Sport

Stiri din sportul national pe o Coloana: Bronz universitar pentru Bianca

Ziarul de Vrancea
19 aug 2011 606 vizualizări
Sportiva Bianca Perie a cistigat, ieri, medalia de bronz in proba de aruncare a ciocanului, la Jocurile Mondiale Universitare, de la Shenzhen (China). Bianca Perie a reusit cea mai buna aruncare, de 71.82 metri, din a treia incercare

Finala a fost cistigata de Zalina Marghieva (Republica Moldova, 72.93 metri), urmata pe podium de unguroaica Eva Orban (71.33), ambele sportive stabilind noi recorduri nationale pentru tarile lor.  Romania a acumulat 11 medalii la actuala editie a JMU. 
Rugbistii tricolori au ramas fara bagaje
Bagajele in care se afla echipamentele de antrenament ale rugbistilor din nationala Romaniei nu au ajuns la Timisoara, acolo de unde prima reprezentativa pleaca spre Ucraina, in vederea meciului din Cupa Europeana a Natiunilor. Nationala de rugby a Romaniei a plecat, ieri la prinz, spre Timisoara, cu o cursa Tarom, urmind ca de acolo sa plece spre Ucraina cu o cursa Carpatair. insa, la Timisoara, nu au ajuns si bagajele cu echipamentul de antrenament, dar nici bagajelor mai multor oficiali si nici cele ale jurnalistilor.  Florin Matei, secretarul general al Federatiei Romane de Rugby, a declarat ca tot bagajul "se incadra in greutatea maxima admisa pe om". Meciul Ucraina - Romania se disputa, astazi de la ora 17.00, la Lvov.

Chivu s-a accidentat

 


Jucatorul Cristian Chivu s-a accidentat la meciul cistigat de Inter Milano, scor 7-6 la loviturile de departajare, cu Juventus Torino, in cadrul tringhiularului de la Milano, la care a mai participat si AC Milan. Potrivit antrenorului Gian Piero Gasperini, Chivu a suferit doar o contuzie, el parasind terenul in minutul 11 al meciului cu Juventus desfasurat pe parcursul a 45 de minute.  Inter Milano a cistigat turneul, dupa ce s-a impus si in partida cu AC Milan, scor 1-0, prin golul lui Diego Milito, din minutul 28. Locul doi a revenit formatiei Juventus, care a trecut de AC Milan, scor 2-1.

  


Nabadaiosii bulgari in ancheta

  
Sase suporteri bulgari au fost sanctionati de jandarmi cu avertisment si cu interdictia de a participa la manifestari sportive pentru un an, in urma incidentelor de la Cluj de dinaintea meciului Steaua - tSKA Sofia, cei sase fiind cercetati de procurori pentru ultraj contra bunelor moravuri si pentru distrugere.  Potrivit purtatorului de cuvint al Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj, Anda Pop, sase suporteri bulgari au fost sanctionati cu avertisment pentru tulburarea linistii publice si li s-a interzis sa participe, timp de un an, la competitii sportive.  Initial, cinci suporteri bulgari au fost pusi sub urmarire penala pentru ultraj, ulterior schimbindu-se incadrarea juridica a faptei. Lor li s-a adaugat un al saselea suporter, iar dupa ce au fost audiati, toti sase au fost lasati sa plece.  Joi, in jurul orei 20:00, un echipaj de Jandarmerie a intervenit pentru aplanarea unui conflict provocat de doi suporteri ai echipei TSKA Sofia, care, in timp ce se aflau pe strada Horea din municipiul Cluj, au agresat fara motiv doua persoane aflate in trecere prin zona.

Caroline si-a concediat tatal

 


Jucatoarea daneza de tenis Caroline Wozniacki, numarul 1 mondial, a decis sa nu mai fie antrenata de tatal ei, conform anuntului facut de Piotr Wozniacki. "Nu mai sint antrenorul ei. I-am promis ca nu voi spune cine este noul antrenor", a declarat Piotr Wozniacki pentru tabloidul Ekstra Bladet. Jucatoarea si tatal ei au luat decizia de comun acord dupa turneul de la Wimbledon, unde ea a fost eliminata in optimi pentru al treilea an consecutiv. "De dimineata pina seara am inteles cum trebuie sa joace Caroline, asa ca acum vom incerca altceva. Ideea este ca ea trebuie sa aiba un joc mai agresiv", a adaugat Piotr Wozniacki. Acesta a mentionat ca va continua sa-si insoteasca fata la turnee, deoarece succesorul sau nu este inca disponibil pentru a o urma in fiecare zi.  "Ea are probleme in a cistiga meciuri pentru ca nu stie cum trebuie sa joace. Orice ar fi eu sint tatal ei si o voi sustine mereu", a declarat Piotr Wozniacki.

  


Totusi, Blanka vine la Mondiale

 
Sportiva croata Blanka Vlasic, campioana mondiala la saritura in inaltime, a confirmat, ieri, participarea sa la Campionatele Mondiale de la Daegu (Coreea de Sud), in ciuda faptului ca recent a suferit o accidentare la piciorul sting. "Nu pot sa fac salturi de 2,05 metri, dar nici nu pot sa ramin acasa si sa ma uit la televizor. Asta este, nu sint in cea mai buna forma, insa trebuie sa string din dinti si sa indur", a declarat Blanka Vlasic intr-o conferinta de presa. Reprezentantii sportivei au anuntat, miercuri, site-ul oficial al atletei, ca participarea acesteia la CM de la Daegu este incerta, din cauza unei "rupturi partiale a muschiului semimembranos de la piciorul sting, cel de sprijin". CM de atletism vor avea loc in perioada 27 august - 4 septembrie.

Atletico se infrupta de la Porto


Atletico Madrid l-a transferat pe internationalul columbian Radamel Falcao si pe mijlocasul portughez Ruben Micael, de la FC Porto, a anuntat, joi seara, clubul madrilen, pe site-ul oficial. Potrivit presei, valoarea dublei tranzactii ar fi de circa 40 de milioane de euro.Internationalul columbian Radamel Falcao, 25 de ani, a fost transferat de Porto in 2009 de la River Plate pentru 5.5 milioane de euro. El a marcat 73 de goluri in 84 de partide pentru FC Porto. Luna trecuta si-a prelungit contractul pina in 2015 cu FC Porto. in ultimul sezon, Falcao a inscris de 38 de ori. Ruben Micael, 24 de ani, a ajuns la Porto in ianuarie 2010 de la Nacional Madeira. Micael este unul dintre titularii echipei nationale a Portugaliei.

Sirienii, exclusi de la Mondiale


FIFA a eliminat nationala Siriei din calificarile Cupei Mondiale din 2014, dupa ce in precedentul tur preliminar antrenorii au folosit un jucator cu dubla cetatenie, care mai evoluase in 2005 pentru prima reprezentativa a Suediei, a anuntat, vineri, Federatia Siriana de Fotbal. Sirienii se calificasera pentru faza preliminara a grupelor in urma a doua victorii obtinute in fata echipei Tadjikistanului, scoruri 2-1 in tur, pe teren propriu, si 4-0 in retur. insa FIFA a transformat rezultatul meciului retur in 0-2, dupa ce federatia din Tadjikistan a depus o plingere cu privire la jucatorul George Mourad, care avea atit cetatenie siriana, cit si suedeza.  In urma deciziei FIFA, Tadjikistanul inlocuieste Siria in Grupa C a preliminariilor asiatice, din care mai fac parte Japonia, Uzbekistanul si Coreea de Nord. Presedintele federatiei de la Damasc, Farouq Sarriyeh, a anuntat ca va contesta decizia FIFA la TAS, precizind ca detine documentele necesare furnizate de forul similar suedez care ii permit lui Mourad sa reprezinte echipa Siriei.

Penalizari pentru blaturi


Clubul Sigma Olomuc a fost penalizat cu noua puncte si amendat cu patru milioane de coroane (164.000 de euro) pentru implicarea intr-un caz de meci aranjat, in 2009, a anuntat, ieri, Federatia de Fotbal din Cehia. Comisia de Disciplina a federatiei a condamnat clubul pentru ca a incercat sa corupa jucatorii de la Bohemians Praga cu 300.000 de coroane (12.265 euro), la meciul din mai 2009, cistigat de Olomuc, scor 3-0, "in joc" fiind un loc de Liga Europa. Portarul Petr Drobisz, acuzat ca a oferit bani, a fost suspendat 18 luni si amendat cu 200.000 de coroane (8174 euro). In actualul sezon, dupa trei etape, Sigma Olomuc se afla pe locul trei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.