Sport

Stiri din sportul intern si international pe scurt:Rugbişti ucişi de radiaţii

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 508 vizualizări
Fostul rugbist Petre Barbu, care şi-a pierdut ambele picioare în urma iradierilor, spune că un alt practicant al sportului cu balonul oval, Mihai Ţibuleac, a murit din cauza iradierilor emanate la fostul lor loc de muncă, Fabrica de Utilaj Chimic din Bucureşti.

"Mulţi dintre colegii mei de serviciu şi chiar din lumea sportului au trecut deja pe lumea cealaltă. O celebritate din lumea rugbiului este Mihai Țibuleac, care şi el a lucrat în mediu toxic lîngă Uzinele Griviţa, a murit din cauza iradierilor emanate de la fabrica de Utilaj Chimic. La cîteva luni dispăreau cîte două-trei persoaneCa salariat purtam un gen de ecuson care cică măsura nivelul radiaţiilor, dar, de fapt, arăta ce le trebuia comuniştilor. Actualmente, din Utilaj Chimic mai există decît o secţie, care nu mai utilizează materiale care să emane radiaţii " a declarat pentru VerticalNews, Petre Barbu. Acesta, fost rugbist de performanţă, spune că a lucrat la Griviţa aproximativ 20 de ani, la vagoane, deoarece nu-i plăcea munca de birou, deşi absolvise o facultate. Barbu adaugă că boala pe care a căpătat-o din cauza iradierilor - arteriopatie obliterantă - a avansat treptat-treptat, primul picior fiindu-i amputat în 1993, iar cel de-al doilea în 1999.


Jucători torinezi, pe Bega


Gruparea FC Timişoara a perfectat împrumutul portarului Mario Kirev, de la Juventus Torino, şi al mijlocaşului Nicolas Martin Gorobsov, de la FC Torino, cei doi urmînd să evolueze la echipa bănăţeană pentru un sezon, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Stanciu, managerul sportiv al clubului. "Ambii jucători sînt împrumutaţi pînă vara viitoare. Transferurile nu s-au făcut în ultimul moment, dar am aşteptat primirea cărţilor verzi, pentru ca cei doi să poată evolua. Pentru Kirev, Juventus va plăti salariul integral pe durata împrumutului, în timp ce la Gorobsov vom contribui şi noi cu o parte din contract, însă nu este o sumă mare. Teoretic, mai urmărim transferul unor jucători liberi de contract, practic, mai vedem", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Daniel Stanciu. Bulgarul Mario Kirev are 22 de ani şi a fost transferat de Juventus Torino în 2009, iar pînă acum a fost împrumutat în Elveţia, la Grashoppers Zürich şi FC Thun.  Nicolas Gorobsov este născut în Argentina, are cetăţenia italiană, dar şi un bunic rus şi este deţinut în coproprietate de Torino şi Vicenza.


Emoţii pentru poloiştii orădeni


Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea, va debuta,astăzi, în compania formaţiei Dinamo Moscova, în cadrul turneului de la Marseille, contînd pentru primul tur al Euroligii. Turneul a început ieri, însă formaţia orădeană, antrenată de Toth Laszlo, va intra în competiţie abia de a doua zi. Poloiştii romani vor juca apoi cu Galatasaray Istanbul (joi), CN Marseille (vineri) şi echipa olandeză Schuurmann (sîmbătă).  În turul următor al competiţiei se vor califica primele patru clasate, în timp ce echipele de pe locurile 5-6 vor juca în Eurocup. Meciurile din turul II al Euroligii sînt programate în intervalul 23-25 septembrie, după care vor urma tururile preliminare (22 octombrie-26 februaire), sferturile de finală (14 martie-18 aprilie), iar între 11-13 mai este programat Turneul Final Four al Euroligii.

Vine tehnologia în fotbal


Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Centrul Tehnic al FRF că este convins că tehnologia video pentru linia porţii va putea fi introdusă după şedinţa de anul viitor al International Board. "În această perioadă facem foarte multe studii tehnice pentru tehnologia liniei porţii. Sînt convins că tehnica va putea fi introdusă după şedinţa de anul viitor al International Board (n.r. - forul mondial care se ocupă de modificările regulamentului), dar doar atît. În lume, jumătate dintre fani sînt suporteri, jumătate sînt arbitri şi sută la sută sînt jucători de fotbal. Să lăsăm jocul să fie condus de oameni, care pot face erori, dar să încercăm să reducem numărul de greşeli prin pregătirea şi profesionalizarea arbitrilor", a spus Blatter.


Tratament pentru epuizare mintală


Portarul de rezervă al echipei Hannover 96, Markus Miller, a anunţat, ieri, că a fost spitalizat pentru a se trata de epuizare mentală, devenind indisponibil pe termen nelimitat. "Am decis să informez clubul meu, pe suporterii noştri şi presa de boala mea. Voi fi internat pentru a urma un tratament", a declarat Miller pentru site-ul clubului. Portarul în vîrstă de 29 de ani, sosit de la Karlsruhe la Hanovra în vara anului 2010, a fost spitalizat într-o clinică privată, unde va urma o psihoterapie intensivă. Într-un comunicat, clubul german şi-a anunţat întreaga susţinere pentru jucătorul său, a cărui internare survine la aproape doi ani de la sinuciderea unui alt portar al grupării, Robert Enke.


Porto îl vrea pe Otamendi


FC Porto şi-a exercitat opţiunea de a-l achiziţiona definitiv pe fundaşul argentinian Nicolas Otamendi, de la clubul Velez Sarsfield, pentru suma de 4 milioane de euro, a anunţat, ieri, gruparea portugheză. Otamendi (23 de ani), deţinut în coproprietate de cele două cluburi din august 2010, a cîştigat în sezonul trecut campionatul, Cupa Portugaliei şi Liga Europa cu FC Porto.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.