Sport

Transfer senzational in rugbiul romanesc

Ziarul de Vrancea
18 aug 2011 724 vizualizări
Pilierul Petre Balan (35 de ani) a semnat un contract de joc pentru RCM Universitatea Timisoara, fiind inclus in programul de pregatire al echipei "galben-albastre" conduse de Cosmin Cioriciu.

Balan are un palmares impresionant cu doua titluri de campion in Franta cu Biarritz, finalist in Heineken Cup – echivalentul Ligii Campionilor din fotbal – titlul de rugbist al anului in Romania si peste 50 de selectii in echipa nationala. Un moment deosebit al carierei sale il consituie faptul ca prestigiosul cotidian l’Equipe l-a introdus in echipa ideala a campionatului francez in anul 2006. Suceveanul a jucat de-a lungul carierei sale la Dinamo Bucuresti, Grenoble, Brive, Biarritz si Dax. La Dax a suferit o accidentare ce l-a tinut pe margine un an. Balan ar urma sa evolueze la Timisoara pentru meciurile din Cupa Romaniei din luna septembrie.

 


Alergind pe creasta

 


Clujeanul Zsolt Kovacs a reusit duminica sa strabata in alergare creasta Fagarasului in doar circa 15 ore si 30 de minute, traseul masurind circa 85 de km, 6.800 metri diferenta de nivel cumulata. Zsolt a plecat de la manastirea Turnu Rosu in jurul orei 4:30 dimineata, iar seara, la ora 20, a ajuns la cantonul Rudarita, informeaza alerg.ro. “In sfirsit mi-am realizat si acest vis, de a parcurge in alergare creasta Muntilor Fagaras.Din cite stiu, am fost primul care a parcurs creasta intr-o zi, singur, iar timpul de 15 ore si jumatate si asta ma multumeste foarte mult. Pentru asta am avut nevoie si de mult noroc cu conditiile meteo dar si o logistica bine pusa la punct si citiva ani de antrenamente”, spune Zsolt Kovacs intr-un mesaj pe Facebook. S-a mai alergat creasta Fagarasului in ritm sustinut, un record neoficial in acest sens fiind detinut anterior, din 18 iulie 2009, de echipa Serban Chiurlea-Dan Lixandru cu circa 20 de ore.

  


Un meci fara spectatori pentru Petrolul

  


Comisia de Disciplina a LPF a decis, ieri, ca gruparea Petrolul Ploiesti sa dispute un meci fara spectatori pe propriul teren si sa fie penalizata cu 40.910 lei, dupa partida cu Rapid, scor 0-1, de la Buzau, in urma careia si clubul bucurestean a primit o penalitate de 910 lei.  De asemenea, comisia LPF a hotarit ca gruparile CFR Cluj si Gaz Metan Medias, care au fost adversare in etapa a III-a, sa fie penalizate cu cite 910 lei pentru comportament neregulamentar.Tehnicianul echipei CS Mioveni, Ionut Popa, trimis in tribuna pentru proteste la meciul cu Astra Ploiesti, scor 0-1, a fost suspendat doua jocuri si penalizat cu 320 de lei, iar jucatorul Mihai Dina a fost suspendat doua partide si a primit o penalizate sportiva de 3000 de lei.Dupa meciul Concordia Chiajna - FC Vaslui, scor 0-3, tehnicianul gazdelor, Laurentiu Dinita, trimis in tribuna pentru proteste, a fost suspendat doua jocuri si penalizat cu 320 de lei.

  


Zagreb tinteste grupele

  


Rezultate inregistrate, miercuri seara, in turul fazei play-off a Ligii Campionilor: Wisla Cracovia – Apoel Nikosia 1-0. Malecki (’71); Maccabi Haifa – RC Genk 2-1. Amashe (‘8), Dvalisvili (’28) / Barda (’61); Dinamo Zagreb – Malmö FF 4-1. Sammir (‘4, ’61 – penalty), Rukavina (’56), Beciraj (’84) / Mehmeti (’17); Odense BK – Villarreal 1-0. Andreasen (’84); Bayern München – FC Zürich 2-0. Schweinsteiger (‘8), Robben (’72). In celelalte meciuri, disputate marti, s-au inregistrat scorurile: Twente Enschede – Benfica Lisabona 2-2; FC Copenhaga – Viktoria Plzen 1-3; Olympique Lyon – Rubin Kazan 3-1; BATE Borisau – Sturm Graz 1-1; Arsenal Londra – Udinese 1-0.

 


Lot complet pentru Europene


Managerul nationalei de volei a Romaniei, Cristian Zgabercea, a declarat pentru handbalvolei.ro ca o asteapta pe Carmen Turlea (Piacenza) sa se prezinte la convocarea la lotul tricolor dupa 1 septembrie, la Constanta "O asteptam pe Carmen la lot dupa 1 septembrie. Cred ca va fi un mare cistig pentru nationala, daca vine cu sufletul alaturi de fete. In acest moment doar Flori Nedelcu se afla in cantonamentul din Sebia, in timp ce Iuliana Nucu si Mirela Corjeutanu au inceput pregatirea la sala de forta, aici, la Constanta” a declarat pentru handbalvolei.ro, managerul nationalei, Cristian Zgabercea. Astfel, Romania le va avea in lot la Campionatul European pe cele mai bune jucatoare ale momentului.

Pantilimon a debutat la “rezerve”


Portarul roman Costel Pantilimon a debutat, ieri, pentru formatia de rezerve a gruparii Manchester City, reusind sa nu primeasca gol in meciul cistigat cu scorul de 3-0 in compania celor de la Oldham Athletic. Site-ul oficial al clubului Manchester City noteaza ca portarul roman a avut parte de un debut linistit. Totusi, in minutul 70 al meciului, Pantilimon a reusit sa respinga o minge dificila dintr-o lovitura libera a celor de la Oldham. Acesta a fost si singurul sut pe spatiul portii pentru Oldham. Costel Pantilimon a fost imprumutat, la inceputul lunii august, de Poli Timisoara la gruparea engleza Manchester City.

Soarele rasare pentru Radu


Fundasul echipei Lazio Roma, Stefan Radu, a declarat ca gruparea italiana este pentru el ca o familie si ca in sfirsit este bine, dupa o perioada foarte dificila, in care a avut probleme imense, intre care si decesul tatalui sau. "Am suferit mult si am avut probleme imense, dar acum sint in sfirsit bine. Ma gindesc acum doar sa ma pregatesc si sa fiu in forma. Lazio este pentru mine ca o familie, cei cinci ani de contract demonstreaza asta. Un vis? Liga Campionilor", a spus jucatorul roman. Stefan Radu si-a prelungit, in luna iunie, contractul cu Lazio Roma, noul sau acord fiind valabil pina la finalul anului 2016. in returul editiei 2010/2011 a campionatului Italiei, el a suferit o leziune musculara, iar la inceputul lunii aprilie tatal sau a incetat din viata.

Echipe din Israel in Liga Balcanica


Echipa de baschet masculin BC Timisoara va fi singura reprezentanta a Romaniei in Liga Balcanica, la startul careia se vor afla 12 cluburi, in stagiunea 2011-2012. Noutatea anuntata de organizatori este cooptarea a doua echipe din Israel, cu acceptul FIBA Europe. Este vorba de BC Galil Gilboa si Hapoel Tel Aviv. BC Timisoara va evolua in grupa A cu Rilski Sportlist (Bulgaria), Galil Gilboa, Torus (Macedonia), Mornar (Muntenegru) si OKK Belgrad (Serbia). In sezonul trecut, Liga Balcanica a fost cistigata de formatia muntenegreana KK Feni Industries, care a invins in finala echipa bulgara Rilski Sportist (88-75). Reprezentanta Romaniei, BC Mures, nu a trecut de faza grupelor.

Finala de limba portugheza


Reprezentativele Braziliei si Portugaliei s-au calificat in finala Campionatului Mondial under 20, invingind in semifinalele competitiei nationala Mexicului, respectiv selectionata Frantei. Brazilia s-a impus, cu scorul de 2-0, in fata Mexicului, prin golurile inscrise de Henrique in minutele 80 si 84.  Echipa Portugaliei a dispus de Franta, scor 2-0, golurile fiind marcate de Danilo (‘9) si Nelson Oliveira ('40 - penalty). Finala CM-under 20 va avea loc, simbata, la Bogota. La editia precedenta a competitiei, in 2009, Brazilia a fost invinsa in finala de Ghana. Portugalia a cistigat CM-under 20 in urma cu 20 de ani.


Sinucidere ciudata


Francezul Pierre Quinon, campion olimpic la saritura cu prajina in 1984, s-a sinucis, ieri, la virsta de 49 de ani, a anuntat presedintele Federatiei Franceze de Atletism, Bernard Amsalem. "Informatia mi-a fost confirmata de apropiatii sai", a declarat Amsalem. Quinon s-a retras din activitatea sportiva in 1992, dupa care a devenit om se afaceri. El avea o rotiserie in localitatea Var, din sudul Frantei. Pierre Quinon a fost primul francez campion olimpic la saritura cu prajina si a detinut recordul mondial al probei, in 1983 (5,82 metri). El a cistigat si o medalie de argint la Campionatele Europene in sala, in 1984.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.