Sport

Patru echipe s-au înscris în Liga a cincea

Dan Chiriac
6 sep 2011 1287 vizualizări
Alte patru formaţii sînt interesate de a lua parte la acest campionat u AJF Vrancea aşteaptă înscrieri pînă pe 15 septembrie

Patru echipe s-au înscris deja în Liga a cincea la fotbal, iar alte patru formaţii şi-au exprimat dorinţa de a lua parte la această întrecere. AS FC Unirea Focşani, Doctor GSM Suraia, Victoria Gologanu şi Green Village Ploscuţeni au depus la AJF Vrancea actele necesare participării în campionat. De asemenea, alte patru formaţii s-au interesat de condiţiile de participare. Voinţa Cîrligele, Zorile Coteşti, Trotuşul Rugineşti şi Internaţional 2 Mirceşti ar putea participa la ediţia Ligii a cincea care va începe după 15 septembrie. „Începînd cu acest an, AJF Vrancea înfiinţează campionatul judeţean destinat echipelor cu buget mai mic şi formate din fotbalişti locali. Taxele de participare în această competiţie sînt reduse la minimul posibil. AJF încearcă să vină astfel în sprijinul investitorilor care iubesc fotbalul şi doresc să fie reprezentaţi pe plan judeţean de o echipă de fotbal. Acum, participarea în campionat este mult mai uşoară şi pentru un investitor privat sau pentru un sat component al unei comune care are deja înscrisă o echipă în Superligă. Aceasta din urmă poate evolua şi ca echipă satelit, lucru foarte des întîlnit în alte judeţe. Echipele care doresc să ia parte la Liga a cincea se pot înscrie pînă pe 15 septembrie”, ne-a spus Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. Pe 15 septembrie va avea loc şi tragerea la sorţi a meciurilor din campionat. Taxa de participare în Liga a cincea este 300 de lei, iar baremul de arbitraj este doar 180 de lei, în condiţiile în care brigăzile vor fi compuse doar din arbitri care vor încasa cîte 60 de lei fiecare. De asemenea, transferurile de jucători şi vizele anuale costă la jumătate faţă de Superligă. Echipele pot efectua un transfer cu doar 30 de lei, iar o viză anuală costă 25 de lei. Pe 15 septembrie se va stabili şi modul de desfăşurare a Ligii a cincea. Cel mai probabil, două echipe din Liga a cincea vor avea drept de promovare în Superligă, iar o a treia echipă ar putea urca în eşalonul superior în urma unui meci de baraj. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
catalin, acum 4614 zile, 11 ore, 13 minute, 34 secunde
liga a cincea va incepe pe 18 septembrie?adik dupa ce sa va trage la sorti?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.