Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
2 sep 2011 775 vizualizări
In afara podiumului

Echipajul feminin 8+1 al Romaniei s-a clasat, ieri, pe locul IV in finala probei din cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj, de la Bled (Slovenia), si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2012. Echipajul roman a pierdut la 71 de sutimi medalia de bronz in fata Marii Britaniei, pe primele doua locuri clasindu-se echipajele din SUA si Canada.  Primele cinci clasate din finala A a probei s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2012. Romania nu a obtinut nici o medalie la editia 2011 a Campionatului Mondial de canotaj.

Radu sta cel putin o saptamina
Fundasul echipei Lazio Roma, Stefan Radu, care a parasit, miercuri, cantonamentul nationalei Romaniei pentru ca nu a putut fi recuperat in urma unei probleme la genunchiul drept, va fi indisponibil timp de sapte pina la zece zile. Potrivit site-ului oficial al gruparii italiene, jucatorului roman i s-a facut un RMN, joi, in urma caruia s-a constatat ca are o inflamatie a ligamentului colateral medial de la genunchiul drept. In cazul in care perioada de recuperare a lui stefan Radu se va prelungi, romanul va rata meciul de pe teren propriu cu FC Vaslui, programat la 15 septembrie, in prima etapa a grupei D a Ligii Europa.

Curg lusitanii la Cluj
Atacantul portughez Rui Pedro a semnat un contract cu formatia CFR Cluj, el urmind sa poarte tricoul cu numarul 30 la echipa pregatita de Jorge Costa. Rui Pedro, 23 de ani, aflat in proprietatea clubului FC Porto, a evoluat in ultimii ani sub forma de imprumut la mai multe formatii din Portugalia.  Atacantul a strins mai multe selectii la selectionatele de tineret ale Portugaliei.  CFR Cluj a mai reusit, joi, sa semneze un contract si cu portarul portughez Antonio Alberto Bastos Pimparel "Beto".

Inzaghi nu-i pe lista
Fotbalistul Filippo Inzaghi (38 de ani) nu figureaza pe lista de jucatori trimisa de AC Milan la UEFA in vederea participarii in faza grupelor Ligii Campionilor si nu si va putea continua duelul cu spaniolul Raul, de la Schalke 04, pentru recordul de goluri in cupele europene. Inzaghi, care se reface in urma unei grave accidentari la genunchi, ocupa locul doi in clasamentul celor mai buni marcatori din istoria cupelor europene, cu 70 de reusite, dupa Raul (73), care participa in Liga Europa cu Schalke 04, in acest sezon. Ucraineanul Andrei Sevcenko (Dinamo Kiev), ocupantul locului III cu 67 de goluri, participa tot in Liga Europa. Printre cei 25 de jucatori alesi de antrenorul echipei AC Milan, Massimiliano Allegri, nu figureaza nici atacantul italo-egiptean Stephan El Shaarawy (18 ani).

Contre Blanc – Nasri
Tehnicianul Laurent Blanc l-a sfatuit pe jucatorul Samir Nasri, care si-a aratat nemultumirea France Football in legatura cu faptul ca selectionerul Frantei l-a criticat public, sa raspunda in teren si nu in mass-media. "Bineinteles ca am avut o discutie cu el, ca si cu altii. Insa daca as fi in locul lui, as sti unde sa raspund", a declarat Blanc aratind spre gazonul stadionului Qemal Stafa, joi, in conferinta de presa ce preceda meciul dintre nationala Frantei si Albania, din preliminariile Euro-2012. "El alege ce teren doreste, dar exista unul pe care  ar fi foarte foarte bine sa raspunda", a adaugat selectionerul. De mai multe saptamini, Laurent Blanc spune ca asteapta mai mult de la Samir Nasri, jucator care a avut prestatii dezamagitoare in ultimele meciuri ale nationnalei Frantei. Marti, in publicatia France Football, Nasri a afirmat ca prefera ca selectionerul sa ii spuna ceea ce vrea intre patru ochi, nu prin intermediul presei. Franta va juca, saptamina viitoare, in data de 6 septembrie, cu reprezentativa Romaniei, pe Arena Nationala din Bucuresti.

Cinci candidate pentru JO-2020
Orasele Baku, Doha, Istanbul, Madrid, Roma si Tokyo si-au depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, inainte de termenul limita fixat pentru 1 septembrie, la miezul noptii. Dintre candidate, orasele Tokyo si Madrid au ratat la limita organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, atribuita metropolei Rio de Janeiro. Alegerea orasului care va gazdui JO-2020 va avea loc in septembrie 2013, la Buenos Aires.

Greva proletara pe “Maracana”
Muncitorii care renoveaza stadionul Maracana din Rio de Janeiro, arena ce va gazdui meciuri de la Cupa Mondiala de fotbal din 2014, au intrat in greva pentru a doua oara in mai putin de trei saptamini. "Problema este ca toate clauzele care au fost discutate si aprobate nu au fost puse in aplicare de firmele implicate in lucrarile de renovare. Muncitorii sint nemultumiti", a declarat presedintele sindicatului angajatilor din constructii SITRAICP, Nilson Duarte Costa. Aproximativ 1.500 de muncitori au mai stopat lucrarile de la stadionul Maracana, la jumatatea lunii august, solicitind conditii mai bune de lucru, marirea salariilor si o asigurare medicala. Brazilia, care va gazdui Cupa Mondiala din 2014 si Jocurile Olimpice din 2016, inregistreaza intirzieri semnificative in ceea ce priveste constructia si renovarea stadioanelor.

Premiu regal pentru “Gebre”
Atletul etiopian Haile Gebrselassie, cvadruplu campion mondial si dublu campion olimpic in proba de 10.000 de metri, a cistigat Premiul Printul de Asturia pentru Sport in 2011, distinctie pentru care mai era nominalizat, intre altii, si fotbalistul Raul Gonzalez,. Gebrselassie a obtinut 26 de voturi ale juriului format din 30 de persoane si condus de fosta jucatoare de tenis Arantxa Sánchez, impunindu-se la votul final in fata lui Raul. Jucatorul a obtinut trei voturi. Echipa Spaniei de inot sincron, alpinistii Edurne Pasaban si Reinhold Messner (candidatura comuna) si ciclista franceza Jeannie Longo au fost ceilalti candidati ajunsi in finala pentru Premiul Printul de Asturia. Fundatia Printul de Asturia, patronata de Felipe de Bourbon, mostenitorul tronului Spaniei, ofera in fiecare an opt premii de cite 50.000 de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.