Sport

Catalin Paraschiveanu, vicecampion national la box

Dan Chiriac
31 iul 2011 699 vizualizări
acesta a fost premiat de campionul mondial Lucian Bute, venit la gala finala de la Bacau u la doar 20 de ani, Paraschiveanu este dublu vicecampion national

Boxerul focsanean Catalin Paraschiveanu a devenit vicecampion national in intrecerile ce au avut loc zilele trecute la Bacau. Sportivul legitimat in prezent la SC Bacau s-a impus in semifinale in fata lui Georgian Popescu, la capatul unui meci considerat de specialisti ca fiind cel mai frumos al galei. Vineri seara, in finala categoriei 69 de kilograme, focsaneanul a fost invins la puncte, 10 – 7, de Ionut Gheorghe – Farul Constanta. Meciul a fost urmarit din tribune de campionul mondial Lucian Bute, cel care la final a adus „greutate” festivitatii de premiere. Bute a ramas impresionat de calitatile boxerului focsanean, care la doar 20 de ani este dublu vicecampion national. “Continua tot asa” a fost mesajul transmis de Bute lui Catalin Paraschiveanu. Finala de vineri seara a fost mai echilibrata decit se asteptau specialistii, scorul fiind egal pina aproape de finalul meciului. “Gheorghe a aratat ca este un boxer valoros, care la categoria 69 de kilograme boxa la Olimpiada din 2004, atunci cind Catalin nici nu stia prea bine ce inseamna box. Multi sportivi s-au ingrasat sau au slabit pentru a se feri de aceasta categorie, cea mai grea din box. Catalin a avut curajul sa mearga la 69 de kilograme, sa-I invinga pe Georgian Popescu si sa piarda la puncte finala. A fost 4 – 4 pina in ultima repriza, cind experienta si-a spus cuvintul. Gheorghe are o viteza fantastica, nativa, loveste si fuge. Este facut pe sistemul masinii de punctaj”, ne-a spus Ionut Paraschiveanu, fratele vicecampionului national.

De la fotbal la box

Catalin Paraschiveanu devine astfel cel mai valoros boxer vrincean din ultimii ani. Acesta este dublu vicecampion national la seniori, dupa ce a cistigat multiple medalii nationale la juniori. Paraschiveanu a inceput boxul din intimplare la CS Unirea Focsani. “Imi placea fotbalul, veneam pe stadion, ca orice copil. Am trecut pe linga sala de box si am auzit zgomot. Era unul care dadea cu putere, desi era slab. Atunci mi-am zis ca pot sa lovesc si eu bine sacul de box”, a povestit vicecampionul national inceputurile sale in nobila arta. Paraschiveanu ramine dupa turneul de la Bacau cu satisfactia ca a oferit cel mai frumos meci al turneului. De asemenea, focsaneanul a fost apreciat de marele campion Lucian Bute. Este foarte probabil ca Paraschiveanu sa fie cooptat in lotul national. “Se va antrena la lot, iar in cazul unei nedorite accidentari a lui Gheorghe ar putea sa devina reprezentantul Romaniei la intrecerile mondiale”, ne-a mai precizat Ionut Paraschiveanu. Vicecampionul national a fost format ca sportiv la CS Unirea Focsani sub indrumarea maestrului Ion Zaharia. Ulterior, boxerul a fost pregatit de Victor Lupu. A obtinut medalii nationale la juniori, iar la 18 ani a plecat prin transfer la Dinamo Bucuresti. In urma cu un an, acesta a ajuns sub comanda lui Relu Auras, la CSM Bacau. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.