Sport

Arbitri romani in preliminariile Euro

Ziarul de Vrancea
5 sep 2011 784 vizualizări
Arbitrii Istvan Kovacs si Marius Avram vor conduce la centru meciuri din preliminariile Campionatului European under 21, editia 2011-2013. Kovacs va arbitra partida Spania - Georgia, din grupa a cincea de calificare, care se va disputa luni, 5 septembrie, de la ora 21.45.

Avram va conduce intilnirea Polonia - Rusia, din grupa sasea de calificare, care va avea loc marti, 6 septembrie, de la ora 19.00.
Gingioveanu a semnat cu Rapid
Mijlocasul Cosmin Gingioveanu, care a evoluat ultima oara la Universitatea Craiova, a semnat un contract pe o perioada de patru ani cu FC Rapid, a anuntat, simbata, gruparea bucuresteana pe site-ul oficial. Cosmin Gingioveanu, international de tineret, a evoluat timp de sase sezoane la Universitatea Craiova. El vine la Rapid din postura de jucator liber de contract, dupa dezafilierea gruparii craiovene.
Voleibalistii nu merg la Olimpiada
Nationala de volei masculin a Romaniei a fost invinsa, simbata, la Eindhoven, de reprezentantiva similara a Olandei, scor 1-3 (-20, 23, -18, -18), in mansa secunda a turului eliminatoriu din preliminariile Jocurilor Olimpice din 2012. Meciul a durat 104 minute. Romania a pierdut, la 27 august, si turul disputat la Baia Mare, scor 1-3. Cea mai importanta realizare a voleiului masculin romanesc dateaza de la JO din 1980, cind Romania a cistigat medalia de bronz, in timp ce Olanda a fost campioana olimpica la editia din 1996 (SUA).


Mutu inscrie in amicale


Atacantul Adrian Mutu a marcat doua goluri intr-un meci amical pe care echipa Cesena l-a terminat la egalitate, simbata, in deplasare, scor 2-2, cu formatia Novara. Mutu, care a fost integralist, a inscris in minutele 4 si 69. Pentru Novara au marcat Granoche ('65) si Mazzarani ('71). Adrian Mutu a primit un cartonas galben, in minutul 82.

Rasisti bulgari


Selectionerul Bulgariei, germanul Lothar Matthäus, si-a cerut scuze dupa meciul cu Anglia, pentru faptul ca unii componenti ai nationalei engleze au fost tinta unor manifestari rasiste din partea publicului prezent la meciul disputat la Sofia, in preliminariile Euro-2012. O parte a publicului a imitat strigate de maimuta la adresa unor jucatori de culoare din nationala engleza, in timpul meciului cistigat de elevii lui Fabio Capello cu scorul de 3-0, in grupa G de calificare la Euro. Atacantul Wayne Rooney a regretat, de asemenea, faptul ca astfel de manifestari au loc de multi ani pe stadioanele de fotbal. "Asta trebuie sa inceteze si speram sa se face ceva in acest sens", a mai spus Rooney, care a marcat doua goluri. UEFA cerceteaza acest caz si este foarte posibil ca federatia bulgara sa fie sanctionata sever.


Forlan nu poate juca in Liga Campionilor


Noua achizitie a clubului Internazionale Milano, atacantul Diego Forlan, nu va putea evolua in faza grupelor Ligii Campionilor si va trebui sa astepte luna februarie a anului viitor pentru a-si ajuta echipa, deoarece a jucat deja in Europa in acest sezon, a anuntat, simbata, gruparea italiana. Atacantul uruguayan a evoluat pentru Atletico Madrid in turul trei preliminar al Ligii Europa cu formatia norvegiana Strømsgodset. El nu a fost folosit in play-off, cind Atletico a intilnit Vitoria Guimaraes, ca urmare a negocierilor dintre spanioli si Inter, insa era prea tirziu, potrivit regulamentului UEFA, astfel ca nu va putea juca in 2011 pentru noua sa echipa in cupele europene. Forlan, in virsta de 32 de ani, a fost transferat la Inter, echipa la care joaca si Cristian Chivu, in schimbul sumei de 5 milioane de euro.


Accident vascular cerebral


Antrenorul formatiei Vasco da Gama, Ricardo Gomes, care a fost victima unui accident vascular cerebral ieri, aproape de finalul meciului cu Flamengo, a fost plasat in coma artificiala, dupa ce, vineri, a dat semne de "agitatie". Gomes a avut un accident vascular cerebral cu hemoragie, el fiind supus unei interventii chirurgicale. Fostul antrenor al echipei Paris Saint Germain iesise miercuri din coma. "Ricardo a prezentat semne importante de agitatie si a fost nevoie sa-l calmam. Starea sa clinica si neurologica este stabila, testele efectuate excluzind posibile complicatii", se arata intr-un comunicat al medicilor care se ocupa de tehnician. Anul trecut, Ricardo Gomes a mai suferit un accident vascular cerebral,  fiind spitalizat dupa meciul cu Palmeiras.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.