Sport

Stirile sportive nationale ale zilei pe o coloana

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 701 vizualizări
Real si Inter vin la Constanta


Formatiile de juniori ale cluburilor Real Madrid, Internazionale Milano si Kashima Antlers, alaturi de echipa Academiei "Gheorghe Hagi", participa la editia din acest an a "Talent Cup", un turneu rezervat jucatorilor Under 17 organizat la Constanta de scoala de fotbal a fostului international. Conform anuntului facut, ieri, de Gheorghe Hagi intr-o conferinta de presa, "Talent Cup" se va desfasura in perioada 16-18 august pe stadionului "Farul". Un alt turneu organizat de Academia "Gheorghe Hagi", "Cupa Stelelor Estului", rezervat jucatorilor Under 15, este programat in perioada 5-9 septembrie, meciurile urmind sa aiba loc pe stadionul "Farul" din Constanta si la Baza Sportiva Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi" din localitatea Ovidiu. La "Cupa Stelelor Estului" vor participa echipele: Partizan Belgrad, Dinamo Kiev, Dinamo Moscova, Academia "Ferenc Puskas" Budapesta, Levski Sofia, Nationala U15 a Romaniei, Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi", cea de-a opta participanta urmind a fi stabilita in perioada urmatoare.

Keseru, in echipa etapei


Atacantul Claudiu Keseru a fost inclus de publicatia Ouest-France in echipa etapei a doua din liga secunda franceza, dupa ce a marcat un gol pentru Angers in meciul cu Boulogne, scor 3-3. "Un gol splendid dupa o faza care i-a apartinut. Romanul a participat mult la joc, chiar daca loviturile sale libere nu au fost decisive. Pe linga asta, a fost siret, comentind mereu si provocind", notat sursa citata despre Keseru, care a primit nota 6. Keseru a marcat un gol in meciul pe care formatia Angers l-a incheiat la egalitate, scor 3-3, in deplasare, cu Boulogne, in etapa a doua a ligii secunde franceze. Keseru a fost titular, a marcat in minutul 69 si a fost inlocuit in minutul 78.


De la Bute, pentru Connors


Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute, i-a oferit o centura de box fostului tenisman Jimmy Connors, luni, cind americanul a fost prezent la Rogers Cup, turneu de la Montreal (Canada), unde a fost omagiat. Connors a fost introdus in Hall of Fame la Rogers Cup, intr-o ceremonie desfasurata pe terenul central la arena Uniprix, iar simbata va fi rindul lui Andre Agassi sa fie inclus in "Pantheonul gloriei". In timpul ceremoniei au putut fi urmarite imagini din cariera lui Jimmy Connors, care a cistigat peste o suta de turnee, opt titluri de Grand Slam si a fost 268 de saptamini numarul 1 mondial.

 
Hiddink ameninta cu demisia


Selectionerul Turciei, olandezul Guus Hiddink, va demisiona din aceasta functie, daca vor exista dovezi privind fapte de coruptie in cadrul echipei nationale, informeaza  cotidianul De Volkskrant.  "Daca remarc ceva, atunci renunt. Fotbalul este o mare si frumoasa industrie, care ofera multe locuri de munca oamenilor, insa asta nu inseamna ca putem face astfel de lucruri", a declarat Hiddink intr-un interviu acordat publicatiei olandeze.Federatia Turca de Fotbal a decis pe 25 iulie sa amine cu o luna debutul campionatului intern, din cauza anchetei privind meciurile trucate din prima si a doua liga. Aproximativ 30 de persoane, printre care presedinti de cluburi si fotbalisti, au fost inculpate si incarcerate in cadrul anchetei. Guus Hiddink, care a preluat nationala Turciei in august 2010, a amintit ca, pina in acest moment, "ancheta nu a prezentat nici o dovada privind existenta de fapte de coruptie in cadrul echipei nationale".

Sanctiuni dure


Clubul Atalanta Bergamo a fost penalizat cu sase puncte in viitorul sezon, iar atacantul Cristiano Doni a fost suspendat trei ani si jumatate pentru rolul sau in scandalul privind meciurile trucate din campionatul italian, informeaza Gazzetta dello Sport. Fostul international italian Giuseppe Signori a primit cinci ani de suspendare, fara a avea drept de munca.Alte cluburi penalizate de catre Federatia Italiana sint Ascoli, Verona, Sassuolo, Alessandria, Benevento, Cremonese, Esperia, Piacenza, Portogruaro, Ravenna, Reggiana, Spezia, Taranto si Entella. De asemenea, 18 jucatori, oficiali si fosti fotbalisti au primit suspendari si au fost amendati.

13 milioane pentru un pusti


Gruparea engleza Arsenal Londra a platit 12 milioane de lire sterline (13,77 milioane de euro) pentru transferul jucatorului de 17 ani al echipei Southampton, Alex Oxlade-Chamberlain, suma putind ajunge pina la 15 milioane de lire sterline (17,22 milioane de euro). Atacantul a inceput fotbalul la sapte ani la academia echipei din sudul Angliei, iar in martie 2010, la virsta de 16 ani si 199 de zile, a debutat pentru prima formatie. Chamberlain a devenit, in momentul debutului, al doilea tinar jucator care a evoluat pentru Southampton, dupa echipierul formatiei Arsenal, Theo Walcott.  In sezonul 2010/2011, pe cind Southampton a evoluat in liga a treia engleza, Chamberlain a evoluat in 41 de partide, reusind sa inscrie de zece ori. Datorita evolutiilor sale, Chamberlain a fost inclus de catre ceilalti jucatori profesionisti din liga a treia in echipa ideala a diviziei. Pe de alta parte, managerul londonezilor pare dispus sa il lase pe francezul Samir Nasri sa se transfere la Manchester City in schimbul a 25 de milioane de lire sterline (28 de milioane de euro).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.