Sport

A inceput fotbalul serios

Ziarul de Vrancea
7 aug 2011 821 vizualizări
Ieri s-au disputat primele etape in Germania si Franta * fosta echipa a lui Marica a zdrobit-o pe cea actuala cu 3-0

Formatia Borussia Dortmund, campioana en-titre, a debutat cu victorie in noua editie a campionatului Germaniei, dupa ce s-a impus, scor 3-1, in fata echipei Hamburger SV, in meciul de deschidere al Bundesligii. Borussia a condus cu 3-0, prin golurile marcate de Grosskreutz (’17, ’48) si Götze (’29), hamburghezii inscriind golul de onoare prin Tesche in min. 79. * 

Simbata, s-au intilnit fosta echipa a lui Ciprian Marica, VfB Stuttgart si actuala sa formatie, Schalke 04. Marica nu a debutat la echipa oaspete, iar Stuttgart s-a impus clar, cu 3-0, prin reusitele lui Cacau (’37), Harnik (’56) si Okazaki (’89). Cea mai clara victorie a fost obtinuta, in deplasare, de VfL Wolfsburg, 3-0 cu FC Köln. Au marcat: Helmes (’17, ‘90^3) si Schäfer (’85). Golurile din final au venit in conditiile in care gazdele au jucat din min. 79 in zece, dupa eliminarea lui Novakovic. In fine, dupa eliminarea rusinoasa din Europa League, in fata echipei Gaz Metan Medias, Mainz a realizat un debut excelent in noul sezon, invingind pe teren propriu cu 2-0 pe puternica Bayer Leverkusen, prin golurile inscrise de Allagui (’32) si Toprak (’90 – autogol).
Alte rezultate din prima etapa: Augsburg – Freiburg 2-2. Mölders (’53, ’81) / P. Cissé (’48), Makiadi (’55); Hannover – Hoffenheim 2-1. Schlaudraff (’15), Abdellaoué (’33 – penalty) / Salihovic (’18 – penalty); Werder Bremen – Kaiserslautern 2-0. Rosenberg (’60, ’81);  Hertha Berlin - FC Nürnberg 0-1. Pekhart (’80). Partida Bayern München – Borussia Mönchengladbach a avut loc aseara.
Granzii Frantei au pornit strimb
Granzii campionatului francez au pornit cu stingul in prima etapa. Olympique Marseille a tremurat pe “Velodrôme” in fata echipei FC Sochaux. Dupa ce Lucho Gonzalez a deschis scorul (’38), oaspetii au reusit sa intoarca rezultatul prin Martin (’59) si Nogueira (’74). Remiza a fost salvata (2-2) prin reusita din min. 74, a lui Rémy. PSG a suferit o mare rusine pierzind pe teren propriu in fata echipei Lorient (scor, 0-1) prin golul marcat de Quercia (’28). Nici campioana, Lille, nu s-a simtit prea bine la Nancy, unde a realizat doar scorul de 1-1, ambele goluri fiind marcate de oaspeti: mai intii, Debuchy (’48), apoi Béria (’61), in proprie poarta. In schimb, Lyon a cistigat pe Coasta de Azur, 3-1 la Nice. Au marcat: Lisandro (’11), Gomis (’33), Gonalons (’74), respectiv, Mounier (‘6);
Alte rezultate: Montpellier – Auxerre 3-1; Caen – Valenciennes 1-0; Ajaccio – Toulouse 0-2; Brest – Evian 2-2.  Partidele Dijon - Rennes si Bordeaux - Saint-Etienne au avut loc aseara.

Ai nostri, din Rusia

 
Formatia antrenata de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, a invins, simbata, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Dinamo Moscova, in etapa a XIX-a a campionatului Rusiei. Pentru Kuban au marcat Davidov (‘45^1, ’64) si  Konkov ('72), iar pentru Dinamo a inscris Kuranyi '59. La Kuban, Gigel Bucur a fost integralist si a primit un cartonas galben, iar la moscoviti ex-dinamovistul Ropotan a fost rezerva.  Echipa Volga Novgorod, cu jucatorii romani Janos Szekely si Mihaita Plesan integralisti, a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, de formatia Rostov, la care a evoluat si Razvan Cocis, pina in min. 55.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.