Sport

Este inadmisibil ce se intimpla acum la Focsani

Laurentiu Muscalu
13 iul 2011 1469 vizualizări
Spune fostul presedinte al clubului CSM 2007 Focsani, Marius Bratu u nu poti convinge oamenii de afaceri sa investeasca intr-o echipa care se zbate an de an in zona retrogradarii , spune tehnicianul, care apreciaza totusi ca echipa se bazeaza exclusiv pe jucatori din Vrancea u crescut pe stadioanele din Focsani, Bratu ne-a dezvaluit ca s-a lasat de judo pentru ca in sala de antrenament mirosea groaznic a transpiratie

Fostul presedinte al clubului CSM 2007 Focsani, Marius Bratu, acum antrenor de portari la Rapid Bucuresti,se declara dezamagit de directia in care merge fotbalul din municipiul nostru. Chiar daca este in Austria cu Rapid Bucuresti, Marius Bratu este la curent cu tot ce intimpla in fotbalul vrincean. El a acceptat sa stea de vorba, in exclusivitate, cu reporterii nostri. (Laurentiu MUSCALU)


R.: Mai tii legatura cu oamenii de fotbal din Vrancea?


M.B.: Am mai discutat cu unii dintre ei despre ceea ce se intimpla acum in judetul Vrancea la nivelul fotbalului. Peste tot sint probleme financiare, dar parca la Focsani nici nu se vrea mai mult. Am ramas la fel, cu aceeasi mentalitate de echipa mica, fara obiective clare, de performanta. Este inadmisibil ce se intimpla acum la Focsani. Stiu ca la Panciu se incearca promovarea. Este foarte bine ca un oras mult mai mic decit Focsaniul sa-si propuna astfel de obiective. Ii doresc multa bafta lui Ionica Serea si colaboratorilor sai.


R.: Ai fost presedinte la CSM 2007 Focsani. Ce crezi ca trebuie facut pentru a face performanta cu adevarat?


M.B.: In primul rind trebuie sa fie oameni de caracter si de calitate care sa stie ce inseamna fotbalul profesionist. Lumea se vaita prea mult in Focsani, fara a lua taurul de coarne. Nici nu poti convinge oamenii de afaceri din Vrancea sa investeasca bani intr-o echipa care se zbate an de an in zona retrogradarii. Este obligatoriu sa ai rezultate si aduci la Focsani echipe cu nume. Altfel, e greu sa aduci suporterii la stadion. In perioada cit am fost presedinte, echipa a jucat cu Dinamo, Rapid si Urziceni, iar lumea era multumita. Erau si alte vremuri, dar parca tot nu se voia mult.


R.: Exista potenta financiara in Vrancea pentru a avea echipa de liga I?


M.B.: Ca sa ajungi in liga I nu iti trebuie doar bani. Este nevoie de un centru puternic de juniori, de o baza sportiva solida, cu terenuri bune, dar si de un lot de jucatori echilibrat valoric si care sa stie exact ce inseamna performanta. Nu poti creste tineri, daca nu ai la echipa si fotbalisti cu experienta, care sa fie adevarate modele. Un lucru bun care s-a facut pina acum la Focsani este ca echipa se bazeaza exclusiv pe jucatori din Vrancea.


R.: Ti-e dor de Focsani?


M.B.: Normal. La Focsani am crescut, m-am jucat in curtea scolii si mi-am definitivat studiile. Imi pare rau de ce se intimpla acum cu fotbalul, dar sper sa-si revina cit mai repede.


"Vreau ca Rapid sa ia titlul si Cupa Romaniei"


R.: Cum e la Rapid?


M.B.: Sintem pe ultima suta de metri cu pregatirea. Sintem in Austria si ne antrenam pentru a lua campionatul si Cupa Romaniei. Lumea ne da ca favoriti in aceasta lupta, dar noi nu ne culcam pe o ureche. Drumul e lung si sint foarte multe echipe puternice, nu se compara partidele amicale cu cele oficiale.


R.: Rapid este echipa ta de suflet....


M.B.: Asa este. Am jucat aici multi ani. Am cistigat tot ce se putea cistiga in fotbalul romanesc. Campionatul, Cupa si Supercupa Romaniei. Vreau sa repet aceste performante si ca antrenor. Va fi greu, dar Rapid este pregatita de lupta.


Marius Bratu a facut doi ani de judo


R.: Ai jucat in cariera ta la Progresul Bucuresti, Rapid, Astra Ploiesti, FCM Bacau, FC Vaslui si la echipa rusa Uralan Elista. Inainte de a ajunge pe gazonul verde, ai fost fascinat de judo....


M.B.: Cind eram copil nu stiam ca voi ajunge atit de sus in fotbal. Am fost in citeva competitii de judo, iar antrenorii spuneau chiar ca sint bun pentru acest sport. Am plecat din sala de judo din cauza unui lucru straniu. Era spre vara si in sala mirosea groaznic a transpiratie, lucru care nu mi-a mai placut.


R.: Cum ai ajuns la fotbal?


M.B.: Jucam mult fotbal in curtea scolii. Un prieten de-al meu, Liviu Feraru, a vazut ca nu mi-e frica sa plonjez pe bitum si mi-a spus sa vin la stadion. A doua zi am fost la un meci al juniorilor de la CSS Focsani cu o echipa de liga judeteana. Am cistigat cu 3-0 si antrenorul Radu Bulancea m-a legitimat imediat.


R.: L-ai avut pe Mircea Lucescu antrenor, iar acum esti coleg cu fiul sau, Razvan. Cum este?

M.B.: Mircea Lucescu mi-a fost antrenor, lucru cu care ma laud pentru ca am invatat multe din secretele fotbalului. Colegul meu din acea perioada era Bogdan Lobont. Mircea Lucescu a venit la mine inaintea unui turneu pe care il facea in Banat si m-a intrebat daca vreau sa mai ramin la Rapid. L-am mintit atunci pe nea Mircea si i-am spus ca nu am discutat cu nicio alta echipa, dar eu am semnat a doua zi cu Astra Ploiesti. Dupa etapa a doua sau a treia din campionat, Bogdan Lobont a plecat la Ajax Amsterdam si Rapidul l-a luat pe Radulescu. Daca il ascultam atunci pe Mircea Lucescu eram multi ani inca la Rapid.

R.: De ce ai plecat de la Timisoara?

M.B.: Nu mai conteaza. Am fost antrenor la Dinamo, Vaslui, Timisoara si acum la Rapid. Am lucrat bine cu toti portarii. Bogdan Lobont, Danut Coman, Emilian Dolha si Costel Pantilimon sint portari de mare valoare. Sint prieten cu toti si nu au fost niciodata probleme.

R.: Cum a fost perioada in care ai fost presedinte la Focsani?

M.B.: Am colaborat bine cu toata lumea. Eu cred ca am lasat ceva in urma mea pentru ca atunci cind a trebuit să plec, publicul de la stadion mi-a scandat numele, iar multi aveau lacrimi in ochi. A fost o perioada frumoasa.

R.: Te gindesti sa revii la Focsani?

M.B.: E greu acum. M-am obisnuit sa lucrez la un anumit nivel si, in acest moment nu ma gindesc la asa ceva. Le doresc numai bine tuturor oamenilor de fotbal din Vrancea. Este nevoie de multa unitate intre ei. Stiu ca e mai usor sa vorbesti cind nu esti implicat direct, dar cred ca am si dreptul sa-mi spun parerea despre fotbalul in care am crescut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
Nu cred ca in acest articol sant vorbele lui Marius in totalitate pentru ca el nu a fost presedinte niciodata la CSM 2007 el a lucrat doar cu mine la CSM Focsani si impreuna am pus pe rol acest club citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
"Ilas, Orlando, Lazar, Samoila si Ene sunt sclavii lui Dan Dumitru. Ilas si Samoila s-au scuipat ca ultimii golani, iar Orlando I-a dat un cap in guar lui Ene Petrica. Astia sunt oamenii de care s-a citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
ai dreptate danut.....5cuvinte sant ale mele , din acest interviu imaginar !
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
Dan Dumitru a scos fotbalul din rahat pentru a luat bani cu gramada. Asa face oricine. Strategia lui e falimentara. S-a dovedit asta.
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
Bravo Ziarul de Vrancea. Foarte bine faceti ca luati interviuri cu fostii mari jucatori ai Focsaniului si uite ca asa mai aflati cate ceva nou. Dad Dumitru chiar daca ii place sa injure si are in citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
d-l dan a scos fotbalul focsanean din moarte clinica...in 2005 unirea 2002 focsani se desfiinta-se , iar d-l DAN a scos fotbalul din " rahat ' ...singur cu energia vultura apoi csm focsani a adus citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
multe salutari ptr tine Marius,..ai fost,esti si vei fi un focsanean adevarat !!!...bafta in noul campionat..!!!
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
...vei ramane....
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
bravo, ariciule . ai fost si vei ramine un mare portar
, acum 739398 zile, 11 ore, 58 minute
sa dea hotul de marean oprisan bani,din buzunarele personale,care lua mortu in primire!portofele,portofele...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.