Sport

Mircea Sandu:

Laurențiu Muscalu
1 sep 2011 911 vizualizări
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, este constient ca sansele de calificare la Europene de la anul sint aproape nule u azi, orele 20.30, Romania joaca in deplasare in Luxemburg, una dintre ultimele sanse de calificare u meciul este in direct pe Pro TV




Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, spune ca Adrian Mutu si Gabriel Tamas au avut un comportament de jucatori amatori si Piturca a luat cea mai buna decizie atunci cind I-a exclus din lot.

R.: Putem face sase puncte din dubla cu Luxemburg si Franta?
M.S.: Sigur ca da. Sintem obligati sa batem Luxemburg pentru a ne pregati in liniste pentru Franta. Daca vom avea un stadion plin si suporterii ne vor incuraja pe durata celor 90 de minute, atunci sansele noastre de victorie vor fi mai mari.

R.: Mai sperati la calificare?

M.S.: Normal. Ele sint insa foarte mici. Asta este adevarul. Franta este echipa numeral unu din grupa, iar Belarusul si Serbia sint peste noi la ora asta. Am invins Serbia la noi acasa pentru ca jucatorii s-au daruit de doua ori mai mult decit in alte meciuri. Doar asa putem cistiga acum meciurile importante. Ducem lipsa de jucatori sclipitori. Munca in echipa este esentiala. Sper sa luam sase puncte cu Luxemburg si Franta si apoi sa speram ca vom prinde locul al doilea in grupa. Doar o minune insa ne mai poate duce acolo.

R.: Cit de mult vor conta absentele lui Mutu si Tamas?

M.S.: Cred ca se discuta prea mult pe aceasta tema. Piturca s-a gindit o zi intreaga pina sa ma anunte la ce decizie a ajuns. Eu spun ca a facut pasul cel bun. Mutu a calcat pe bec de doua ori cu Iordanescu, de doua ori cu Piturca si de doua ori cu Lucescu. Acum vrei sa mai faci pe viteazul inca o data cu Piturca, parca este prea mult. Acum era si capitanul echipei. Ce exemplu dai tu jucatorilor care vin la lot pentru prima data. Vor incerca si ei sa faca la fel daca vad ca merge in acest mod. Au gresit, sa plateasca!

R.: Mai vine Blatter la Bucuresti?

M.S.: Va veni la Bucuresti pentru acest meci, dar si pentru inaugurarea stadionului. Este un eveniment important pentru fotbalul romanesc si trebuie sa fim bucurosi ca Blatter va fi alaturi de fotbalul romanesc.
"Rapid Bucuresti are cea mai experimentata echipa"

R.: Cine vine in locul lui Ionut Lupescu?

M.S.: Nimeni. Am vazut ca s-a vorbit prin presa ca vine Gica Popescu. Nici vorba de asa ceva. Cu Ionut Lulescu m-am despartit in cele mai bune relatii. Visul sau era sa ajunga la UEFA si a reusit. Ii doresc multa bafta. Daca ii voi putea fi de ajutor vreodata o voi face imediat.

R.: Au mai fost si alte schimbari la nivel administrativ....

M.S.: Mihail Marian si echipa lui vor reforma lucrurile la nivelul copiilor si juniorilor. Avem o generatie bj a la 1995-1996, dar si la alte categorii de virsta. Academia Hagi a invins pe Real Madrid si pe Inter Milano, asa ca nu putem spune ca nu avem valoare. Trebuie insa ca antrenorii sa fie mai responsabili. Peste citiva ani putem avea o noua Generatie de Aur, dar trebuie rabdare din partea tuturor. Victor Piturca trebuie sa califice echipa la Euro 2016 si sa ne readuca in primele 20 de echipe ale Europei. Acum sintem trecuti de locul 50 si trebuie sa ne vedem lungul nasului. Acum asta ne e valoarea. Daca nu vom sti sa gestionam bine lucrurile ne vom duce si mai jos.

R.: Cine ia titlul in Romania?

M.S.: Rapid, Steaua, CFR, Vaslui, Dinamo, sint echipele care se bat pentru locul intii.

R.: Cine iese din grupele Europa League?

M.S.: Rapid are cel mai experimentat lot si cred ca se va califica mai departe. PSV Eindhoven e o echipa buna, dar Steaua va avea mai mari probleme cu Schalke. E bine ca sintem cu patru echipe in Europa.  

A consemnat Laurentiu MUSCALU



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.