Sport

Surprize in lotul lui Piturca

Ziarul de Vrancea
1 aug 2011 790 vizualizări
Pentru actiunea lotului national, selectionerul a preferat sa convoace jucatori cu care nu a lucrat . Steaua are cei mai multi fotbalisti selectionati in lotul din care fac parte si patru jucatori de la nationala U19

Selectionerul Victor Piturca a anuntat, duminica seara, numele celor 25 de jucatori din campionatul intern, pe care i-a convocat pentru ieri, la ora 12.00, in cantonamentul de la Centrul de Fotbal Mogosoaia. Acestia provin de la urmatoarele echipe:
Steaua (6): Tatarusanu (portar), Nicolita, Gardos, Latovlevici, Tanase, I. Nastasie
Poli Timisoara (3): Pantilimon (portar), Luchin, Fl. Ilie
Pandurii (2): Chiriches, Pintilii, Brata
CFR Cluj (2): Nicoara, Muresan
Sportul Studentesc (2): Balan, Curelea
FC Brasov (2): Cristescu, Chipciu
Dinamo (2): Torje, Alexe
FC Vaslui (1): Papp
CSMS Iasi (1): Avramia
Unirea Alba Iulia (1): Stanciu
Astra (1): Stratila
Rapid (1): Herea


Se confirma faptul ca selectionerul a apelat la un numar de patru jucatori din nationala U19 (Avramia, Ilie, Stanciu, Nastasie) si surprinde ca nu a fost convocat nici un jucator de la campionatul intern. Cei patru jucatori de la Pandurii și FC Brasov au sosit in cantonament imediat dupa meciul de campionat Pandurii – FC Brasov, iar jucatorii de la FC Vaslui si Dinamo se vor alatura lotului dupa meciurile din turul III preliminar al Cupelor Europene.


Trebuie sa batem Franta


Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Piturca a facut precizari privind aceasta actiune a echipei nationale. "Pina la sfirsitul saptaminii vom efectua un stagiu de pregatire in Romania, iar duminica vom pleca in Austria. Sper sa jucam un meci amical cu nationala Uzbekistanului, dar deocamdata nu este nimic ferm", a spus Piturca, care este inca dezamagit de anularea amicalului cu Argentina: “Am vorbit cu presedintele Mircea Sandu si as prefera in locul acelor despagubiri sa jucam totusi un amical cu Argentina mai tirziu. Si noi facem parte din fotbal si trebuie sa intelegem prin ce trec. Sper sa aiba loc negocieri si sa facem acest joc poate in alte conditii finanaciare, in sensul ca argentinienii sa mai scada din pret", a adaugat Piturca.
Selectionerul s-a referit apoi la urmatoarele meciuri ale nationalei din preliminariile Euro 2012, cu Luxemburg si Franta (2 si 6 septembrie): "Eu am speranta ca putem cistiga sase puncte. Dar e clar ca noi sintem outsideri in meciul cu Franta. Ei sint clar peste noi. Avem insa sansa noastra sa invingem, pentru ca eu cred ca abia in unul-doi ani, Franta va deveni cu adevarat o forta", a spus, intr-o conferinta de presa, Victor Piturca.

Nicolita, fundas dreapta!


In privinta lotului anuntat, Piturca a dezvaluit ca este tentat sa-l foloseasca pe Banel Nicolita ca fundas dreapta si a renuntat, pentru aceasta actiune, la Sapunaru:  "Toti cei care au primit telegrame de convocare vor veni la lot. Probabil ca pe Sapunaru o sa-l las la echipa de club, pentru ca nu va juca in Luxemburg si il voi folosi pe Luchin, pentru ca vreau sa-l vad la joc. Florescu este un jucator care poate veni oricind la echipa nationala, daca va atinge o forma buna. El are aceleasi sanse ca orice jucator", a completat Piturca, care nu-l va convocat nici pe Marica, pentru a se adapta la noua sa echipa, Schalke 04.
Selectionerul a explicat si convocarea celor patru jucatori de la U19: "Avem multe noutati, sint patru jucatori de la Under-19, pentru ca usor-usor trebuie reconstruita echipa nationala, in vederea indeplinirii obiectivului, calificarea la Campionatul European din 2016. La sfirsitul saptaminii, unii dintre jucatori vor pleca si vor veni stranierii. Acest proces de intinerire va continua. Trebuie evaluat care dintre jucatori au posibilitatile sa creasca intr-un timp scurt, pentru ca eu as vrea ca in sase luni, un an sau un an jumatate, ei sa bata la usile nationalei", a spus Piturca.

Nucleul nationalei 2014


"Pentru 2014, Gardos, Chiriches, Torje, Alexe, ei trebuie sa preia stafeta, pentru ca nu stiu daca atunci vor mai juca un Mutu sau un Goian. Ei trebuie sa fie liderii nationalei. In vederile mele ramin jucatorii de la Craiova, Gaman, Barboianu, Ologu, Lung, Florin Costea, dar unii dintre ei nu au echipa, iar la altii situatia la noile cluburi nu s-a clarificat. In ceea ce-l priveste pe Pantilimon daca joaca bine, ce importanta are ca evolueaza in Liga a II-a? Ramine in atentia mea. Sigur ca el e putin apasat de situatia asta, dar eu am semnale ca s-ar putea sa plece in Italia. Mi-as dori sa plece si la o echipa de Liga I, dar e un portar prea valoros si nu conteaza unde joaca. Bineinteles, pentru acest post ma gindesc si la Balgradean, Lobont si Dani Coman", a adaugat Piturca, explicind apoi de ce au fost lasati in afara lotului jucatori ca Bourceanu, Ad. Cristea sau Ripa. “Am preferat sa aduc la aceasta actiune jucatori pe care nu ii cunosc. Vreau sa testez jucatori care nu au luat contact cu mine sau cu echipa nationala". 
Regulamentul de Ordine Interioara la echipa de club va fi acelasi ca si in mandatele precedente ale lui Victor Piturca. "Regulamentul va fi acelasi, ce mare filosofie sa fie?! Cind nationala are joc, ei trebuie sa se pregateasca pentru acel joc, in rest pe mine nu ma intereseaza. Cind ei vin la joc, nu au zile si seri libere. La nationala venim din doua in doua luni, nu venim sa mergem la restaurant. E simplu, cine vrea sa se duca, se duce, dar nu va mai fi convocat", a spus Piturca, care a precizat ca vor fi cite trei antrenamente pe zi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.