Sport

Viorel Craciun: Vrem sa redevenim echipa de temut

Laurentiu Muscalu
14 iul 2011 1148 vizualizări
Fundasul echipei CSM 2007 Focsani este sigur ca rezultatele din acest an vor fi cu mult mai bune decit cele de anul trecut u capitanul echipei de Liga a III-a nu intelege de ce fotbalul in Focsani a fost lasat de izbeliste u Nu poti cere rezultate mari atit timp cit la echipa exista jucatori care nu au bani de naveta , sustine acesta

Viorel Craciun, unul dintre cei mai experimentati jucatori ai echipei CSM 2007, spune ca nu se pot face minuni peste noapte, media de virsta a gruparii antrenate de Adrian Toma si Aurel Pastia fiind sub 20 de ani. Fundasul focsanenilor este sigur ca rezultatele din acest sezon ale echipei CSM Focsani vor fi cu mult peste ce s-a realizat anul trecut. "Toata lumea vrea repede rezultate, dar nu se poate. Echipa este tinara, poate cu cea mai joasa medie de virsta din serie si nu se pot face minuni peste noapte. Noi sintem primii care dorim sa ne batem pentru primele locuri ale seriei si sa redevenim echipa de temut din aceasta zona a tarii. Am incredere in toti colegii mei mai tineri si, in ciuda contestatarilor, sa facem o surpriza placuta in acest sezon competitional", sustine experimentatul jucator de la CSM Focsani.


Unii jucatori nu au bani nici de autobuz


Capitanul echipei de pe malul Milcovului nu intelege de ce fotbalul in Focsani a fost lasat de izbeliste. "Ca orice echipa care isi doreste performanta adevarata este nevoie si de conditii mai bune. Nu poti cere rezultate mari atit timp cit la echipa exista jucatori care nu au bani nici de naveta. Jucatorii au inteles ca e o perioada grea si au strins din dinti pentru a face fotbal. Speram sa-i readucem pe suporteri la stadion pentru ca fara ei fotbalul e mult mai sarac", recunoaste Craciun. Fotbalistul CSM-ului isi aduce aminte cu placere de perioada junioratului de la Liceul cu Program Sportiv. "Acolo era o pepiniera adevarata pentru fotbalul din Vrancea". Aceste mai recunoaste că perioada petrecuta la LPS Focsani a fost cea care l-a ajutat foarte mult sa se maturizeze ca jucator. "L-am avut antrenor pe regretatul profesor Emilian Rentea. Un om dedicat fotbalului cum nu prea am mai vazut de mult timp. Am avut o generatie foarte buna si extrem de serioasa. Marian Covaci, Ionut Botezatu, Ionut Cioran, Isac Stelian, Florin Chiper, Danut Rentea, Lazar Mircea, Alin Samoila si multi altii. Aproape toti au ajuns sa joace cel putin la nivelul ligii a II-a, ceea ce nu e putin lucru daca ne gindim la ce reprezinta Focsaniul in plan fotbalistic. LPS a fost clubul care a produs jucatori de valoare care si acum evolueaza la echipe bune din tara, inclusiv la nivelul primei ligi", marturiseste capitanul celor de la CSM 2007 Focsani.


180 de meciuri in 12 ani de cariera


în cei peste 12 ani de cariera, Viorel Craciun se poate lauda cu promovarea in liga a II-a si cu peste 180 de partide jucate. "Nici nu stiu cum a trecut asa de repede timpul. Am o promovare in liga a doua si imi doresc enorm sa mai prind o astfel de performanta cu Focsaniul. Poate asa le mai dam peste nas circotasilor nostri", atrage atentia fundasul. Viorel Craciun se gindeste ca la un moment dat sa imbratiseze si el dificila meserie de antrenor. "Ma gindesc sa ramin in fotbal si dupa ce ma voi retrage, poate chiar ca antrenor. Voi vedea atunci ce imi va rezerva viata. Focsaniul meria sa aiba macar o echipa de fotbal in liga a II-a si, de ce nu, sa promoveze in Liga I. Eu sint un tip direct caruia ii place adevarul si lucrurile spuse in fata, nu pe ocolisuri. Pot fi considerat un tip incomod pentru asta, dar cred ca e mai bine asa, decit sa vorbesti pe la colturi", conchide jucatorul focsanenilor. (Laurentiu MUSCALU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 28 minute, 26 secunde
boris..ultimul mohican !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.