Sport

Vreau sa cistig tot in acest sezon

Laurențiu Muscalu
22 iul 2011 956 vizualizări
Razvan Lucescu si-a anuntat obiectivele pentru acest an competitional.

Tehnicianul Rapidului isi doreste ca giulestenii sa cistige campionatul, cupa si sa se califice in primavara Europa League. Rapidul joaca astazi cu Vaslui in primul meci al noului sezon, partida pe care Razvan Lucescu vrea sa o cistige pentru a incurca principala contracandidata la titlu. (Laurentiu MUSCALU)

R.: E pregatit Rapidul pentru un meci cu Vasluiul, chiar din prima etapa a noului sezon?

R.L.: Da. Ne-am pregatit cum trebuie si abia asteptam sa inceapa campionatul. Vasluiul are o echipa foarte puternica. Joaca de mult timp impreuna si sint convins ca nu vom avea un joc usor. Meciul va avea loc in Regie, lucru care cred eu ca ne dezavantajeaza. Sper sa cistigam si incepem cu dreptul. Vasluiul este una dintre echipele care se vor bate la campionat. O victorie in fata lor ar insemna mult pentru noua echipa a Rapidului.

R.: Cine e favorita la titlu?

R.L.: Eu vreau ca Rapidul sa cistige tot in acest an. Campionat, Cupa Romaniei si sa se califice in primavara Europa League. La ce investitii s-au facut la Rapid si la ce lot avem, nici nu putem sa ne propunem altceva. Nu ma intereseaza decit echipa mea. Nu vreau sa intru in jocul altor cluburi.

R.: Care este principala arma a unei echipe pentru a cistiga campionatul?

R.L.: Stabilitatea financiara. Jucatorul trebuie sa se gindeasca doar la fotbal. Antrenamente, jocuri, refacere si viata sportiva. Rapidul a pierdut foarte mult in trecut din cauza framintarilor interne. Le-am spus jucatorilor sa se gindeasca la fotbal. Chiar daca, probabil vor exista si intirzieri financiare, pina la urma isi vor primii banii. O echipa puternica, dar fara stabilitate financiara nu poate lua titlul.

R.: Cum vi se pare fotbalul din Romania?

R.L.: Avem un campionat echilibrat. Se intimpla, deseori, ca echipele din fruntea clasamentului sa se incurce cu cele aflate in lupta pentru evitarea retrogradarii si asta da o nota de spectaculozitate. Sint sigur ca si noul sezon va fi extrem de disputat. Sper ca la final, Rapidul sa ia un nou titlu.

"Rapidul trebuie sa ajunga in primavara europeana"

R.: Poate Rapidul sa faca fata pe trei fronturi?

R.L.: Sint jucatori profesionisti si trebuie sa respecte toate competitiile in care sint angrenati. Rapidul nu a mai cistigat nimic de patru ani si nu e bine. Amintirile sint frumoase despre aceasta echipa, dar trebuie sa traim si din prezent. Rapidul trebuie sa ajunga in primavara Europa League.

R.: Ce trebuie sa aiba un jucator pentru a juca la Rapid?

R.L.: Caracter. Sa dea maximum atunci cind intra pe teren si nu numai, asta inseamna ca trebuie sa se pregateasca serios, fara jumatati de masura. Nu poti sa pacalesti fotbalul pentru ca nu poti ajunge la mare performanta. Ne uitam la marile echipe si avem exemple. Asta e solutia. Sa ai o viata sportiva ca la carte si sa fii suta la suta trup si suflet pentru clubul la care joci. Sint multumit de grupul de jucatori pe care il avem acum la Rapid.

R.: Ati avut in pregatire si multi jucatori din propria pepiniera. Pregatiti viitorul Rapidului?

R.L.: Fotbalul va fi mai sarac si nu vor mai fi bani pentru transferuri. Trebuie sa ne crestem jucatorii. Scolile de fotbal din Romania ar trebui sprijinite pentru ca de aici apar jucatorii de mare valoare.

R.: De ce nu ati plecat in Ucraina?

R.L.: Pentru ca Rapidul este echipa mea de suflet, dar si pentru ca imi doresc sa iau titlul in Romania. Rapidul a facut performanta in Europa, dar a ramas datoare in competitia interna. Suporterii nostri asteapta sa ne vada la lucru si nu vrem sa-i dezamagim.

R.: Mircea Lucescu...

R.L.: Sahtior Donetk este o echipa redutabila in Europa care se poate bate cu oricine de la egal la egal. Sper sa depaseasca in acest sezon performantele de anul trecut.

R.: De cine va e teama cel mai tare in acest campionat?

R.L.: Nu vreau sa pun presiune mai mult decit trebuie pe echipa mea. Am jucatori care stiu ce inseamna sa te bati an de an la titlu si am mare incredere in grup. Aici vorbesc si despre patronat si conducerea administrativa, nu numai de lotul de jucatori si colectivul tehnic.

R.: Focsaniul iti spune ceva?

R.L.: Sincer, nu stiu prea multe. Au iesit de acolo citiva fotbalisti buni care au jucat in prima liga.

R.: Otelul Galati...

R.L.: O campioana merituorie. Au inceput bine sezonul, invingind Steaua in Supercupa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 22 ore, 8 minute, 15 secunde
dar dc pus poza de profil cu razvan lucescu si cei doi copii ai antrenorului de portari de la PRosport 2009 mai de punea-ti o poza cu intreaga echipa ca daca nu erau copii lui erau altii dar in fn citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.