Sport

Obiective depasite

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 904 vizualizări
Romania a calificat patru echipaje la intrecerile olimpice de kaiac-canoe * Dumitrescu si Mihalachi au obtinut bronz la C2-1000 m

Echipajul masculin al Romaniei format din sportivii Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu a cistigat, simbata, medalia de bronz in proba de canoe dublu 1000 de metri, la Campionatele Mondiale de la Szeged. Proba olimpica de canoe dublu 1000 de metri a fost cea mai importanta pentru cei doi sportivi tricolori, care au cistigat titlul mondial la editia trecuta, dar ofera si perspective pentru competitia de la JO de anul viitor. Mihalachi si Dumitrescu au obtinut medalia de bronz, cu timpul de doua minute 48 secunde si 837 miimi. Proba a fost cistigata de germanii Holtz-Wylenzek (2:42.643), medalia de argint revenind echipajului azer Bezugli-Prokopenko (2:43.535). Tot simbata, echipajul feminin de canoe dublu 500 metri (Paula Postaru – Valentina Postaru)  s-a clasat pe locul cinci in finala, la fel ca echipajul de K4-1000 m (Traian Neagu, Stefan Vasile, Toni Ioneticu, Ionel Gavrila), iar la canoe simplu 500 de metri, Catalin Costache a ocupat locul VII. De asemenea, echipajul masculin de kaiac dublu 500 metri (Ionut Mitrea – Bogdan Mada) a ocupat locul IV  iar cel feminin de kaiac dublu 500 de metri (Iuliana Paleu – Irina Lauric), locul VI. Delegatia Romaniei a cucerit deja trei medalii, aur prin echipajul Dumitrescu-Mihalachi (canoe dublu 500 metri), argint prin echipajul Gabriel Gheoca, Catalin Costache, Mihail Simion si Florin Comanici (canoe patru 1000 metri) si din nou aur, prin Iulian Serban (kaiac 200 metri, din cadrul competitiei de paracanoe, rezervata persoanelor cu dizabilitati).
Secretarul general al FR Kaiac-Canoe, Daniel Stoian, a declarat, simbata, pentru MEDIAFAX, ca Romania are trei echipaje calificate la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa performantele obtinute la CM de la Szeged, si ca se mai spera la inca o calificare.
"Obiectivele noastre sint deja indeplinite, atit pentru Campionatele Mondiale, cit si pentru calificarile la Jocurile Olimpice. Este extraordinar, e o bucurie pentru toti, mai ales ca, de exemplu, la kaiac feminin dublu pe 500 de metri, avem un echipaj tinar. Echipajele calificate pina acum sint cele de kaiac patru masculin 1000 de metri, kaiac dublu feminin 500 de metri si canoe dublu masculin 1000 de metri. Ne-ar fi bucurat mult ca Mihalachi si Dumitrescu sa-si pastreze aurul la canoe dublu pe 1000 de metri, dar mai bine ca au luat acum bronzul si la anul sa ia aurul, decit invers", a declarat Daniel Stoian, secretarul general al FR Kaiac-Canoe, pentru MEDIAFAX.
Ieri, in probele de sprint, echipajul masculin al Romaniei de kaiac dublu, Ionut Mitrea Bogdan Mada, s-a clasat pe locul patru, in finala la 200 de metri, care este si proba olimpica, la Campionatele Mondiale de la Szeged, calificindu-se de asemenea pentru JO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.