Sport

Stiri sportive pe scurt-Portar de la Porto, la Rapid

Ziarul de Vrancea
1 sep 2011 1286 vizualizări
Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca portarul echipei FC Porto, Antonio Alberto Bastos Pimparel Beto, va evolua un sezon sub forma de imprumut la formatia condusa de Razvan Lucescu

 "Astazi am obtinut imprumutul de la Porto al lui Beto. Este un portar de valoare care sper sa ne ajute. Vine sub forma de imprumut pentru un an. Noi ii vom plati jucatorului salariul, iar la anul in vara o sa avem optiune de cumparare definitiva", a afirmat George Copos. In virsta de 29 de ani, Antonio Alberto Bastos Pimparel Beto a evoluat pina acum la echipele Sporting Lisabona B, Casa Pia, Chaves, Marco, Leixoes si Porto. Portarul are trei selectii in reprezentativa Under 21 a Portugaliei si una la echipa nationala de seniori.

Schalke se intareste


Gruparea Schalke 04, adversara Stelei in grupa J a Ligii Europa, l-a achizitionat  pe internationalul finlandez Teemu Pukki (HJK Helsinki), care a marcat trei goluri impotriva formatiei germane in play-off-ul competitiei europene. Atacantul Teemu Pukki (21 de ani), care a marcat cele trei goluri ale echipei HJK Helsinki in dubla cu Schalke 04, din play-off-ul Ligii Europa, a semnat un contract pina in 2014 cu clubul german, la care este legitimat si atacantul Ciprian Marica. Potrivit Bild, suma transferului este de 1,5 milioane de euro. In aceeasi zi, Schalke 04 l-a imprumutat pe atacantul elvetian de origine croata Mario Gavranovic (21 de ani) la FSV Mainz pina la finalul sezonului, cu optiune de cumparare.


Carvalho nu mai joaca la nationala


Fundasul echipei Real Madrid, Ricardo Carvalho, si-a anuntat retragerea din nationala Portugaliei, justificindu-si decizia prin faptul ca a fost "ranit in orgoliu". "Nu intentionam sa imi termin parcursul astfel", a declarat Carvalho, plingindu-se de "lipsa de respect" si declarindu-se "ranit in orgoliu". "Sint si eu un sportiv. Merit si eu, la fel ca altii, consideratie si respect", a mentionat portughezul. Federatia Portugheza de Fotbal (FPF) a anuntat, miercuri, intr-un comunicat, ca Ricardo Carvalho a plecat de la echipa nationala fara sa explice selectionerului Paulo Bento sau conducerii forului motivele acestei decizii. Carvalho figura pe lista jucatorilor convocati pentru meciul de vineri cu Cipru, din preliminariile Campionatului European din 2012.  Fotbalistul in virsta de 33 de ani a fost selectionat de 75 de ori in nationala Portugaliei. El a fost achizitionat de Real Madrid in august 2010.


 “Pisica” se retrage in birlog


Argentinianul Gaston Gaudio, fost numarul 5 mondial si cistigator al turneului de la Roland Garros in 2004, a anuntat ca isi incheie definitiv cariera, dupa ce in ultimul an nu a mai jucat deloc. "Nu voi mai reveni pe circuitul profesionist. Este un sport pe care l-am practicat toata viata si sint trist ca trebuie sa-l abandonez", a declarat jucatorul argentinian, pentru agentia Telam. Supranumit "El Gato/Pisica" in tara sa, Gaston Gaudio a obtinut cea mai importanta victorie a carierei la Roland Garros, in 2004, cind l-a invins in finala pe compatriotul sau Guillermo Coria (retras in 2009), el revenind de la scorul de 0-6, 3-6 si cistigind ultimel trei seturi cu 6-4, 6-1, 8-6. Gaudio a disputat ultimul sau meci oficial pe 2 august 2010, cind a fost invins de spaniolul Pablo Andujar in primul tur la Kitzbühel.


Turcii nu mai au Formula 1


Marele Premiu al Turciei, introdus, sub rezerva, in calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 din 2012, dat publicitatii pe 3 iunie, a fost scos din programul competitiei, a anuntat, ierri, Federatia Internationala de Automobilism (FIA). MP al Turciei, desfasurat la Istanbul, a fost scos din calendar, in absenta unui acord financiar cu Bernie Ecclestone, administratorul drepturilor Formulei 1. In schimb, Marele Premiu al Bahrainului, care a fost anulat in 2011 din cauza situatiei politice din tara, figureaza in calendarul pe 2012, urmind sa aiba loc pe 22 aprilie, si nu pe 11 martie, cum fusese anuntat initial.
Sezonul 2012 va debuta pe 18 martie, cu Marele Premiu al Australiei, si se va incheia pe 25 noiembrie, in Brazilia.


Negocieri cu grevistii


Proprietarii echipelor din NBA si reprezentantii sindicatului jucatorilor s-au intilnit, miercuri, timp de sase ore, pentru a gasi o solutie la greva declansata de patroni pe 30 iunie, insa niciuna dintre parti nu a dorit sa precizeze care sint rezultatele confruntarii. Aceasta a fost a doua intilnire intre cele doua parti de la declansarea grevei. Pe 1 august, patronii si jucatorii nu au ajuns la un acord, astfel ca pe 2 august Liga profesionista nord-americana de baschet (NBA) a anuntat ca a initiat o procedura juridica impotriva sindicatului jucatorilor, sperind astfel sa stabileasca in fata unui judecator legalitatea grevei decretate de patroni. NBA a anuntat ca o greva a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat in vigoare pe 30 iunie, dupa un nou esec al negocierilor cu sindicatul jucatorilor. Aceasta greva a patronilor este prima in NBA din sezonul 1998-1999. Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucatori liberi, neplata baschetbalistilor, interdictia impusa jucatorilor de a se pregati la bazele cluburilor lor si de a avea contacte cu antrenorii lor.  Proprietarii considera ca 22 din cele 30 de cluburi din NBA sufera pierderi financiare, insa jucatorii refuza reducerea salariilor lor. Pentru a indrepta aceasta situatie, respectiv pierderea anuala a 300 de milioane de dolari, NBA vrea impunerea unui plafon salarial fix, precum si contracte pe o durata mai scurta de timp si fara garantii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.