Sport

Cipriotii revin in elita

Ziarul de Vrancea
24 aug 2011 586 vizualizări
Dupa doi ani, Apoel Nikosia a ajuns din nou in grupele Ligii Campionilor * s-au mai calificat din play-off, Genk, Bayern, Villarreal si Dinamo Zagreb

In afara echipelor calificate direct, marti seara s-au mai aflat inca cinci formatii care vor evolua in grupele Ligii Campionilor, ca urmare a meciurilor din mansa retur a play-off-ului. Surpriza este calificarea echipei cipriote Apoel NiKosia, nu insa chiar foarte mare, intrucit fotbalistii din Insula Afroditei au mai trait aceasta experienta in urma cu doua sezoane, cind, dintr-o grupa cu Chelsea, Porto si Atletico Madrid, au reusit sa intre in primavara europeana de pe locul III. Condusa de acelasi tehnician, sirbul Ivan Jovanovic, Apoel a pornit in partida retur cu Wisla Cracovia, cu un deficit de un gol (0-1 in Polonia). Cipriotii au condus cu 2-0,  dupa un autogol al lui Parejko (’29) si un gol al lui Almeida (’54). Polonezii au reintrat in cartile calificarii, prin reusita lui Wilk (’71), dar, cu trei minute inainte de final, Almeida a adus bucuria la Nikosia. Cel mai dramatic meci a fost cel intre belgienii de la RC Genk si Maccabi Haifa. Dupa 120 de minute de joc, scorul din Israel s-a repetat in mod simetric, dupa golurile lui Vossen (’35) si Buffel (’41), respectiv,Golasa (’37). S-a ajuns la lovituri de departajare, faza la care belgienii au fost mai inspirati (4-1). In Elvetia, Bayern München s-a calificat linistita, scorul fiind 1-0 in disputa cu FC Zürich, Mario Gomez calmind elanul gazdelor din min. 7. Dupa ce a eliminat pe Glasgow Rangers, echipa suedeza Malmö FF n-a mai avut aceeasi sansa si cu Dinamo Zagreb, pierzind prima mansa cu 1-4. Croatii s-au aparat exact timp de o ora in Suedia, pina cind jucatorul Vrsljako a fost eliminat. Malmö s-a napustit in atac si a reusit doua goluri, prin Figuereido (’69) si Jansson (’86). Mai trebuia unul! In fine, pentru Villarreal a fost usor sa anuleze deficitul din Danemarca (0-1 cu Odense), impunindu-se pe teren propriu cu 3-0. Marcatori: Rossi (’50, ’66) si Marchena (’82). La scorul de 2-0 au fost eliminati, succesiv, Kadrii (Odense) si Valero, de la “submarinul galben”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.