Sport

Liderul si lanterna, in Liga Europa

Ziarul de Vrancea
3 aug 2011 793 vizualizări
Astazi, Dinamo si Gaz Metan incearca sa se califice in play-off in conditii diferite

Situatia celor doua echipe romanesti, care spera la calificarea in play-off-ul Ligii Europa este diametral opusa. Dupa doua etape de campionat, Dinamo este lider cu sase puncte (golaveraj 6-0), in timp ce Gaz Metan Medias a inhatat deja lanterna rosie, fara nici un punct si un raport de goluri de 1-7. Cel mai mult a atirnat meciul direct disputat duminica, in care dinamovistii au cistigat cu 5-0. Si totusi, pe hirtie “Gazul” are mai multe sanse de calificare decit “ciinii rosii”, dupa rezultatele din tur. Dinamo nu a reusit decit 2-2 acasa cu modesta echipa din Varazdin, iar echipa din Medias a surprins pe toata lumea printr-o remiza la Mainz (locul V in Bundesliga), 1-1. Lucrurile de pe teren, stau, insa altfel.


* NK Varazdin – Dinamo Bucuresti (ora 18:00, Digi Sport), in tur, 2-2


Dinamo si-a facut singur viata grea in prima mansa pe teren propriu, fiind egalata dupa ce a condus cu 2-0 si a ratat o sumedenie de ocazii. Dupa un contraatac rapid (generat de o dubla greseala de aparare (Diabaté si Rus), a urmat o executie fericita a singurului jucator care conteaza in echipa croata, Darko Vugrinec si egalarea s-a produs in  patru minute. De atunci, filmul s-a rupt pentru Dinamo si tinarul antrenor Liviu Ciobotariu s-a ales cu potop de critici. Insa “Ciobi” a surprins pe toata lumea, aliniindu-i la Medias pe toti “pacatosii” din meciul tur, si Dinamo a invins cu 5-0. In aceste conditii, o eliminare a “ciinilor” de catre Varazdin ar insemna o catastrofa, iar singura alternativa ramine victoria, chiar si in conditiile in care croatii vor interpreta o partitura ultradefensiva. Cu creatori ca Alexe si Torje, sau cu marcatori ca Niculae si Alexe, este greu de conceput un alt rezultat decit victoria echipei romane, care va trebui sa fie atenta in defensiva, pentru ca un gol al gazdelor poate complica situatia. Din lotul deplasat in Croatia, lipseste albanezul Eliz Bakaj (suspendat in continuare) si Dragos Grigore (accidentat la gamba dreapta), iar Alexe este incert. Liviu Ciobotariu sustine ca exista solutii de rezerva.

Echipele probabile:
Varazdin: Krklec – Tkalcic, Susak, Gluhak, Glavina – Aganovic, Brlecic - Grgec, Susac, Golubar – Vugrinec.
Dinamo: Balgradean – Rus, Scarlatache, Moti, Diabaté – Torje, Koné, Patrascu (Alexe), Munteanu – Danciulescu, Niculae.

* Gaz Metan Medias - FSV Mainz (ora 20:00, DigiSport), in tur 1-1


Cei mai multi dintre cei care au vazut meciul de la Mainz din tur, sustin ca “Gazul” a obtinut o remiza norocoasa, doar finalul mai bun salvindu-i pe medieseni de o catastrofa, la modul cum a decurs prima repriza. Si ca, in consecinta, elevii lui Thomas  Tuchel se vor impune fara probleme la Medias si vor obtine calificarea. Antrenorul Cristi Pustai crede altceva, chiar si in conditiile in care cei mai buni jucatori ai echipei de anul trecut, Eric si Pirvulescu, nu vor fi prezenti. Ultimul s-a accidentat la Mainz, iar Eric isi cauta echipa. Numai o evolutie de exceptie a mediesenilor, in principal cu rezolvarea problemelor apararii (care sta, practic, in excelentul portar Plesca), formatia lui Pustai ar putea confirma explozia “bombei cu gaz” de la Mainz. Echipele probabile
Medias: Plesca – Zaharia, Trtovac, Khubutia, Markovic – Breeveld, Hoban – Todea, Muntean, Petre, Bawab.
Mainz: H. Müller– Svensson, Pospech, Noveski, Polanski - Soto, Riise, Stieber – Bungert, Choupo, N. Müller.  



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.