Sport

Ladislau Boloni: Ii astept cu bucurie pe juniorii de la Prosport

Laurențiu Muscalu
26 iul 2011 829 vizualizări
Fostul mare fotbalist Ladislau Boloni, antrenorul echipei PAOK Salonic, spune ca jucatorii tineri din Romania nu au acel tupeu de joc , necesar in cele mai tari competitii u tehnicianul va primi luna viitoare vizita unei echipe de juniori din Focsani

Antrenorul echipei PAOK Salonic, Ladislau Boloni recunoaste ca delegatia Scolii de Fotbal Prosport va fi primita cu bratele deschise in Grecia. Loti Boloni vrea sa duca echipa greaca in grupele Ligii Europa si sa ocupe un loc pe podium in noul sezon competitional.

R.: In luna august veti primi vizita unui grup de copii de la Scoala de Fotbal Prosport Focsani...

L.B.: Asa este. Ii astept cu mare bucurie pentru ca acesti micuti fotbalisti vor avea o experienta unica. Vor asista la mai multe antrenamente ale echipei PAOK Salonic. Vom face un tur al stadionului si vom discuta despre fotbal.

R.: Cum vi se pare ideea celor de la Prosport Focsani?

L.B.: Astfel de actiuni pot revigora fotbalul juvenil din Romania. Acesti pusti trebuie sa cunoasca inca de mici ce inseamna fotbalul profesionist. Vor juca aici, la Salonic si patru partide amicale, lucru care ii va face sa-si doreasca mai mult decit pina acum. Am inteles ca au fost in vizita la Steaua, dar si la echipa nationala a Romaniei. Este foarte bine.

E.: Ce vor gasi la PAOK?

L.B.: Un club profesionist din toate punctele de vedere. Copiii de la Focsani sint la prima experienta internationala si sper sa le placa la Salonic. PAOK este un club iubit in Grecia. Este posibil ca pustii de la Prosport Focsani sa prinda si un meci de campionat. Asa ca vizita lor aici va fi intregita si de un spectacol fotbalistic din campionatul elen.

R.: Ce lipseste fotbalului romanesc pentru a reveni in elita?

L.B.: Un proiect care sa fie sustinut de statul roman, asa cum s-a facut in Franta, dar si in alte tari din Europa. Jucatorii tineri din Romania inca nu au acel tupeu de joc, necesar in cele mai tari competitii. Nu se mai promoveaza jucatori tineri in echipele din liga I si asta se resimte in intregime. Nu mai exista rabdare si asta dauneaza fotbalului.

R.: Cum vi se par competitiile interne?

L.B.: In liga I se joaca un fotbal destul de bun, dar sintem destul de departe de ceea ce se cere. Economia Romaniei nu duduie, asa ca nu inteleg de ce se asteapta lumea ca fotbalul sa fie foarte sus in Europa. Sportul in Romania nu este in prim-planul autoritatilor si asta se vede cu ochiul liber.

R.: In Grecia cum este?

L.B.: Suporteri fanatici, iubitori de fotbal de calitate. PAOK Salonic este una dintre echipele de top ale Greciei. Sper sa-i facem fericiti pe toti si sa ne calificam in grupele Ligii Europa, dar sa facem si o figura frumoasa in campionat. In viata trebuie sa muncesti mult pentru ceea ce iti doresti.

R.: Au fost 10.000 de oameni la primul antrenament. Va asteptati sa vina atita lume?

L.B.: Sincer, nu. Lucrul asta m-a facut sa nu regret in niciun fel alegerea facuta. Salonic este un oras superb si cu oameni care traiesc pentru fotbal. Cunosc foarte bine fenomenul si au ambitii mari. Am inceput un proiect de suflet si ma voi implica total la PAOK Salonic, asa cum am facut de altfel, la toate echipele la care am lucrat.

"Toata lumea asteapta minuni de la Piturca"

R.: E bine ca a revenit Victor Piturca la echipa nationala?

L.B.: Piturca a avut rezultate importante la echipa nationala, asa ca toata lumea asteapta de la el calificari pe banda rulanta. Va fi greu, dar nu imposibil de realizat asta, atita timp cit va reusi sa refaca acel grup unit sub tricolor.

R.: Otelul Galati in Liga Campionilor. Suna bine pentru Romania?

L.B.: Otelul Galati este campioana Romaniei si trebuie respectata performanta notabila pentru galateni. Eu sint convins ca nu numai ca nu se vor face de rusine, ci vor scoate puncte importante. Dorinel Munteanu stie sa-i motiveze foarte bine pe jucatori.

R.: Sunteti multumit de lotul lui PAOK?

L.B.: A vent si Costin Lazar si e destul de bine. Suporterii au asteptari mari de la noi. Vreau sa nu-I dezamagim si sa ne indeplinim obiectivele. Nu sint prieten cu jucatorii, dar nici nu sint vreun dictator. Pastrez o oarecare distanta fata de ei pentru ca altfel am deveni amici si asta nu e bine pentru nimeni.

R.: Ce sistem de joc folositi la echipa?

L.B.: 4-3-3. Vreau sa facem o echipa solida care sa joace bine si sa aduca multe puncte din deplasare. Vreau sa am jucatori care sa faca ambele faze de joc la nivel maxim. Nu merge cu jumatati de masura. Ei au inteles mesajul si pregatirea este in regula pina acum. Sper sa debutam cu dreptul in Liga Europa si sa ne calificam in grupe. Ar fi o nebunie pentru club si o mare performanta pentru jucatori. Lucrurile trebuie facute pas cu pas. Le-am cerut jucatorilor sa joace un fotbal placut, dar sa fie atenti si la rezultate pentru ca ele sint cele care conteaza cel mai mult.

(A consemnat Laurentiu MUSCALU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 3 ore, 55 minute, 3 secunde
va asteapta boloni cum vine argentina la bucuresti :)
, acum 739371 zile, 3 ore, 55 minute, 3 secunde
Daca nu crezi du-te in Grecia si ai sa vezi!Sau n-ai cu ce , csm-ule?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.