Sport

Prosport Focsani primita frumos de PAOK Salonic

Gabriela Draghici
21 aug 2011 1636 vizualizări
Peste 30 de copiii ai Scolii de Fotbal Prosport au fost primiti de Ladislau Boloni in cantonamentul echipei de prima liga din Grecia pentru a face cunostinta cu fotbalul profesionist u intilnirea s-a finalizat cu un parteneriat pe linie fotbalistica, copiii de la Prosport urmind sa mearga in fiecare an la turnee in Romania si Grecia u pentru tinerii fotbalisti urmeaza o intilnire cu Academia de Fotbal FC Barcelona

Micutii fotbalisti de la Prosport Focsani au fost invitati de Loti Boloni la meciul din Europa League dintre PAOK Salonic si Karpaty Lviv din Ucraina. Prosport Focsani se afla de citeva zile in cantonamentul celor de la PAOK Salonic, in localitatea Souroti, la baza sportiva LOLAS. Antrenorul lui PAOK, Ladislau Boloni, a invitat trei grupe de copii de la Scoala de Fotbal Prosport Focsani la Salonic pentru un turneu de pregatire, dar si pentru un schimb de experienta intre staff-urile tehnice. "I-am primit cu mare bucurie pe cei de la Prosport Focsani. Au fost la meciul nostru din Europa League si ne-au purtat noroc. Am cistigat cu 2-0 si avem sanse mari sa mergem mai departe in grupele acestei importante competitii. Micutii fotbalisti au participat la un turneu de pregatire si au aratat ca au calitati reale. Delegatia de la Prosport Focsani a fost gazda noastra pentru citeva zile si a vizitat cantonamentul lui PAOK Salonic, stadionul, dar si celelalte baze de antrenament ale grecilor. I-am felicitat pe profesorii de la Prosport ca au facut aceasta actiune si numai astfel fotbalul romanesc poate creste. Copiii trebuie sa cunoasca ceea ce se intimpla la cluburile importante din Europa. Sa vada cu ochii lor antrenamentele echipelor mari, dar si cele de la copii si juniori. Bravo Prosport!", a spus Boloni.

Antrenament sub bagheta lui Boloni

Loti Boloni i-a surprins placut pe micutii fotbalisti cind i-a chemat sa se antreneze sub comanda sa. "Am vrut sa le arat copiilor ca au valoare sa se antreneze pe terenul unde cei de la PAOK se pregatesc zi de zi. I-am provocat la o miuta, dar si la lovituri de departajare. Au fost citeva zile frumoase pentru noi toti", a mai spus tehnicianul lui PAOK. Gazda buna a fost si mijlocasul lui PAOK, internationalul roman, Costin Lazar. "Cit am fost pusti, nu am avut ocazia sa particip la turnee internationale. Prosport Focsani merita felicitari pentru ca a facut un pas important in drumul sau. Copiii s-au bucurat de fotbal, de meciurile pe care le-au jucat in Grecia, dar si de faptul ca au asistat la antrenamentele lui PAOK. Au fost foarte atenti la executiile noastre si ne-au incurajat din tribune la victoria cu Karpaty Lviv", a subliniat Lazar.

Vizita de studiu la Barcelona

Conducerea Prosport Focsani a stabilit un parteneriat pe linie fotbalistica, urmind ca in fiecare an, grupele de copii ale celor doua cluburi sa participe la citeva turnee in Romania si in Grecia. "Ladislau Boloni este un om de mare valoare. Ii multumim pentru atentia pe care ne-a acordat-o. PAOK Salonic este un nume important in fotbalul european. Parteneriatul dintre PAOK si Prosport inseamna un pas mare pentru clubul nostru. Au fost noua zile de vis, cei peste 30 de sportivi bucurindu-se din plin de actiunea de la Salonic. Copiii nostri au fost in vizita la Steaua, dar si la echipa nationala a Romaniei, dar Salonicul va fi de acum incolo punctul de referinta deoarece nu este deloc simplu sa faci fata rigorilor dn fotbalul profesionist. Nu putem sa nu-i amintim aici si pe partenerii nostri, Promenada Mall, Grande Pizza si Il Piacere. Prosport Focsani a intrat deja in lumea buna a fotbalului juvenil si promite ca va mai face si alte actiuni de acest gen. Prosport a primit un raspuns favorabil din partea Academiei de Fotbal FC Barcelona, urmind ca in perioada imediat urmatoare, citeva grupe de copii sa mearga la cea mai buna echipa a lumii", a declarat presedintele Prosport, Laurentiu Muscalu. (Gabriela DRAGHICI)

Caseta

Prosport Focsani, la loc de cinste in presa greaca

Ziare de sport din Grecia, Sport Day, Goal Sport, Star Sport si Extrem Sport au prezentat vizita Scolii Prosport in cantonamentul lui PAOK Salonic. Profesorii Laurentiu Muscalu si Marian Brutaru au oferit informatii despre Scoala de Fotbal Prosport. Presa greaca a scris ca micutii fotbalisti au facut lobby fotbalului romanesc. Prietenii lui Ladislau Boloni, asa cum i-a descris presa din Grecia pe copiii de la Prosport, au fost pentru citeva zile in centrul atentiei si s-au bucurat de fotbalul adevarat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.