Sport

Mai mult test, decît competiţie

Ziarul de Vrancea
7 sep 2011 693 vizualizări
Selecţionerul naţionalei de handbal feminin, Radu Voina, a anunţat lotul pentru Cupa Mondială din Danemarca

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că Romania nu are ca obiectiv cîştigarea Cupei Mondiale, competiţie adjudecată de tricolore la ultimele două ediţii şi care se va disputa în perioada 20-25 septembrie în Danemarca: "Cupa Mondială constituie un test bun pentru noi, deşi sîntem la început cu pregătirea. Nu ştiu dacă am atins faza optimă, dar consider un test util turneul de la Århus. Sîntem în grupa de foc, cu Franţa, Germania şi Norvegia. Dacă ne vom califica mai departe, vom juca semifinale, dacă nu, vom veni urgent acasă. E importantă conservarea energiei fetelor. Pe de altă parte, mai trebuie să spun că nu ne gîndim la cîştigarea Cupei Mondiale cu orice preţ. Sîntem la început cu pregătirea", a declarat Radu Voina.  Selecţionerul a anunţat şi lotul pentru competiţia din Danemarca: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Denisa Dedu (portari), Valetina Ardean, Iulia Curea, Oana Manea, Ionela Stanca, Florina Chintoan, Ramona Farcău, Ada Nechita, Magda Paraschiv, Adina Fiera, Carmen Cartaş, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Mihaela Tivadar, Carmen Amariei, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Amelia Busuioceanu şi Roxana Han.
Reunirea echipei naţionale va avea loc în 12 septembrie, la Bucureşti, unde jucătoarele vor rămîne şi în pregătire pentru Cupa Mondială, care se va derula între 20 şi 25septembrie.  “În lot sînt incluse şi cele trei jucătoare de la Cluj, Tivadar, Paraschiv şi Chintoan, care nu se vor prezenta la reunire, din cauză că pregătesc participarea la turneul din Danemarca, din turul doi al Ligii Campionilor. În funcţie de evoluţia lor acolo şi ce se va întîmpla ca rezultate, vor veni direct la Århus, unde va fi echipa naţională. La acelaşi turneu va participa şi portarul Tereza Pîslaru, care joacă la RK Zajecar. Avem nevoie la echipa naţională de fete care sînt dispuse să lupte şi sînt în formă, iar un exemplu este cooptarea portarului de la tineret, Denisa Dedu, dar şi revenirea Ameliei Busuioceanu", a explicat Voina.  În grupa A a competiţiei vor juca echipele Norvegiei, Romaniei, Franţei şi Germaniei, iar în grupa B cele ale Suediei, Rusiei, Spaniei şi Danemarcei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.