apărut aceste deteriorări la suprafaţa gazonului şi s-a ajuns la lipsa de stabilitate sau ancorare a acestuia în stratul suport", a explicat Adrian Oprişan.


Oprişan acuză calendarul competiţional


Patronul de la Gama Verde a acuzat lumea fotbalului că a stabilit un program competiţional prea bogat pentru un stadion nou. Adrian Oprişan a considerat că gazonul ar fi cedat oricum în cel mai scurt timp. "S-a organizat un calendar competiţional pe acest stadion fără a se ţine cont de timpii necesari de refacere şi regenerare a gazonului, de timpii necesari de ancorare în stratul suport. În aceste condiţii, deteriorările ar fi apărut oricum într-un timp foarte scurt", a spus Adrian Oprişan. Acesta a precizat că toate operaţiunile s-au desfăşurat conform caietului de sarcini şi au fost îndeplinite condiţiile de calitate la montarea gazonului. Patronul societăţii Gama Verde a mai explicat că după data în care ar fi trebuit să aibă loc meciul România-Argentina, într-un timp foarte scurt, a fost programată partida cu Franţa si nu s-au mai putut realiza operaţiunile mecanice care au fost programate imediat după partida cu Argentina, necesare pentru ancorarea gazonului în stratul de suport.


UEFA a intrat pe fir, Gigi Becali reface gazonul


Următorul meci programat să se desfăşoare pe Naţional Arena este cel dintre Steaua şi Schalke. Cum UEFA a intrat pe fir şi a trimis reprezentanţi la Bucureşti pentru a inspecta gazonul, patronul Stelei, Gigi Becali, face eforturi să schimbe gazonul lui Oprişan cu unul modern, adus din Olanda. UEFA a anunţat ieri într-un comunicat că stadionul Naţional Arena ar putea fi închis pentru partidele internaţionale dacă starea gazonului va rămîne identică. În aceste condiţii, Gigi Becali a anunţat că a contactat o firmă olandeză pentru a schimba gazonul. Tirurile cu rulourile de iarbă vor sosi la Bucureşti pînă cel trîrziu luni, urmînd ca noul gazon să fie montat în cel mult 36 de ore. Gigi Becali s-a arătat dispus să plătească pînă la 200.000 de euro pentru a schimba gazonul, iar meciul Steaua- Schalke să se poată desfăşura în condiţii normale. Ieri după-amiază, oficialii celor două echipe şi UEFA au decis să amîne partida directă cu şase zile. Programată pentru 15 septembrie, întîlnirea a fost mutată pentru 21 septembrie. Steaua este pusă din nou în situaţia de a suferi de pe urma lucrărilor făcute de firmele lui Adrian Oprişan, după ce gazonul din Ghencea a fost practicabil mult mai tîrziu decît era prevăzut în contractele semnate între clubul militar şi firma lui Oprişan. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nedumeritu", acum 4610 zile, 21 ore, 51 minute, 37 secunde
nulitati sau nu adevarul este ca suntem o tara de prosti! ei cu banii si noi cu gura cascata!
ace, acum 4611 zile, 34 minute, 3 secunde
MAI DOBITOCILOR MERITATI SA FITI IMPUSCATI LA CE IMAGINE NE-ATI FACUT! Acest inconstient si cretin ordinar se credea la km 25 pe mosia lui portofel semanand iarba pe langa gard. Otravitiva poate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.