Sport

Stiri din sportul national pe scurt

Ziarul de Vrancea
23 aug 2011 597 vizualizări
Hanescu, invins de un pusti

Tenismanul Victor Hanescu, numarul 72 ATP, a fost eliminat, ieri, in primul tur al turneului de la Winston-Salem (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 553.125 de euro, de catre americanul de 19 ani, Ryan Harrison (67 ATP). El a cistigat primul set, cu 6-1, dar le-a pierdut pe celelalte doua cu 3-6, 4-6. Meciul a durat 92 de minute. Hanescu n-a mai cistigat din iulie, cind l-a invins pe francezul Gaël Monfils in turneul de la Stuttgart.


Liniste si pace


Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marti, ca managerul general Mihai Stoica a primit si "mai multa putere in club" dupa ce in presa a aparut varianta ca el nu ar mai avea drept de decizie asupra echipei "ros-albastre". "Pe Levi eu l-am chemat aici, impreuna cu Narcis Raducanu, sa-mi spuna niste lucruri, sa discutam. Eu nu iau de buna ce zice doar unul, vorbesc cu multi oameni. Toate astea nu-i fac rau lui Meme, imi fac mie, pentru ca se rasfringe asupra echipei. I-am chemat pe toti azi aici. Meme are si mai multa putere acum. I-am luat pe toti si i-am intrebat cine e seful si mi-au raspuns ca Meme. El va sta sigur pe banca. Acum au plecat toti la restaurant, la masa, sa discute si sa fie pace si armonie", a spus Gigi Becali. La rindul sau, Mihai Stoica a spus ca el este "numarul 1 in club", dar nu este "seful" antrenorul Roni Levi.

Barcelona face spectacol


Formatia FC Barcelona a castigat Trofeul Gamper dupa ce a invins echipa italiana Napoli, scor 5-0, luni seara, pe arena Camp Nou, din Barcelona. Golurile au fost marcate de Fabregas (’25), Keita (’30), Pedro (’62), Meddi (’66, ’77). Echipa catalana a inceput meciul in urmatoarea alcatuire: Pinto – Montoya, Piqué, Fontas, Adriano – Keita, Fabregas, Thiago, Alcantará – Kiko, Villa, Iniesta. Dupa pauza au mai intrat Bartra, Sergi, dos Santos, Cuenca, Pedro, Xavi, Messi, Abidal si Busquets.
In ultimul meci din etapa a II-a a Premier League: Manchester United – Tottenham 3-0. Welbeck (’60), Anderson (’76), Rooney (’87).

Arsenal l-a dat si pe Nasri


Gruparile Arsenal si Manchester City au ajuns la un acord de principiu privind transferul mijlocasului francez Samir Nasri, a anuntat, ieri, gruparea londoneza. Internationalul francez in virsta de 24 de ani, la Arsenal din sezonul 2008-2009, trebuie sa efectueze vizita medicala inainte de a semna contractul cu Manchester City. Arsenal pierde, astfel, un al doilea jucator foarte important in numai o saptamina, dupa spaniolul Cesc Fabregas, transferat la FC Barcelona.

Suspendare redusa de TAS


Suspendarea americanului Robert Kendrick, depistat pozitiv cu un stimulent interzis la Roland Garros, a fost redusa de TAS la opt luni, de la data cind esantionul a fost transmis, a anuntat, ieri,  Federatia Internationala de Tenis (ITF).  Jucatorul va putea evolua din nou incepind cu 22 ianuarie 2012. "Rezultatele obtinute de Kendrick la Roland Garros ramin anulate, ceea ce include renuntarea la prime si la punctele in clasamentul ATP cistigate la aceasta competitie". Kendrick, in virsta de 31 de ani, a fost depistat pozitiv cu metilhexaneamin si suspendat de ITF pentru un an.Americanul explicase ca a luat o pastila Zija XM3 pentru a combate efectele decalajului orar, fara a dori sa-si imbunatateasca performantele sportive.ITF a acceptat explicatiile sportivului, insa programul antidoping al federatiei prevede ca este de datoria fiecarui tenisman sa verifice ca nici o substanta interzisa sa nu intre in organism.


Demisie cu repetitie


Selectionerul Columbiei Hernan Dario "Bolillo" Gomez, acuzat ca a agresat o femeie care nu era de acord cu sistemul lui de joc, si-a prezentat din nou demisia, despre care a spus ca este "irevocabila", a anuntat forul national. "Comitetul Executiv al federatiei informeaza ca a primit, duminica seara, o noua demisie a lui Hernan Dario Gomez, cu un caracter irevocabil, din functia de selectioner al Columbiei", a anuntat federatia intr-un comunicat.La 9 august, Gomez si-a dat demisia, dupa ce si-a cerut scuze. Gomez a lovit femeia respectiva de doua ori, la iesirea dintr-un bar din centrul orasului Bogota, dupa ce aceasta l-a criticat pentru modul in care conduce echipa nationala. De atunci, el a primit sprijinul jucatorilor, vicepresedintele federatiei, Alvaro Gonzalez, asigurind chiar ca el va fi mentinut in functie. In iulie, la Copa America din Argentina, Columbia a fost eliminata de Peru, in sferturile de finala ale competitiei.

Kyrgiakos s-a intors in Germania


Fundasul grec Sotirios Kyrgiakos a plecat de la Liverpool si a revenit in campionatul Germaniei, la VfL Wolfsburg, el semnind un contract pe doua sezoane, a anuntat, clubul englez. Kyrgiakos, in virsta de 32 de ani, transferat la Liverpool in 2009 de la AEK Atena, a jucat pentru Eintracht Franckfurt in perioada 2006 - 2008.  Internationalul grec a mai jucat si pentru Glasgow Rangers.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.