Sport

Inca un pas spre Superliga Vrancei

Gabriela Draghici
29 iun 2011 735 vizualizări
Presedintele AJF Vrancea a prezentat ieri sistemul de joc al Superligii, punctind faptul ca echipele care nu vor indeplini conditiile vor fi retrogradate u Superliga porneste va incepe pe 27 august

Delegatii celor 16 echipe din judet, inscrise in competitia Superliga Vrancei, au pus la punct ultimele detalii ieri, in sedinta de constituire de la Asociatia Judeteana de Fotbal (AJF). Au lipsit insa delegatii echipelor FC Marasesti si Vointa Slobozia Ciorasti. IPJ Vrancea a fost reprezentata de inspectorul principal Ionel Lal, care a a punctat problema sigurantei la meciuri, asigurind ca aceasta va fi rezolvata oricum, chiar daca posturile de politie se vor reorganiza. Presedintele AJF, Dan Dumitru, a prezentat sistemul de joc in Superliga. "In toamna anului 2011 se vor juca cele 14 etape ale Superligii, incepind cu 27 august 2011, fara etapa intermediara. In primavara anului 2012 se vor juca etapele de Cupa Romaniei, iar ultimele opt weekend-uri vor fi rezervate meciurilor din play-off. Regulamentul de organizare va fi aprobat in cadrul Adunarii Generale ce se va desfasura in jurul datei de 15 august. La jocuri, echipa oaspete este obligata sa aiba doua rinduri de echipament. Vor fi premiate cele mai fair-play echipe, chiar si cu premii in bani", a mentionat acesta. Dumitru a mai precizat ca echipele care considera ca nu pot indeplini cerintele impuse se pot retrage de bunavoie din superliga si sa se inscrie in liga a cincea, unde taxele sint mai mici. Cit despre proiectul Superliga Copiilor, nu se va juca cu juniori A 1, dar va fi un campionat al claselor 5-8. Fiecare echipa va fi obligata sa joace sistem 7 plus 1 cu regulile de la Cupa Hagi, cu linie de ofsaid. AJF a solicitat sprijinul Inspectoratului Scolar pentru organizarea campionatului de copii. Meciurile se vor juca doar duminica, la fel ca si partidele din Liga a cincea. Inspectorul scolar de sport, Dan Grigoras, si-a aratat disponibilitatea de a ajuta echipele de copii. "Este necesar ca profesorii de sport din fiecare comuna sa se implice pentru a forma echipe de copii. Avem nevoie de sportivi in fiecare localitate", a spus acesta.


Nu se intra in Superliga cu datorii


Meciurile din superliga se vor disputa doar simbata dupa-amiaza. Normele financiare pentru sezonul 2011-2012 sint aproape indentice cu cele din sezonul precedent, si vor exista sase oameni de ordine la fiecare meci. Totodata, a fost prezentat bannerul Superligii Vrancea, care va avea si un sponsor etnic, iar echipele vor primi masini de tuns iarba. Cluburile vor fi obligate sa aiba o sigla care va fi inscriptionata pe bannerul care va fi afisat pe toate stadioanele din judet. Toate echipele trebuie sa se inscrie in Superliga pina pe 1 august, fiind obligate sa stinga toate datoriile catre AJF, dar si sa aiba terenurile regulementare, cu gard, vestiare si banci de rezerve. Cele care nu vor indeplini conditiile, vor fi retrogradate in Liga a cincea. Prezent la sedinta, presedintele Comisiei Tehnice, Viorel Paizan, a anuntat demararea celui de-al doilea curs al scolii de antrenori cu licenta UEFA, la care pot participa doar pesoane care au ontinut diploma de bacalaureat. Cei cu zece clase pot obtine doar diploma de monitor sportiv. In Superliga Vrancei, ce se vrea o liga apropiata valoric de ce se intimpla in Divizia C, vor participa 16 echipe, ramase in competitie din sezonul trecut. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.