Sport

Stiri din sportul national pe o coloana sport:Infringere, sora cu moartea

Ziarul de Vrancea
16 aug 2011 683 vizualizări
Nationala de baschet masculin a Romaniei a fost invinsa, la Norrköping, de reprezentativa similara a Suediei, scor 44-92 (21-38), in cea de-a cincea partida din grupa B a preliminariilor CE din 2011 (Divizia B)

Lipsita de aportul unor jucatori de baza, aflati la Jocurile Mondiale Universitare, nationala tricolora nu a facut fata nordicilor, care s-au razbunat la scor, pentru infringerea din tur. Numeroasele mingi pierdute, dar si procentajele scazute la aruncari au fost fatale pentru echipa antrenata de Carl John Neumann, care a inregistrat al doilea esec in grupa B. Suedia si-a consolidat pozitia de lider al grupei, cu 11 puncte din sase meciuri, urmata de Azerbaidjan (9 puncte, 5 meciuri), Romania 8 puncte (5 meciuri), Belarus 6 puncte (5 meciuri) si Albania 5 puncte (5 meciuri). Obiectivul tricolorilor este de a se clasa cit mai bine in grupa preliminara, in vederea tragerii la sorti pentru editia din 2013, de cind nu vor mai exista doua divizii valorice continentale.


CFR a mai luat un portughez


CFR Cluj a semnat un contract cu mijlocasul portughez Pedro Celestino, care a evoluat ultima data la Belenenses, informeaza site-ul oficial al gruparii ardelene.Pedro Celestino Silva Soares, 24 de ani, va purta numarul 26 la echipa clujeana. Celestino a fost un junior al celor de la Sporting Lisabona, echipa care l-a imprumutat de-a lungul timpului la mai multe formatii portugheze pina la transferul la Belenenses, din 2009. Pedro Celestino Silva Soares a efectuat deja un antrenament cu CFR Cluj.

Chivu, accidentat la antrenament


Fundasul Cristian Chivu s-a accidentat la glezna la antrenamentul de luni al formatiei Internazionale Milano, desfasurat cu portile deschise. Chivu s-a lovit la glezna, fiind nevoit sa paraseasca mai devreme sedinta de pregatire, insa, conform presei italiene, nu este vorba de o accidentare grava. La antrenamentul de la centrul Sportiv Angelo Moratti au fost prezenti 2.500 de fani. Jucatorii Samuel Eto'o, Ivan Cordoba, Yuto Nagatomo si Emiliano Viviano nu au participat la sedinta de pregatire.

Propunere decenta


Elvetianul Roger Federer a declarat ca va discuta cu Martina Hingis, compatrioata sa si fost numar 1 mondial, in prezent retrasa din activitate, despre posibilitatea de a juca la dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Londra. "Voi vedea daca este disponibila", a declarat Federer, aflat la turneul de Masters 1000 de la Cincinnati (Ohio). "Chiar daca s-a retras, poate se gindeste la JO", a adaugat elvetianul, care a vorbit cu Hingis despre aceasta posibilitate "in urma cu mult timp". Federer este campion olimpic la dublu alaturi de Stanislas Wawrinka in 2008, la Beijing. Hingis, care a dominat tenisul feminin in anii '90, a anuntat recent ca nu intentioneaza sa revina pentru a juca la Londra. Ea s-a retras din activitate in 2007.


Atentie la City!


Formatia Manchester City a invins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Stoke City, intr-un meci contind pentru prima etapa a campionatului Angliei. Golurile au fost marcate de Dzeko ('57), Agüero ('68, '90^1) si David Silva ('70). Sergio "Kun" Agüero, ginerele lui Diego Maradona, cumparat de la Atletico Madrid pentru 43 de milioane de euro, a intrat pe teren dupa aproape o ora de joc si a marcat al doilea gol pentru City dupa o pasa de la Richards (68). Apoi, doua minute mai tirziu, el a reusit sa lobeze portarul advers, mingea ajungind la David Silva, care a impins-o in plasa. Sud-americanul si-a incheiat "festivalul" cu un gol marcat de la 25 de metri, in ultimele minute ale intilnirii. Manchester City marcase primul gol prin Dzeko, un alt atacant cumparat cu un pret mare, 30 de milioane de euro, in ianuarie, de la VfL Wolfsburg.


Eto’o semneaza vineri


Camerunezul Samuel Eto'o (Internazionale Milano) urmeaza sa semneze contractul multimilionar de trei sezoane cu gruparea rusa Anji Mahacikala, vineri, dupa ce joi va face vizita medicala intr-o clinica din Roma, a anuntat presa din Italia si Rusia. Potrivit editiei online a cotidianului Gazzetta dello Sport, Eto'o, in virsta de 30 de ani, dublu cistigator al Balonului de Aur al Africii, va semna vineri contractul pentru o valoare estimata intre 20 si 30 de milioane de euro pentru Inter si un salariu anual de 15-20 de milioane de euro. Capitanul Camerunului s-a antrenat normal cu Inter, ieri, dimineata. Cele doua cluburi negociaza in privinta anumitor detalii din contract, conform presei ruse. Simbata, la Douala, Eto'o a recunoscut pentru prima oara ca negocieaza cu Anji. Anji Mahacikala, grupare  din regiunea Daghestan achizitionata in luna ianuarie de miliardarul Suleiman Kerimov, l-a transferat in februarie pe fundasul brazilian Roberto Carlos (37 de ani), care primeste un salariu de cinci milioane de euro pe sezon.

Keane, linga Beckham


Internationalul irlandez Robbie Keane a semnat un contract pe doi ani cu gruparea Los Angeles Galaxy, la care este legitimat si englezul David Beckham, informeaza cotidianul L'Equipe. Valoarea transferului nu a fost data publicitatii, insa presa engleza scrie ca ar fi vorba de doua milioane de euro. Fotbalistul in virsta de 31 de ani a jucat in returul sezonului 2010/2011 al campionatului Angliei la echipa West Ham, sub forma de imprumut de la Tottenham Hotspur, grupare la care era legitimat din 2009. in 2010, el a fost imprumutat si clubului Celtic. Keane a mai jucat la Tottenham in perioada 2002-2008, iar in intervalul 2008-2009 a evoluat la Liverpool.


Apelul grecilor, respins


UEFA a respins, marti, apelul clubului grec Olympiakos Volos, care urma sa intilneasca formatia Paris Saint Germain in play-off-ul Ligii Europa insa a fost exclus din competitie in urma implicarii intr-un caz de meciuri trucate, informeaza AFP.Clubul elen a fost, in plus, suspendat trei ani din competitiile europene, aceasta sanctiune fiind aminata pentru o perioada de proba de cinci sezoane. Olympiakos Volos a fost inlocuita de echipa luxemburgheza Differdange pentru play-off-ul din 18 si 25 august. "Un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) poate fi depus in zece zile de la primirea motivarii deciziei", a precizat UEFA.

Chinezii fac curatenie


Autoritatile sportive chineze au concediat-o pe directoarea echipei de patinaj viteza, Wang Chunlu, care s-a batut cu cvadrupla medaliata cu aur la JO, Wang Meng. Administratia generala a Sportului, instanta care se ocupa de sportul chinez, a anuntat agentia Xinhua ca Wang Chunlu, fosta dubla medaliata cu argint la JO din 1998 si 2002, era responsabila de problemele din echipa si in consecinta a fost demisa. La inceputul lunii, Wang Meng, in virsta de 24 de ani, si coechipiera sa Liu Xianwei au fost excluse din echipa nationala, deoarece au lovit-o pe Wang Chunlu, cind au revenit in cantonament, in stare de ebrietate. Wang Meng, aleasa sportiva anului 2010, a lovit apoi mobila din dormitor atit de tare incit s-a ranit la miini. Cele doua sportive au participat la o petrecere alaturi de un alt campion olimpic, Zhou Yang, si trei membri ai echipei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.