Sport

Semnal de alarma: Luxemburg

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 624 vizualizări
Selectionerul Victor Piturca se teme de o surpriza neplacuta in meciul cu nationala Marelui Ducat * Matel este singurul jucator care ar putea debta in partidele cu Luxemburg si Franta

Selectionerul regreta accidentarea lui Sinmartean
Selectionerul Victor Piturca a anuntat lotul ehipei nationale pentru partidele de pe date de 2 si 6 septembrie cu echipele Luxemburgului si Frantei din preliminariile Euro 2012. Daca numele jucatorilor de peste hotare erau deja cunoscute, cu corectiile de rigoare, au fost stabiliti si jucatorii din campionatul intern. Astfel, lotul arata astfel: Tatarusanu, Lung, Pantilimon (portari), Sapunaru, Matel, Galamaz, Chiriches, Goian, Radu, Moti, Rat, Latovlevici (fundasi), Torje, Nicolita, Cocis, Lazar, Bourceanu, Ov. Petre, Tanase, Herea (mijlocasi), Bucur, Zicu, Marica, Stancu (atacanti). Moti a fost convocat ulterior anuntului initial, site-ul oficial al FRF neexcluzind schimbari in componenta pina miercuri.
Ieri, Piturca a reliefat, intr-o conferinta de presa importanta celor doua meciuri, in special cel cu Luxemburg.  “Ar trebui sa ne temem foarte tare de Luxemburg. Ei au batut Slovacia, o echipa buna ca Belarus nu a putut sa invinga, iar Franta a cistigat foarte greu. Asa ca noi cu siguranta vom avea probleme daca nu vom juca la cel mai inalt nivel macar fizic. Sigur, valoric sintem peste Luxemburg, dar meciul se cistiga in teren. Ne va fi extrem de greu si cu Franta, dar trebuie mai intii sa trecem de Luxemburg. Ca daca nu vom cistiga cu Luxemburg, cu Franta vom avea numai un meci de palmares. Fizic, cei din Luxemburg stau exceptional, poate chiar mai bine ca noi”, a spus Piturca. Selectionerul sustine ca a convocat pentru partidele cu Luxemburg si Franta cei mai valorosi jucatori in momentul de fata. " Sigur, sint jucatori care lipsesc, Mutu si Tamas sint exclusi, iar Sinmartean s-a accidentat in ultimul moment, in proportie de 90-95 % a facut ruptura musculara in meciul de campionat. . Dar chiar si in lot avem jucatori cu probleme. Unii, cum sint Rat, Radu, Marica, Stancu, nu au jucat inca la echipele de club, iar altii au unele leziuni, cum sint Goian si Lazar", a explicat tehnicianul, mentionind ca, in opinia sa, Sinmartean este cel mai in forma jucator ofensiv roman si ca, in conditii normale, ar fi fost convocat.

“Radoi? Sa ma sune el!”


In privinta lui Radoi, selectionerul a spus ca nu va face nici un pas pentru a-l convinge sa revina asupra deciziei de a se retrage de la echipa nationala, precizind ca jucatorul trebuie sa il sune pentru a-l convoca din nou. "Daca el va dori sa revina, nu stiu daca stie numarul meu de telefon ca mi l-am schimbat, dar e simplu de aflat, ar avea o discutie cu mine si imediat ar reveni la nationala", a mentionat tehnicianul. Totodata Piturca a lasat o portita pentru tandemul Mutu-Tamas:  "N-am vorbit cu Adrian Mutu, dar nu poate el la telefon sa ma convinga sa revin asupra deciziei. Si Tamas, si Mutu ar avea o sansa sa fie din nou convocati daca Romania ar invinge in aceste doua jocuri. Deci baietii ar trebuie sa joace si pentru ei in aceste doua meciuri", a spus Piturca.  Echipa nationala a Romaniei intilneste selectionata Luxemburgului la 2 septembrie, de la ora 20.30, pe Stadionul Josy Barthel, si reprezentativa Frantei la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Nationala din Bucuresti, in cadrul preliminariilor Euro 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.