Sport

Pompierii vrînceni s-au abonat la medaliile mondiale

Raluca Manolache
6 sep 2011 3883 vizualizări
Lupta cu flăcările îi mobilizează pentru luptele din sala de judo sau taekwondoo pe doi angajaţi ai ISU Vrancea u Nicolae Enache şi Iulian Pitulac au obţinut două medalii la New-York la jocurile mondiale ale pompierilor

 Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea îmbină cu brio performanţa sportivă cu meseria de pompier. Plutonierul Nicolae Enache şi plutonierul Iulian Pitulac sînt cei doi pompieri din cadrul ISU Vrancea care au reuşit să demonstreze că pe lîngă munca periculoasă pe care o desfăşoară, pot fi şi buni sportivi. Cei doi au reuşit să urce pe podium şi la cea de-a XIV-a ediţie a Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competiţie ce s-a desfăşurat la New York. În cadrul unei competiţii la care au participat 20.000 de pompieri profesionişti şi poliţişti din 70 de state, Nicolae Enache a reuşit să obţină medalia de aur la judo. Acesta a intrat în concurs la categoria 81 kg. Dedicat meseriei pe care o practică, acesta recunoaşte că este mult mai mult de muncă pentru a obţine performanţa pe care şi-o doreşte.

„Este un rezultat bun pentru mine. Este mult de muncă mai ales că trebuie să îmbin antrenamentele cu munca de la serviciu. Sînt felicitat de toată lumea pentru rezultatele obţinute“, a precizat Nicolae Enache. Sportivul a început să practice judo în urmă cu 15 ani la CS Unirea Focşani, sub îndrumarea profesorului Gavril Dondaş. Şi-a început activitatea la ISU în 2007 şi de atunci a reuşit să obţină în cadrul competiţiilor sportive dedicate pompierilor patru medalii, de care este foarte mîndru. Şi Iulian Pitulac, care practică taekwondoo de 12 ani la clubul Dragon Focşani, sub îndrumarea antrenorului Cristi Mălureanu, a reuşit să obţină medalia de bronz la New York. A concurat împotriva sportivilor din Canada, Spania, Taiwan şi a reuşit să demonstreze că merită un loc pe podium. Tinde spre o medalie mai valoroasă şi spune că va munci şi mai mult la antrenamente pentru a-şi îndeplini visul. „Această medalie înseamnă foarte mult pentru mine avînd în vedere că a fost muncită şi am avut adversari foarte puternici. Am concurat împotriva sportivilor din Spania, Taiwan, Canada. Pe IGSU este a patra medalie şi o să mă pregătesc şi mai bine ca să o transform în aur. Colegii au fost bucuroşi, am fost felicitat şi încurajat să particip mai departe la competiţii“, ne-a spus Iulian Pitulac. Cei doi sportivi sînt „abonaţi“ la medalii ori de cîte ori au participat la vreo competiţie. Aşa se face că la ediţia a XIII-a Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor ce s-a desfăşurat în Vancouver- Canada, Nicolae Enache a obţinut medalia de aur la judo categoria 80 kg, iar Iulian Pitulac a obţinut medalia de bronz la taekwondo categoria 63 kg, iar la ediţia a XI-a ce s-a desfăşurat în Daegu-Koreea de Sud, Nicolae Enache a obţinut medalia de aur la judo şi medalia de bronz la lupte greco-romane, iar Iulian Pitulac a obţinut medalia de argint la taekwondo. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.