Sport

Tauri furiosi

Ziarul de Vrancea
28 aug 2011 787 vizualizări
* Sebastian Vettel a cistigat Marele Premiu al Belgiei de Formula 1, urmat de coechipierul sau de la Red Bull, Marc Weber * Vettel si echipa sa marsaluiesc spre titlurile mondiale


Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a cistigat, duminica, a saptea cursa in acest sezon, Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, si se indreapta cu pasi siguri spre ce-al de-al doilea titlu mondial consecutiv din cariera sa. Desi a condus o mare parte din cursa, Vettel ar fi putut avea probleme in a-si asigura victoria la Spa-Francorchamps, dar el si echipa sa au stiut sa speculeze consecintele unui incident de pe pista. Germanul a plecat bine din pole-position, insa in turul I a fost depasit de Nico Rosberg, care a reusit o manevra suprinzatoare. Pilotul de la Mercedes nu a putut tine pasul in frunte, astfel ca Vettel si-a recuperat pozitia doua tururi mai tirziu.  Au urmat momente in care monopostul Red Bull a lasat impresia ca nu se descurca foarte bine cu pneurile soft si poate fi ajuns de cel al lui Fernando Alonso (Ferrari). Cind spaniolul se apropia amenintator, o coliziune produsa in turul 13 intre Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) si Kamui Kobayashi (Sauber), soldat cu abandonul primului, a necesitat intrarea Safety Car-ului pe pista. Vettel a speculat prompt momentul si a intrat la boxe pentru a "incalta" un set nou de pneuri, ceea ce rivalii sai nu au apucat sa faca. El iesit pe pista pe pozitia a treia, iar dupa ce cursa a fost reluata a ajuns din nou in frunte, conducind fara emotii pina la final. Succesul Red Bull a fost intregit de locul doi ocupat de Mark Webber. Pilotul australian a avut un start foarte slab de pe locul trei al grilei, cazind pe locul VIII, dar a recuperat si a terminat la numai patru secunde in spatele coechipierului sau.
Singurul pilot McLaren-Mercedes ramas in cursa, Jenson Button, a "prins" in final ultima pozitie a podiumului dupa ce a facut o cursa foarte buna de pe locul 13 al grilei de start.  Fernando Alonso a fost rivalul de care Vettel s-a temut cel mai mult duminica. Spaniolul a plecat al optulea la start, dar a ajuns in scurt timp sa-l preseze pe campionul mondial en titre. Desi a fost mai mult timp pe locul doi si uneori chiar la conducerea cursei, evolutia sa din final a fost descendenta, pierzind si ultima treapa a podiumului. Michael Schumacher (Mercedes GP) a avut un accident in calificari care l-a aruncat in spatele grilei de start. Duminica, septuplul campion mondial a pilotat ca in tinerete, astfel ca a putut sa-si sarbatoreasca 20 de ani de la debutul sau in Formula 1 cu un loc cinci, pe care i l-a "smuls" in ultimele tururi coechipierului sau, Nico Rosberg. Adrian Sutil (Force India), Felipe Massa (Ferrari), Vitali Petrov (Lotus Rénault) si Pastor Maldonado (Williams) s-au clasat in aceasta ordine pe locurile VII-X, la Spa-Francorchamps.In urma rezultatelor inregistrate in Belgia, "dominatia" Red Bull in clasamentele generale se extinde, fiind greu de crezut ca Vettel si echipa sa mai pot pierde titlurile mondiale in acest an, din care au mai ramas de disputat sapte etape. Urmatorul Grand Prix - cel al Italiei, ultimul din Europa - va avea loc pe 11 septembrie, la Monza. (MEDIAFAX)
Clasamentul general al pilotilor: 1. Sebastian Vettel -259 p; 2. Mark Webber – 157 p; 3. Fernando Alonso – 157 p; 4. Jenson Button – 149 p; 5. Lewis Hamilton – 146 p; 6. Felipe Massa – 74 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Red Bull – 426 p; 2. McLaren – 231 p; 3. Ferrari – 231 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.