Sport

O zi neagra pentru Claudia Stef

Ziarul de Vrancea
31 aug 2011 1273 vizualizări
Marsaluitoarea romana s-a clasat pe locul 27 la Campionatele Mondiale de Atletism de la Daegu * In cursul noptii, a intrat in calificari Esthera Petre, campioana mondiala de tineret la saritura in inaltime

Ieri a fost un fel de zi de pauza la Campionatele Mondiale de atletism de la Daegu, disputindu-se doar o singura proba de sosea, 20 km mars feminin. Delegatia redusa a Romaniei isi punea sperante in atleta Claudia Stef cu citeva antecedente frumoase la Mondiale: locul V in 2003, locul VI in 2007 si locul VIII in 2005. Deoarece are in istoric o suspendare pentru dopaj, Claudia nu a putut participa la Jocurile Olimpice de la Atena si Beijing. La 33 de ani, Claudia a avut un start nefericit, ea fiind pe locul 33, dupa 5 km. Ulterior, romanca a mai izbutit sa urce, dar numai pina pe locul 27, pe care l-a pastrat pina la final, cu timpul de 1h36:55. Ca in editiile din 2007 si 2009, campioana mondiala a devenit rusoaica Olga Kaniskina (1h29:42), ea fiind si campioana olimpica in 2008. Rusia ar fi dorit sa ocupe tot podiumul, insa o alta mare favorita, Vera Sokolova, autoare a unui record mondial in 2011, s-a clasat de abia a zecea. Intre campioana si Anisia Kirdiapkina (medaliata cu bronz) s-a intercalat sportiva din China, Liu Hong, la 31 de secunde in urma Kaniskinei.
Astazi, insa, atletismul porneste cu toate motoarele, in cursul diminetii coreene (noaptea la noi, ora 3:45) luind startul campioana mondiala de tineret Esthera Petre, autoare a unui salt de 1,98 m in acest sezon. Marea favorita, Blanka Vlasic (Croatia) este accidentata, dar a decis sa participe si in aceste conditii, avind un salt de 2,00 m in primavara. Este de urmarit rusoaica Anna Cicerova (2,07 m!), printre alte pretendente numarindu-se Svetlana Skolina (Rusia, 2,00 m),Antonietta di Martino (Italia, 2.04 m) si  Venelina Mateeva (Bulgaria, 1,98 m). Baremul de calificare este destul de ridicat, 1,95 m, iar in cazul in care nu este indeplinit de 12 atlete, lista finalei se completeaza.
Tot astazi se disputa finalele la inaltime masculin (ora 13:10), triplusalt feminin (13:20), 3000 m obstacole masculin (14:25), 1500 m feminin (14:55), 400 m garduri feminin (15:15) si 400 m garduri, masculin (15:30).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.