Sport

Toni Stanciu vrea sa prinda monstrul la Campionatul Mondial de Pescuit Stationar

Mihaela Beșleagă
30 iun 2011 1507 vizualizări
Focsaneanul face parte din lotul national care va participa la Campionatul Mondial de Pescuit Sportiv Stationar de la Ostellato, Italia, intre 28 august si 4 septembrie u anul trecut, Toni Stanciu a fost vicecampion national si acum isi propune sa iasa campion mondial la pescuit u Toni va participa si la finala nationala de pescuit stationar, care va avea loc chiar in judetul Vrancea, intre 19 si 21 august Vrinceanul Toni Stanciu este unul dintre acei impatimiti ai pescuitului care au facut dintr-un hobby un mod de a fi.

Dupa vreo opt ani de cind a inceput aventura cu undita si cinci ani de cind a mers la prima competitie, Toni Stanciu a ajuns in acest an sa faca parte din lotul national al Romaniei care va participa la Campionatul Mondial de Pescuit Sportiv Stationar de la Ostellato, Italia, in perioada 28 august - 4 septembrie. Participarea focsaneanului in lotul care ne va reprezenta tara este asigurata datorita clasarii anul trecut pe a doua treapta a podiumului la campionatul national de pescuit sportiv stationar, organizat de Asociatia Generala a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS). Toni Stanciu, in virsta de 37 de ani, face parte dintr-o echipa de cinci componenti, primii trei clasati la nivel national in anul anterior, alaturi de un capitan de echipa ales de AGVPS, care alege inca doi pescari, in functie de pista pe care se tine concursul. Din lotul national care se va bate la mondiale mai fac parte: Tudor Bodocan (Cluj Napoca), Tudor Octavian (Oradea), Szolt Benzar (Odorheiul Secuiesc) si Dragos Popa (Pitesti). "Obiectivul echipei noastre este clasarea in primele 15 locuri din lume, concuram individual, dar se face si un clasament pe tari. Pentru mine este prima oara cind ajung la mondiale, cheia succesului este sa pescuiesti foarte bine si sa rezisti psihic, sa nu te gindesti ca cel de linga tine are nu stiu ce titlu. Microbul de pescuit este ca o adrenalina. Eu imi propun sa ies campion mondial", ne-a marturisit Toni Stanciu. Concursul se va desfasura pe un canal, pe parcursul a doua zile, in doua manse a cite patru ore, timp in care competitorii vor pescui la liber si vor fi departajati in functie de cantitatea de peste prinsa in cirlig.


Un crap de 14 kg, cea mai mare captura


Pescuitul de placere nu este totuna cu pescuitul in competitie, unde presiunea este mai mare. Cea mai mare captura a focsaneanului a fost un crap de 14 kg, in urma cu 5-6 ani, "de placere". "Microbul" competitiilor a inceput in urma cu cinci ani cind, mai mult dintr-o intimplare Toni Stanciu a mers la primul concurs adevarat, dupa insistentele prietenilor pescari, unul dintre ei inscriindu-l in concurs. De atunci este nelipsit de la concursuri, unde a obtinut numeroase premii, multe pe podium. Peste doua luni, Toni va participa si la finala nationala de pescuit sportiv stationar, care va avea loc chiar in judetul Vrancea, pe lacul de acumulare de la Ciuslea-Movileni, intre 19 si 21 august, dupa care va fi plecarea in Italia. "Vreau sa prind podiumul, ca sa pot merge si la anul la mondiale. De un an de zile pescuitul a devenit sport national", ne-a spus Toni Stanciu. Pentru ca AGVPS nu mai plateste in acest an participarea concurentilor romani la mondiale, fiecare trebuie sa se descurce cum poate, cu bani din buzunarul propriu sau apelind la bunavointa sponsorilor. Participarea la campionatul mondial este destul de costisitoare: 270 de euro inscrierea, plus alti circa 1.500 de euro pentru transportul si cazarea pe parcursul celor sapte zile. Daca doriti sa fiti alaturi de Toni Stanciu si sa il sprijiniti sa participe cu brio la campionatul mondial de pescuit sportiv, il puteti contacta prin intermediul redactiei noastre, la numarul de telefon 0237/237.777 sau venind direct la sediul ZdV, din Bdul. Unirii nr. 37. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.