Sport

Sport: Stiri pe coloana: Goian, omul meciului

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 633 vizualizări
Fundasul Dorin Goian a fost desemnat de site-ul oficial al clubului Glasgow Rangers omul meciului din deplasare cu Inverness, cistigat cu scorul de 2-0, in campionatul Scotiei, in care romanul a obtinut un penalty.

Goian, care a fost integralist, a fost faultat in careu de un adversar, in minutul 66, centralul Euan Norris acordind penalty. Lovitura de la 11 metri a fost aparata de portarul gazdelor, insa mingea respinsa de acesta a fost trimisa in poarta de Mo Edu, care a stabilit astfel scorul final, 0-2. Primul gol a fost marcat de Jelavic, in minutul 60, din penalty. Potrivit The Guardian, tehnicianul echipei Inverness, Terry Butcher, s-a declarat indignat de faptul ca arbitrul partidei a acordat doua penaltiuri pentru oaspeti. "Cel de-al doilea nu a fost in nici un caz penalty si cred ca nici primul nu a fost", a spus Butcher.


Trei medalii la judo


Sportiva Stefania Dobre a cistigat, simbata, medalia de bronz la categoria 57 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo cadeti, de la Kiev. stefania Dobre a cistigat grupa preliminara C, dupa ce a invins adversare din Kazakhstan, Belarus, SUA si Georgia, dar in semifinale a cedat in disputa cu sportiva germana Rebecca Bräuninger.  In recalificari, Dobre a invins-o pe Marie Christin Scheff (Austria), cucerind medalia de bronz. Stefania Dobre a adus delegatiei Romaniei al treilea trofeu, dupa cele cistigate de Rut Barna, argint la categoria 40 de kilograme, si Larisa Florian, bronz la categoria 52 de kilograme.


Doar locul VI

 
Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a clasat, simbata, pe locul VI la Campionatul European de tineret din Olanda, dupa ce a fost invinsa in meciul pentru clasarea finala de reprezentativa Suediei, scor 20-30 (11-15). La editia din 2009 a CE de tineret, nationala Romaniei s-a clasat pe locul 14, titlul continental fiind cistigat de Norvegia.

Junior joaca impotriva Stelei


Tehnicianul echipei TSKA Sofia, Milen Radukanov, a declarat ca atacantul Junior Moraes a semnat un contract pe patru ani cu gruparea bulgara si ca in cazul in care permisul de munca al jucatorului va sosi in timp util, il va putea folosi impotriva Stelei, in play-off-ul Ligii Europa. "Moraes a semnat pe patru ani. Acum ii asteptam permisul de munca. Acesta ar trebui sa soseasca marti sau miercuri. Daca acest lucru se va intimpla, voi putea conta pe el impotriva Stelei, in Liga Europa", a spus Radukanov. Atacantul brazilian Junior Moraes s-a pregatit in ultima perioada cu echipa bulgara, insa nu a evoluat pentru aceasta, transferul fiind judecat de catre FIFA, dupa ce Metalurg Donetk nu a achitat suma de transfer catre Gloria Bistrita. Gruparea ardeleana a cerut ca atacantul brazilian sa revina la echipa, insa acesta a plecat in Bulgaria. Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat in mai multe rinduri ca imediat ce Junior Moraes va primi drept de joc pentru TSKA Sofia, acesta va fi transferat in ziua urmatoare la Steaua


Arbitri romani in Europa

 


Arbitrul Cristian Balaj va conduce la centru partida dintre echipa norvegiana Rosenborg Trondheim si formatia cipriota AEL Larnaca, din prima mansa a play-off-ului Ligii Europa. Meciul va avea loc la 18 august, de la ora 21.45. Un alt arbitru roman, Ovidiu Hategan va arbitra mansa secunda a intilnirii dintre echipa portugheza Sporting Lisabona si formatia daneza FC Nordsjælland, care se va disputa la 25 august, de la ora 23.15.

Chipciu nu lasa Brasovul

 
Mijlocasul echipei FC Brasov, Alexandru Chipciu, si-a prelungit contractul pina in 2015, el declarind ca gruparea brasoveana i-a dat totul in fotbal. "Sint fericit ca am ajuns la o intelegere si am semnat prelungirea contractului. FC Brasov mi-a dat totul in fotbal, de aici am ajuns si la echipa nationala, astfel ca nu pot fi decit multumit. Voi da totul in teren pentru FC Brasov si sper sa avem un sezon cit mai reusit", a declarat Chipciu. La rindul sau, presedintele executiv al FC Brasov, Iosif Kovacs a declarat pentru site-ul oficial al clubului ca Alexandru Chipciu este un fotbalist valoros care si-a demonstrat prin semnarea contractului, atasamentul pentru FC Brasov. Alexandru Chipciu avea contract cu FC Brasov pina in 2013.

Sparta s-a intarit cu Jarosik

 
Mijlocasul Jiri Jarosik, aflat la final de contract cu echipa Real Zaragoza, a semnat o intelegere pe doua sezoane cu Sparta Praga, adversara formatiei FC Vaslui in play-off-ul Ligii Europa, a anuntat, simbata, clubul ceh. "Am ajuns la un acord pe doua sezoane cu Jarosik, cu drept de prelungire pentru inca un an", a declarat purtatorul de cuvint al clubului ceh, Ondrej Kasik. Jarosik, in virsta de 33 de ani, a mai jucat la Sparta Praga timp de cinci sezone, iar apoi a evoluat la formatiile TSKA Moscova, Chelsea Londra, Birmingham City, Celtic Glasgow, Krilia Sovetov Samara si Real Zaragoza. Jiri Jarosik a fost selectionat de 23 de ori in nationala Cehiei si a devenit campion national cu Sparta Praga, TSKA Moscova, Chelsea Londra si Celtic Glasgow.

Camacho antreneaza China

 


Spaniolul José Antonio Camacho, fost antrenor al nationalei Spaniei si al echipei Real Madrid, a devenit, ieri, selectionerul Chinei, a anuntat Federatia Chineza de Fotbal. "Desi nivelul actual al fotbalului chinez nu este foarte ridicat, exista un potential mare de dezvoltare", a declarat tehnicianul. Camacho, in virsta de 56 de ani, ii succede in functie lui Gao Hongbo, care era selectioner din mai 2009 si nu a reusit sa califice nationala chineza la Cupa Mondiala din 2010. China a participat la un singur turneu final al Cupei Mondiale, in 2002. Camacho a fost demis, in februarie, de la Osasuna Pamplona, care se afla in acel moment pe o pozitie retrogradabila in Spania, dar a incheiat sezonul pe locul 9.

 
Istanbul, candidatura olimpica


Orasul Istanbul candideaza pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, a anuntat, simbata, premierul turc Recep Tayyip Erdogan. "Anuntam intregii lumi candidatura noastra pentru JO din 2020, pe care o consideram extrem de importanta pentru tara noastra si poporul nostru", a declarat Erdogan. Pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 si-au mai anuntat candidatura Roma, Tokyo si Madrid, printre posibilele candidate numarindu-se si orasele Doha si Durban. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 1 septembrie. Orasul care va gazdui competitia din 2020 va fi desemnat de CIO, la Buenos Aires, in 7 septembrie 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.