Sport

Soferul care a facut zob masina Politiei a condus noua ore fara oprire

Dan Chiriac
19 iul 2011 2934 vizualizări
Diagramele au aratat ca bacauanul nu respecta timpii de odihna

Gheorghe Scutaru, 47 ani, din Bacau, soferul care a provocat accidentul de vineri in care a fost implicata o masina de Politie, nu a respectat timpii de odihna, conducind foarte mult ore in ziua accidentului. "Cu ocazia verificarii diagramei tahograf a autoutilitarei Iveco a rezultat faptul ca soferul acesteia a incalcat prevederile legale privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna, conducind in ziua producerii accidentului un total de aproximativ 9 ore, cu 4 ore mai mult decit ii era permis. In urma verificarii diagramelor folosite anterior de conducatorul auto a rezultat faptul ca acesta a incalcat frecvent legislatia, nerespectind perioadele de conducere si cele de odihna aferente. Oprirea neregulamentara a conducatorului autoutilitarei VW a fost inregistrata de radarul din dotarea autospecialei de politie. In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savirsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, dosar care va fi instrumentat de Parchet", se arata in comunicatul politiei. Cei doi politisti ramin in continuare internati la Spitalul Focsani, dar ar putea fi transferati la Bucuresti. "Unul dintre colegi are o fractura la clavicula, iar al doilea are probleme la ligamente", ne-au spus colegii acestora. Politistii sustin in continuare ca masina IPJ Vrancea era stationata regulamentar, spre deosebire de dubita cu numere de Bucuresti oprita pe contrasens. "Pentru inlaturarea situatiei de pericol creata de catre conducatorul autoutilitarei, pe durata stationarii echipajului de politie au fost puse in functiune semnalele luminoase de culoare albastra si luminile de avarii. La aproximativ 10 minute de la oprire, masina politiei a fost acrosata in partea din spate", se mai arata in comunicat. Politia a facut public si filmuletul inregistrat de camerele video de pe masina, exact inainte de tamponare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 5 minute, 54 secunde
unde este filmuletul?
, acum 739393 zile, 11 ore, 5 minute, 54 secunde
vina apartine 100% politistilor. In nici o tara civilizata nu esti oprit de politie pe drumuri national europene, sau pe unde li se pune lor musca, asa cum fac in romania. puteau sa-l conduca pe ala citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.