Sport

Familia unui politist, vizata de atacul de vineri de la Obrejita

Gabriel Sava
23 aug 2011 1312 vizualizări
Agresorii au vrut sa se razbune pe politistul Iulian Mihaila si pe familia lui u politistii au intervenit cu patru echipaje vineri seara pentru a linisti spiritele u indivizii certati cu legea nu au renuntat la razbunare

Cele intimplate vineri seara la Obrejita, cind un barbat a fost atacat de o familie de localnici, tatal si cei doi fii, se contureaza a fi o razbunare impotriva familiei unui politist, Iulian Mihaila, nimeni altul decit fratele procurorului criminalist Paul Mihaila, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Initial, asa cum au declarat politistii vrinceni prin biroul de presa, evenimentul a fost calalogat drept un conflict la bautura. Martorii vorbesc acum despre planuri pe care membrii familiei Lacatus, Ionel, de 41 de ani, si cei doi fii, Georgian, de 21 de ani, si Valentin, de 23 de ani, le-au facut pentru a sicana familia politistului Mihaila. Cel care a avut de suferit in mod direct de pe urma dorintei de razbunare a indivizilor certati cu legea a fost chiar socrul politistului, Nicu Gheorghias, de 45 de ani, care detine un magazin in fata caruia a avut loc conflictul. Acesta a scapat ca prin urechile acului de o lovitura care i-ar fi putut fi fatala, pe care unul dintre membrii familiei Lacatus intentiona sa i-o aplice cu o furca. Lovit in zona fetei si a abdomenului, barbatul a ajuns la spital pentru a primi ingrijiri medicale insa nu a dorit sa ramina internat.  

Razbunare pentru ca au fost sanctionati de politist

Scandalul a pornit, din cite au declarat cei implicati, de la Georgian Lacatus, care, baut fiind, a incercat sa il provoace pe politist. Pentru ca acesta nu i-a raspuns, tinarul a continuat sa injure in fata casei omului legii si si-a chemat in ajutor mai multi indivizi care aveau in comun dorinta de a se razbuna pe cel care, in perioada de cind a ajuns in comuna, a dispus sanctionarea mai multor contravenienti. Pentru ca Iulian Mihaila se afla in concediu pentru cresterea copilului si in contextul reorganizarii posturilor de politie, interlopii au crezut ca Iulian Mihaila nu mai lucreaza in cadrul politiei si au pus la cale razbunarea. Imediat dupa ce a inceput scandalul si politia a fost chemata la 112, la fata locului au ajuns nu mai putin de patru echipaje. Comisarul Cornel Moise, seful Politiei de la Gugesti, care are competenta teritoriala, a declarat ca in seara respectiva, pentru a preintimpina reluarea violentelor, un echipaj a ramas pentru a patrula in comuna pina dimineata. Cei trei faptuitori si alti circa 15 martori au fost audiati de politisti iar ieri, la sediul Parchetului au fost aduse mai multe persoane pentru a depune marturie in fata procurorului. Printre acestia se aflau si cei trei membri ai familiei Lacatus. Cercetarile se fac, conform politistilor, sub aspectul savirsirii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, amenintare, lovire sau alte acte de violenta. Chiar si dupa ziua de vineri, familia politistului a fost avertizata „prin intermediari” de alti indivizi certati cu legea ca „razbunarea continua”. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.