Sport

Pavlik l-a refuzat pe Bute

Ziarul de Vrancea
3 aug 2011 720 vizualizări
* americanul este nemultumit de suma care i se ofera pentru meciul cu pugilistul roman * Bute ar putea sa-l intilneasca, in noiembrie, pe jamaicanul Glen Johnson, in virsta de 42 de ani


Pugilistul american Kelly Pavlik a refuzat sa boxeze cu Lucian Bute, invocind faptul ca i se ofera o suma de bani prea mica pentru aceasta lupta, informeaza presa canadiana. Pavlik, fost campion mondial la categoria mijlocie, trebuia sa-l intilneasca, simbata, pe conationalul sau Darryl Cunningham, iar in cazul unei victorii urma sa lupte cu Bute, in 5 noiembrie. Boxingscene.com scrie ca, pentru meciul cu pugilistul roman, Kelly Pavlik ar fi incasat circa 1,35 milioane de dolari. insa americanul a aflat ca danezului Mikkel Kessler i s-a propus un contract mult mai mare, de peste trei milioane de dolari, pentru a boxa cu Bute, astfel ca, nemultumit fiind de banii pe care i-ar fi primit, a decis sa renunte la ambele intilniri. "Lupta cu Bute nu va mai avea loc. Nu am de gind sa boxez cu un stingaci pentru atit de putini bani", a spus Pavlik. Este pentru a cincea oara cand Kelly Pavlik refuza o lupta in ultimii doi ani, precedentele patru intilniri fiind anulate din cauza unor accidentari ale americanului sau din cauza faptului ca urma tratamente de dezalcoolizare.
In aceste conditii, presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca in cazul in care partida dintre Lucian Bute si americanul Kelly Pavlik nu va mai avea loc in toamna, cel mai probabil adversar al pugilistului roman va fi jamaicanul Glen Johnson, in virsta de 42 de ani. "Michael Kessler nu vrea, Robert Stiglitz nu accepta, Kelly Pavlik nu vrea nici el. E clar ca Lucian trebuie sa faca un meci in toamna, iar singura varianta ar fi Glen Johnson. Lumea o sa spuna acum ca se va bate cu un mos, dar acesta a fost aproape sa-l invinga pe Froch in iunie", a spus Obreja. Jamaicanul Glen Johnson, 42 de ani, a disputat 68 de partide in cariera, reusind sa cistige 51 (35 prin knock-out), pierzind 15 si remizind de doua ori. In meciul disputat la 4 iunie, britanicul Carl Froch s-a impus prin decizia majoritatii arbitrilor, acestia punctind in felul urmator: 116-112, 117-111 si 114-114.
Rudel Obreja a afirmat ca Interbox, firma care il impresariaza pe Lucian Bute, a ajuns la un acord cu promotorul lui Kelly Pavlik, compania Top Brand, insa problemele au aparut intre pugilistul american si cei care il manageriaza. "Lucrurile nu sint foarte clare. Pavlik zice ca nu va boxa cu Lucian. E o problema intre el si promotorul lui. E o strategie de a obtine mai multi bani de la Top Brand. Interbox s-a inteles cu Top Brand, insa Pavlik vrea mai multi bani. El considera ca daca se bate cu Lucian, e normal sa ceara mai multi bani. De fapt, el pune presiune pe ai lui", a adaugat Obreja.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.