Sport

Razboi cu armele pe fata

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 1026 vizualizări
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, l-a somat pe Rudel Obreja sa demisioneze din fruntea Federatiei de Box * el, impreuna cu nume importante din boxul romanesc, a solicitat AIBA sa nu dezafilieze FRB, daca Obreja demisioneaza pina la 1 septembrie

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, nu a fost lasat, ieri, sa intre in sediul Comitetului Olimpic si Sportiv (COSR), unde seful comitetului, Octavian Morariu, a sustinut o conferinta de presa. Obreja a afirmat ca nu a fost lasat sa intre de catre paznici, deoarece "asa sint ordinele"."Eu sint presedintele Federatiei Romane de Box si vreau sa intru in sediul COSR, nu e sediul lui Morariu. Eu sint suspendat de AIBA, nu de COSR. Asta e dovada ca faceti slugarnicie in fata AIBA. A adus bodyguarzii ca sa nu ma lase sa intre", a declarat Obreja. Morariu a raspuns sec: "Domnul Obreja este autosuspendat ca presedinte al Federatiei Romane de Box. Mi se pare normal ca la o conferinta de presa organizata de mine sa invit pe cine vreau. Eu nu m-am dus la conferinta lui din respect pentru domnul Obreja", a spus Morariu.
In cadrul conferintei de presa, Octavian Moraru a anuntat ca a trimis o scrisoare, impreuna cu alti fosti sau actuali oficiali ai FR Box, printre care Francisc Vastag si Leonard Doroftei, scrisoare adresata presedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare in care ii solicita acestuia sa amine dezafilierea FR Box, daca Rudel Obreja va renunta la functie pina la 1 septembrie. Scrisoarea mai este semnata de Titi Tudor, Stelian Sandu, membrii in Comitetul Executiv al FR Box, Fanel Trandafir, vicepresedinte al federatiei, Marius Merisan, presedintele sectiei de box a clubului Rapid, Robert Baeatu, fost antrenor federal, Constantin Martiniuc, fost presedinte al comisiei de disciplina a FR Box, Marin Ivana, presedinte al clubului de box "Patrick Ivana", Alec Nastac, medaliat olimpic, si Marcel Boboc, presedintele Asociatiei de Box din Vilcea.


“Obreja – un tip perimat”


Morariu a mai declatat ca Rudel Obreja este un personaj perimat care trebuie sa apartina irevocabil trecutului, precizind ca acesta este un distrugator al boxului amator romanesc. "Personajul de tip «Obreja» este unul perimat, care trebuie sa apartina in mod irevocabil trecutului, chiar daca acest trecut este recent si a permis aparitia si progresul acestuia pina in prezent. Daca cineva calca pe cadavre, acela nu sint eu, ci acei conducatori care uita pentru ce au fost alesi si, cu demagogie obraznica si persistenta, deturneaza eforturile tinerilor. Rudel Obreja a fost prezentat intr-o maniera care-l infatiseaza ca pe un fel de Robin Hood, cind el este de fapt contrariul. El este in realitate un distrugator al boxului romanesc amator. Modelul astfel creat, cel al patriotului in lupta cu organismele internationale conspiratoare impotriva interesului national, cu complicitati locale, cliseu des folosit la noi nu numai in sport, este nu doar fals, dar si extrem de periculos", a adaugat Morariu, care sustine ca Obreja a ignorat cu buna stiinta avertismentele primite din partea AIBA.
In cazul in care Rudel Obreja nu va demisiona de la conducerea federatiei pina la data de 1 septembrie, aceasta va fi dezafiliata de la AIBA. " Eu nu pot astepta ce spune TAS pe 21 septembrie, pentru ca punem in primejdie calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice. Ii solicit sa faca un gest, iar alegerile sa fie libere, sa poata participa oricine, ceea ce statutul nu permite asa ceva. Noua nu ni s-a cerut parerea cind a fost facut statutul, pentru ca am fi reactionat, deoarece acesta nu este in sprijinul Cartei Olimpice", a mentionat Morariu. Obreja i-a reprosat, saptamina trecuta, presedintelui COSR, Octavian Morariu, ca a luat partea AIBA in loc sa apere interesele FR de Box. Subiectul conferintei de presa organizate Morariu este legat de situatia de la forul roman de box.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.