Sport

Exclusiv: Narcis Raducan: Fotbalul nu este iubit in Vrancea

Laurentiu Muscalu
15 iul 2011 925 vizualizări
Narcis Raducan recunoaste ca a vrut sa-si faca scoala de fotbal la Focsani in urma cu trei ani, dar s-a lovit de refuzul autoritatilor u focsaneanul acum director sportiv la cea mai galonata echipa din Romania, Steaua Bucuresti, recunoaste ca oamenii de afaceri, dar si politicul nu s-au implicat serios in a investi in fotbal, acesta fiind unul dintre principalele motive ale caderii sportului rege u Raducan spune ca este nevoie de aducerea unor oameni noi in fotbalul vrincean

R.: De ce crezi ca fotbalul in Vrancea exista doar la nivelul ligii a treia?


N.R.: Vreau sa spun ca este pentru prima data cind vorbesc deschis despre lucrurile care se intimpla in Vrancea fotbalistica. Nu s-a investit serios in fotbalul din Vrancea. Si nu s-a investit pentru ca fotbalul nu a fost suficient de iubit. Imi pare rau ca dupa experientele Bacau, Piatra Neamt etc , nu s a realizat ca politicul cu fotbalul de prima liga au foarte multe lucruri in comun. Bacau este si un exemplu la celalalt pol, cind s-a oprit sau limitat ajutorul autoritatilor, a cazut si fotbalul, in unul dintre cele mai importante judete.


R.: Doar banii sint de vina?


N.R.: A fost o exceptie, intr-un an s-a vrut ceva dar nu s-au cunoscut pasii catre performanta. E urmatoarea etapa care performanta.


R.: Ce spui despre FC Panciu?


N.R.: A plecat extraordinar in urma cu citiva ani, din nu stiu ce motiv a stagnat putin si in ultima perioada iar am observat si auzit iar lucruri frumoase. Ii doresc bafta lui Ionica acolo.


R.: Caracterizeaza in citeva cuvinte urmatoarele persoane:


Ionica Serea


N.R.: Ma bucur ca si-a rezolvat problemele si sint convins ca a invatat din experienta asta neplacuta. Este un tip foarte ambitios care poate angrena multa lume in jurul sau. Ii place foarte mult meseria de antrenor, vorbesc cu el des si cred ca se poate profita de dorinta lui de a se revansa in fotbal. Are calitatea de a se impune in fata jucatorilor.


Dan Dumitru


N.R.: Un om care iubeste fenomenul, dar care nu a facut cunostinta cu performanta decit partial, la futsal. A ajutat cit a putut, dar este insuficient.



Vasile Burga


N.R.: Un fost fotbalist important al primei divizii, poate avea o opinie pertinenta legata de ce se intimpla la fotbal. Este un tip inteligent dar nepregatit pe partea administrativa in practica.



Marius Bratu


N.R.: Marius este un exemplu de pornire catre performanta. A inceput ceva cu succes dar nu a fost ajutat indeajuns. Poate face multe la un club, atit tehnic cit si administrativ (are doar experienta Divizia B la acest capitol). Este apreciat in rindul oamenilor de fotbal dar sa vina de la Rapid, trebuie facute niste eforturi.


Relu Pastia


N.R.: Nea\' Relu ne-a crescut pe toti si este liantul necesar intre un antrenor si o conducere capabila si orasul si traditia noastra. Nu-l mai vad in prim plan dar trebuie pastrat in anturajul clubului, asa cum se intimpla peste tot in lume.


R.: De crezi ca nu ti-ai gasit locul in lumea fotbalistica din Vrancea?


N.R.: Eu apartin Focsaniului si am spus-o cu bucurie in orice prilej dar atit in cariera de fotbalist cit si in cea de conducator, prapastia a fost foarte mare. M-a ajutat Dumnezeu de am ajuns foarte rapid la cel mai inalt nivel si e nevoie de o mobilizare mai importanta decit salariul meu. Stiu foarte bine ce am de facut in aceasta pozitie si nu exclud o colaborare. Sa nu uitam ca am facut parte din proiectul Urziceni (n.r. echipa care a plecat din Divizia C direct in primavara europeana cu Liverpool si 8 p n UCL) oras mult mai mic. Mi-a prins bine acea experienta.


R.: Vrei sa-ti faci o scoala de fotbal in Focsani?


N.R.: Daca nu plecam la Urziceni, intr-adevar, vroiam sa fac o scoala de fotbal. Cred ca avem potential in ceea ce priveste copiii talentati, i-am vazut deseori. Am cerut un mic ajutor, dar nu am fost bagat in seama acum 2-3 ani. Eu nu fac politica si nu arat cu degetul pe nimeni. Sint oameni de cariera politica, de succes dar din pacate fara "virusul" care ne-a prins pe majoritatea romanilor. Si fiind chiar majoritate, reprezinta un fenomen social explorabil. Asta incerc sa spun. Ar fi un parteneriat de succes.


R.: De ce are nevoie Focsaniul sa redevina in atentia oamenilor de fotbal din Romania?


N.R.: As adauga ca desi era o echipa de temut, activa in Divizia B... Eu vreau sa ma raportez la Europa. Aia inseamna performanta pentru un oras.


R.: Dorinel Popa, la Steaua. Prinde echipa?


N.R.: M-am bucurat foarte mult pentru el si il sprijin cit pot eu. Nu-i va fi usor, este concurenta mare si sper sa reuseasca pentru ca este un baiat extraordinar, cu multe calitati. (A consemnat Laurentiu Muscalu)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.