Sport

Echipele bucurestene in prim-plan

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 812 vizualizări
Petrolul- Rapid si Steaua - Universitatea Cluj, cele mai importante meciuri ale etapei a III-a a Ligii I la fotbal

Sint destule intilniri interesante in week-end-ul fotbalistic national, dintre care se remarca in mod deosebit partidele care angreneaza trei din cele patru formatii ale Capitalei. De pilda, in aceasta seara se joaca la Buzau meciul Petrolul – Rapid, o confruntare incarcata de traditie. De pilda, in 1966, cele doua echipe s-au batut pentru titlu, cistigat de prahoveni, iar in primavara anului viitor, Rapid avea nevoie de o remiza la Ploiesti pentru a cistiga primul titlu din istorie. Atunci cind suporterii giulesteni au facut drumul de intoarcere pe jos, pentru a sarbatori victoria favoritilor. Ultima borna memorabila a fost finala cu cintec a Cupei Romaniei din 1995, cistigata de Petrolul la lovituri de departajare, in urma unui arbitraj nefericit al lui Ion Craciunescu. Desi Rapid arata pretentii mari in acest sezon, “gazarii” au avut un start nesperat de bun, obtinind patru puncte in doua etape de la Otelul si FC Vaslui. Si mai interesanta este partida care se disputa la Ploiesti, pe terenul Astrei, intre Steaua si “U” Cluj, care poate face trimitere la eternele derbiuri, stiut fiind ca in echipa “sepcilor rosii”, activeaza fosti jucatori dinamovisti de frunte ca Niculescu, Ad. Cristea si Bostina. Ultimul, matrasit din Ghencea acum citiva ani de Gigi Becali, chiar are ambitii in plus fata de aceasta partida. La Steaua, atmosfera nu este prea euforica, Becali spune mereu ca va cistiga titlul cu n-spe puncte avans, insa, deocamdata, mai in fata este echipa de pe Somes. Iar in cazul unui insucces, scaunul antrenorului Ronny Levi s-ar putea clatina serios, dar asta nu-i o noutate.
Nici Dinamo, actualul lider, n-are o treaba usoara, in fata “ciinilor” stind Pandurii lui Petre Grigoras, o echipa care a provocat si in trecutul apropiat nevralgii in Soseaua Stefan cel Mare. E drept, Dinamo joaca acasa, dar fara spectatori, ceea ce n-ar conta prea mult, avind in vedere publicul redus care vine in “Groapa”.
Granzii provinciei sint in suferinta si au meciuri pe terenurile unor nou-promovate. FC Vaslui se duce la Chiajna, iar Otelul la Piatra Neamt, ambele echipe europene vizind victoria, pentru a se apropia de zona fruntasa a clasamentului. Nu putem uita nici debutul antrenorului spaniol José Murcia in fata “gastii nebune din Regie”, iar la Sibiu, revelatia inceputului de sezon se confrunta cu FCM Tirgu Mures, echipa lui Ionut Sabau, care a ratat startul.

Programul etapei a III-a
Ziua    Ora    Meci    TV
Simbata 19:00    Dinamo – Pandurii    DigiSport
Simbata 20:15    Petrolul – Rapid    DolceSport
Simbata    21:30    Concordia – Vaslui    DigiSport
Duminica    18:30    Ceahlaul – Otelul    DigiSport
Duminica    20:30    Steaua – “U” Cluj    DigiSport
Luni    18:30    Sibiu – Tg. Mures    DigiSport
Luni    21:30    Brasov – Sportul    DigiSport


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.