Sport

Stiri din sport pe o coloana: Sase, vine Ribéry

Ziarul de Vrancea
25 aug 2011 840 vizualizări
Selectionerul Frantei, Laurent Blanc, a anuntat, joi, lotul de jucatori pentru meciurile cu Albania (2 septembrie) si Romania (6 septembrie) din preliminariile CE-2012, din care va face parte si mijlocasul echipei Bayern München, Franck Ribéry

Ribery nu mai facuse parte din nationala de la amicalul cu Ucraina, scor 4-1, disputat in 6 iunie. El s-a accidentat la 24 iulie, la glezna stinga, in timpul unui antrenament al formatiei sale de club. Lotul Frantei este urmatorul: Carrasso, Lloris, Mandanda (portari), Abidal, Evra, Kaboul, Koscielny, Rami, Réveillère, Sagna (fundasi), Cabayé, A. Diarra, Malouda, Martin, Matuidi, Nasri, Valbuena (mijlocasi), Benzema, Gaméiro, Hoarau, Ménez, Rémy, Ribéry (atacanti).  Partida Romania - Franta va avea loc pe 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Nationala din Bucuresti


Stancu s-a resemnat cu Orduspor


Atacantul Bogdan Stancu, imprumutat de Galatasaray clubului Orduspor pentru un sezon, a declarat ca la echipa nou promovata in prima liga din Turcia se va vedea adevaratul sau potential si ca este increzator in capacitatea sa. Stancu a precizat ca nu i s-au acordat prea multe sanse in jumatatea de sezon petrecuta la Galatasaray. "La Orduspor voi juca la adevarata mea capacitate. Pentru ca aici cred ca voi fi apreciat la adevarata mea valoare. Se va vedea ce atacant sint. Poate ca asa a fost mai bine. Am incredere in mine", a spus Stancu. Clubul Galatasaray a anuntat, marti, pe site-ul oficial, ca l-a imprumutat pentru un sezon pe atacantul Bogdan Stancu gruparii Orduspor, in schimbul sumei de 350.000 de euro.
Genk il vrea pe Laci
Tehnicianul echipei PAOK Salonic, Laszlo Bölöni, se afla pe lista antrenorilor aflati in atentia conducerii gruparii belgiene Genk, in vederea preluarii conducerii tehnice, ramasa vacanta dupa plecarea lui Frank Vercauteren la Al Jazira. Pe lista clubului Genk cu potentiali antrenori ai echipei se mai afla Henk ten Cate si Mario Been.


Powell rateaza “suta”


Jamaicanul Asafa Powell a anuntat, prin intermediul agentului sau, Paul Doyle, ca nu va participa la proba de 100 metri din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism, deoarece este nerefacut total in urma unei accidentari la aductori, "El este indisponibil pentru proba de 100 metri, dar spera sa fie refacut pentru stafeta 4x100 metri. Are in continuare probleme la adductori, de la reuniunea de la Budapesta. El a renuntat la participarea la reuniunea de la Londra si nu este recuperat suficient pentru finala de 100 de metri de la CM. Are acum noua zile la dispozitie ca sa fie pregatit pentru stafeta", a declarat Doyle. Asafa Powell, in virsta de 28 de ani, detinator al recordului mondial al probei de 100 metri in perioada 2005-2008, a reusit cea mai buna performanta mondiala a actualului sezon – 9, 78 s, la reuniunea de la Lausanne, din 30 iunie. Finala probei de 100 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism va avea loc duminica.


Spaniolii au incetat greva


Asociatia Fotbalistilor Spanioli (AFE) si liga profesionista au ajuns la un acord, joi, astfel ca greva jucatorilor a incetat, iar la finalul acestei saptamini se va disputa etapa a II-a a primelor doua esaloane din Spania. Prima etapa a sezonului 2011/2012 al campionatului Spaniei, programata week-end-ul trecut, a fost aminata ca urmare a grevei declansate de jucatori. Prima etapa din liga a doua spaniola, programata sa inceapa vinerea trecuta, a fost de asemenea aminata.Potrivit unui purtator de cuvint al AFE, aproximativ 200 de jucatori din cele doua ligi au fost afectati de neplata salariilor, valoarea restantelor fiind de aproximativ 50 de milioane de euro. Aceasta a fost a cincea greva declansata de jucatori in istoria campionatului Spaniei, ultima datind din 1984.


Real si-a cistigat turneul


Formatia Real Madrid a cistigat pentru a saptea oara consecutiv trofeul Santiago Bernabeu, dupa ce a invins, miercuri seara, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Galatasaray Istanbul, in cea de-a 33-a editie a competitiei.  Turcii au deschis scorul in min. 11, prin Selçuk Inan, golurile Realului fiind marcate de Sergio Ramos (’33) si Karim Benzema (’55).  Cel mai bun jucator al meciului a fost desemnat de catre reprezentantii mass-media mijlocasul Xabi Alonso, care a pasat decisiv la ambele goluri ale echipei Real Madrid.


Galata negociaza pentru Podolski


Clubul Galatasaray a anuntat, pe site-ul oficial, a inceput negocierile pentru un eventual transfer al internationalului german Lukas Podolski de la FC Köln. "Am inceput negocierile oficiale cu fotbalistul Lukas Podolski si cu FC Köln. Vom informa opinia publica in privinta modului in care se desfasoara acestea", se arata pe site-ul galatasaray.org. Lukas Podolski, in virsta de 26 de ani, joaca la FC Köln din 2009. El a fost selectionat de 90 de ori in nationala Germaniei.


Bin Hammam nu se lasa


Mohammed Bin Hammam, fost presedinte al Confederatiei Asiatice de Fotbal, a declarat, ieri, pe blogul sau, ca a facut apel dupa interdictia pe viata decisa in cazul sau de FIFA in aceasta vara si va demonstra ca a fost o hotarire politica si un abuz de putere. "Voi continua sa ma lupt pentru a-mi demonstra nevinovatia si a arata ca a fost o decizie politica si reprezinta un abuz de putere menit sa ma impiedice sa candidez pentru postul de presedinte al FIFA", a notat Bin Hammam pe blog. Mohamed Bin Hammam a fost interzis pe viata din orice activitate legata de fotbal, in 23 iulie, de FIFA, in urma cazului privind cumpararea de voturi n cadrul alegerilor pentru sefia forului.  Cazul a izbucnit la finalul lunii mai, inainte de alegerile FIFA, unde Bin Hammam era contracandidatul presedintelui Joseph Blatter. Bin Hammam era acuzat ca a vrut sa cumpere voturi la reuniunea Confederatiei fotbalului din Caraibe, cu plicuri continind 40.000 de dolari.

Internacional a cistigat Recopa


Echipa braziliana Internacional Porto Alegre a cistigat Recopa Sudamericana, echivalentul Supercupei Europei in America de Sud, dupa ce s-a impus, miercuri, pe teren propriu, in mansa secunda cu formatia argentiniana Independiente Buenos Aires, scor 3-1 (2-0). In meciul tur, disputat la Buenos Aires, gazdele au invins, cu scorul de 2-1. Brazilienii au inscris de doua ori in prima repriza, prin Damião (’19, ’24). Golul lui Velazquez din min. 48, pentru Independiente a egalat scorul general, dar Kleber a rezolvat meciul in min. 82.  Recopa Sudamericana se disputa in fiecare an, din 1989, intre cistigatoarea Copei Libertadores (Internacional, in 2010) si cea a Cupei Sud-americane (Independiente, in 2010).

Inca un pusti la Tirgu Mures


Gruparea FCM Tirgu Mures l-a transferat pe mijlocasul formatiei Juventus Bucuresti, Amet Enghin, component al echipei nationale Under 19 a Romaniei. In virsta de 19 ani, Enghin a semnat un contract valabil pe trei sezoane. La turneul final al Campionatului European Under 19, gazduit luna trecuta de Romania, Enghin a evoluat pentru selectionata condusa de Lucian Burchel in doua partide.  De-a lungul carierei, tinarul mijlocas a mai evoluat pentru ACS Berceni in Liga a III-a si Farul Constanta in Liga a II-a.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.