Sport

Dinamo Cirligele, crucificata pe altarul Comisiei de Apel

Gabriela Draghici
6 iul 2011 858 vizualizări
Desi echipa a solicitat reducerea pedepselor, Comisia de Apel a AJF a dispus ca Dinamo Cirligele nu va putea organiza meciuri pe teren propriu timp de sapte etape u sapte jucatori au fost suspendati intre 1 si 18 jocuri, iar amenzile sint usturatoare pentru unii

Comisia de Apel a Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF) Vrancea s-a intrunit luni, 4 iulie, sa decida sanctiunile in cazul incidentelor din partida Dinamo Cirligele "" Energia Vulturu, intrerupta in minutul 81. Asta dupa ce echipa Dinamo Cirligele a solicitat Comisiei reducerea pedepselor decise de Comisia de Disciplina. A doua semifinala a Cupei Romaniei, disputata la sfirsitul lunii trecute la Cirligele, s-a terminat in minutul 81, la scorul de 5 - 1 pentru Energia Vulturu, dupa ce mai multi jucatori si oficiali ai echipei gazda au fost eliminati pentru ca au protestat vehement la deciziile brigazii de arbitri. Mai intii delegatul gazdelor, Corneliu Cherciu, seful postului de politie din comuna, dar si unul dintre oficialii echipei din Cirligele, Adrian Milea, au fost trimisi in tribune pentru ca au contestat modul in care este condusa partida. Apoi au inceput eliminarile in rindul fotbalistilor. Ion Marin a lovit fara minge un adversar, iar Mircea Cherciu, unul dintre baietii sefului de post, a plecat la cabine pentru cumul de cartonase galbene. Ionut Istrate s-a dezbracat de tricou si l-a aruncat in centralul partidei, Lucian Sirbu. Suparat de rezultatul din teren, jucatorul a plecat singur, fara a fi eliminat. Meciul s-a intrerupt in cele din urma in minutul 81, dupa ce incidentele au degenerat. Mai intii, al doilea baiat al sefului de post, Paul Cherciu, l-a lovit cu mingea pe centralul partidei. In momentul in care acesta a vrut sa-l elimine de pe teren, in jurul sau s-a format o gramada ordonata, iar jucatorul gazdelor, Adam, l-a lovit cu palma peste ceafa pe arbitru. In aceste conditii, centralul a fluierat finalul jocului. Mai multi jucatori ai gazdelor au agresat brigada de arbitri si observatorul, dar si pe presedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, care a fost luat la rost de Ion Marin, primul jucator al gazdelor eliminat. Jucatorii din Cirligele au fost judecati pe baza raportului intocmit de arbitrul Luci Sirbu si observatorul Stan Gheorghiu, care au consemnat si vorbele grele adresate de unii jucatori ai gazdelor conducerii AJF Vrancea. Ion Marin, unul dintre jucatorii gazdelor, a folosit un limbaj trivial in discutia cu supervizorul meciului, Dan Dumitru. Comisia de Apel a AJF a redus sanctiunile echipei Dinamo Cirligele, insa acestea sint la fel de dure. In continuare, echipa nu va putea organiza meciuri pe teren propriu timp de sapte etape, iar amenzile sint si ele "usturatoare". "Din punctul meu de vedere, Comisia de Apel a luat masurile corecte si in limita regulamentelor", ne-a declarat presedintele Dumitru. Seful de post al politiei din comuna, de altfel si delegatul echipei, a refuzat sa comenteze decizia. Hotaririle sint definitive si irevocabile. (Gabriela DRAGHICI)


Dupa ce a analizat memoriul echipei de liga a patra, Comisia de Apel AJF, din care fac parte Costica Ciuta, Petrache Gurguiatu si Iulian Basturea a emis sanctiunile:

1. Jucatorul Mircea Cherciu (Dinamo Carligele) - se suspenda un joc si primeste o penalitate financiara de 32 lei, conf. art. 63/g.

2. Jucatorul Adrian Milea (Dinamo Carligele) - se suspenda 4 jocuri si primeste o penalitate de 220 lei, conf. art.67.

3. Jucatorul Paul Cherciu (Dinamo Carligele) - se suspenda timp de un an de zile si primeste o penalitate financiara de 2100 lei, conf. art.65/e.

4. Jucatorul Ciprian Adam (Dinamo Carligele) - se suspenda timp de un an de zile si primeste o penalitate financiara de 2100 lei, conf. art. 65/e.

5. Jucatorul Ioan Marin (Dinamo Carligele) - se suspenda timp de 18 jocuri si primeste o penalitate financiara de 907 lei, conform art. 63/2/4 lit. b, art. 65, lit. b si art. 68, litera 1.

6. Jucatorul Ionut Istrate (Dinamo Carligele) - se suspenda timp de 12 jocuri, conform art. 65a si 68/1.

7. Delegatul echipei, Corneliu Cherciu, se suspenda timp de doua luni de zile si primeste o penalitate financiara de 220 lei, conf. art. 67.

8. Echipa Dinamo Cirligele nu poate organiza meciuri pe teren propriu timp de 7 (sapte) etape si primeste o penalitate financiara de 320 lei, conf. art. 83/1c.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.