Sport

Baza sportiva de 650 de mii de lei data in folosinta la Jaristea

Dan Chiriac
28 aug 2011 1663 vizualizări
u aceasta a fost realizata in doi ani cu fonduri guvernamentale u cum se intimpla de obicei in Romania, termenele de finalizare nu au fost respectate de societatea din Ploiesti care a efectuat lucrarile u in perioada urmatoare vor fi facute si pista de atletism, sectorul de sarituri si inca o tribuna u vestiarele pot fi omologate chiar si la Liga a doua



Ieri dimineata, autoritatile locale si cele judetene s-au adunat la Jaristea, acolo unde a fost inagurat unul dintre cele mai moderne stadioane din Vrancea. Dupa doi ani in care termenele de finalizare au fost incalcate de mai multe ori, dupa cum se obisnuieste in Romania, baza sportiva a fost deschisa ieri odata cu meciul de fotbal dintre echipa locala Avintul si Unirea Tifesti. Inaintea partidei a fost oficiata o slujba religioasa, dar si o scurta ceremonie la care au participat primarul liberal Catalin Toma, subprefectul Sorin Hornea si Catalin Popescu, vicepresedintele PNL Vrancea. Si directorul Directiei pentru Sport si Tineret Vrancea, Daniel Gongu, alaturi de vicepresedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Vrancea, Cristinel Rusu, au participat la inagurarea unui stadion care a fost realizat cu fonduri guvernamentale. „Lucrarile au inceput in 2009 si au fost realizate in special din fonduri guvernamentale. Societatea care a realizat lucrarile a incalcat de mai multe ori termenul de finalizare. Am fost nevoiti sa gasim solutii. Cu sprijinul primariei si cu forta de munca proprie am facut singuri suprafata de joc”, ne-a spus profesorul Dorin Miron, presedintele echipei de fotbal Avintul Jaristea. Chiar daca baza sportiva este una moderna, cel putin pentru nivelul ligiilor inferioare, lucrarile nu au fost finalizate in totalitate. „Deocamdata avem doar o singura tribuna cu o capacitate 100 de locuri. In proiect avem prevazut sa se construiasca alte 400 de locuri. De asemenea, trebuie facute pista de atletism si sectorul de sarituri”, ne-a mai precizat Dorin Miron. Investitia totala s-a ridicat la suma de 6,5 miliarde de lei vechi, contributia guvernamentala fiind de 70 la suta, restul fiind suportat de Primaria locala. Vestiarele de la stadionul „Magura” corespund cerintelor de la Liga a doua, avind cabine moderne, dusuri si toalete in fiecare incapere. Cei 300 de spectatori veniti sa urmareasca meciul de fotbal au avut ocazia sa se bucure, gazdele cistigind cu 2 - 1, la capatul unui meci echilibrat. Oaspetii au deschis scorul in prima repriza si au ratat apoi doua ocazii clare de a marca pentru 2 - 0. Dupa pauza, ocaziile s-au razbunat, iar Danut Lechea a marcat de doua ori, cu doua executii de exceptie, un sut de la marginea careului si un lob dintr-un unghi aproape imposibil. Cele doua reusite au venit in minutele 59 si 61. In rindul echipei gazda a evoluat si Gabriel Craciun, un fotbalist cunoscut de microbisti de pe vremea cind juca la Petrolul Ploiesti si Astra Ploiesti in Liga intii.
Derby-ul decis de doua executii de efect
Simbata seara au avut loc alte sapte partide din Superliga Vrancei. Derby-ul s-a desfasurat la Mircesti, unde echipa locala a trecut cu 2 - 0 de campioana editiei trecute, National Golesti. Gazdele s-au bazat pe serviciile lui Sorin Popa, Emil Burcacel, Paul Alecsandrescu, Sergiu Sava sau Ciprian Dumitriu si s-au impus la capatul unui meci pe care l-au dominat in mare parte. Este adevarat ca soarta meciului putea fi alta, daca in minutul 49, jucatorul oaspetilor, Catalin Curteanu nu ar fi ratat din situatie de singur cu portarul advers. Apoi, gazdele au trimis in bara, prin Ciprian Dumitriu si au deschis scorul cu un sfert de ora inainte de final prin Sorin Popa, care a trimis cu latul de la 20 de metri pe sub portarul Aldea. Cinci minute mai tirziu, Sergiu Sava a trimis o „torpila” de la marginea careului si a majorat diferenta la 2- 0. Oaspetii au evoluat in zece oameni dupa eliminarea lui Petrica Ioan. Noul investitor al formatiei din Mircesti, Cristi Cirnu, s-a declarat incintat la finalul jocului de succesul obtinut. (Dan CHIRIAC) 

Rezultate:
Grupa Sud
Unirea Milcovul - Vointa Slobozia Ciorasti 2 - 0
AS Cimpineanca - Victoria Gugesti 5 - 0
Energia Vulturu - Soimii Naruja 3 - 1
Dinamo Tataranu - Flacara Urechesti 3 - 1

Grupa Nord:
FC Marasesti - Vointa Odobesti 1 - 2
Soimii Mircesti - National Golesti 2 - 0
FCM Adjud - Viitorul Homocea 1 - 3
Avintul Jaristea - Unirea Tifesti 2 - 1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.