Sport

CSM Focsani s-a calificat in turul trei al Cupei Romaniei

Dan Chiriac
9 aug 2011 1937 vizualizări
u CSM Focsani - Politehnica Galati 2 - 1(1-1), National Golesti - Otelul 2 Galati 1 - 6 (0 - 2) si Viticultorul Breaza - FC Panciu 2 - 1 (2-1), in turul doi al Cupei Romaniei


CSM Focsani s-a calificat in turul trei al Cupei Romaniei dupa ce a invins aseara pe Politehnica Galati, la capatul unui meci echilibrat, in care galatenii au ratat la inceput mai multe ocazii, dar focsanenii au fost mai pragmatici si au marcat de doua ori prin antrenorul -jucator Adrian Toma. Galatenii puteau deschide scorul inca din primul sfert de ora, dar Agbleta a ratat cu seninatate doua ocazii clare de gol. Focsanenii au replicat, dar cele patru lovituri de colt de care au beneficiat s-au incheiat cu lovituri de cap care au ocolit buturile adverse. Galatenii au deschis scorul in minutul 23 prin Coman, care a marcat cu capul din sase metri dupa o lovitura libera. Toma putea egala in minutul 31, dar portarul Vlasie s-a opus sutul atacantului. Agbleta a avut ocazia lui 2 - 0 in minutul 37, dar Nistoroiu a avut o interventie „de manual” in fata atacantului advers scapat singur spre poarta lui Bors. A fost probabil momentul „cheie” cind meciul s-a intors in favoarea focsanenilor. Toma a egalat doua minute mai tirziu dupa ce a executat perfect, linga bara, o lovitura libera de la 22 de metri. La cabine s-a intrat cu scorul de 1-1, dar Toma avea sa decida jocul in minutul 53, cu un nou gol spectaculos. Acesta a marcat cu un sut de la 20 de metri. Galatenii au incercat sa egaleze pe final, dar defensiva gazdelor a rezistat eroic. Partida a fost condusa la centru de Georgian Ionescu - Buzau, un arbitru de Liga intii, ajutat la cele doua linii de Catalin Guloiu - Tisau - Buzau si Vasile Popescu - Buzau. Antrenorii Adrian Toma si Aurel Pastia au folosit urmatoarea formatie: Bors - Ciornei, Craciun, Stefan, Nistoroiu - Sapunaru, Suvac, Mindrescu, Dumitriu - Toma, Tirca. Au mai intrat: Lida, Tilvar si Sontu. Poli Galati a jucat cu: Vlasie - Velicu, Hristian, Grosu, Petica - Coman, Chirita, State, Serian - Agbleta, Cristian.
Golestenii, „eroi” pentru sapte minute


In schimb, National Golesti nu a avut prea multe sanse in fata echipei secunde a campioanei Romaniei. Golestenii nu au rezistat decit sapte minute in fata ofensivei galatenilor care au deschis scorul prin Chipirliu. Acesta avea sa fie eroul otelarilor, marcind alte trei goluri in poarta golestenilor in minutele 17, 56 si 58. Daca pina la pauza, meciul a parut echilibrat, dupa reluare, oaspetii s-au dezlantuit si pe linga golurile lui Chipirliu au mai punctat prin Crisan 50 si fostul jucator al Unirii Focsani, Negoescu - 75. Desi echipa favorita era condusa cu 6 - 0, spectatorii din Golesti au continuat sa-si incurajeze echipa favorita, care i-a rasplatit cu golul de onoare marcat de Bodoc dupa o incursiune a lui Chivu (76). Antrenorii Viorel Paizan si Radu Chiriac au folosit urmatoarea formatie:  Aldea - Chetreanu, Vlase, Radu, Sararu - Alecsandrescu, P. Ioan, Chivu , Curteanu - Bodoc, Cretu. Au mai intrat: Oprea, Ionut Vasile si Sava. Otelul 2 ajucat cu urmatoarea formatie: Abraham - Marus, Gita, Minea, Murgoci - Chebac, Crisan, Negoescu, Lupu - Chipirliu, Gondreanu.  Partida a fost condusa la centru de Cristi Sava - Bacau ajutat la cele doua linii de George Fridl - Comanesti si Bogdan Terente  - Bacau.


Pancenii au condus dar au pierdut

FC Panciu a ratat la rindul sau calificarea in faza urmatoare a competitiei. Desi au condus cu 1 - 0 dupa golul lui Balaita din minutul 4, pancenii au cedat cu 2 - 1. Gazdele au marcat de doua ori la mijlocul primei reprize, in minutele 27 si 32. FC Panciu a jcat cu: Lazar - Voinea, Stan, Balaita, Mihai - Stoian, Bira, Dutu, Tudor - Predoiu, Radu. Meciul a fost condus la centru de brasoveanul Florin Ghimbasan, ajutat la cele doua linii de Peter Joszef - Sf. Gheorghe si Imre Bucsi - Sf. Gheorghe. CSM Focsani va juca marti 16 august, de la orele 17.30, in turul trei al Cupei Romaniei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.