Sport

Sportivii olimpici au luat Bac-ul!

Ziarul de Vrancea
17 iun 2011 2985 vizualizări
La sesiunea de Bacalaureat organizata pentru olimpicii nationali, sportivii vrinceni au aratat ca stiu si carte u cinci rugbysti, vicecampioni in urma cu o luna, au luat note peste 8 u Andreea Roman, campioana nationala la aruncarea sulitiei, a avut ceva batai de cap la matematica, dar a terminat cu bine sesiunea speciala

Desfasurat in premiera in judetul Vilcea, la Grupul Scolar "Oltchim", bacalaureatul olimpicilor nationali s-a sfirsit. Sase elevi vrinceni, sportivi de performanta, au sustinut examenul de Bacalaureat intr-o sesiune speciala, pentru ca sint componenti ai loturilor nationale. Rezultatele date publicitatii de curind au confirmat munca si asteptarile lor, liceenii obtinind note peste 7. Este vorba despre Andreea Roman, olimpica la atletism, eleva la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, si cinci elevi de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, respectiv Teodor Bors, Marian Gorcioaia, Ionut Namolosanu, Andrei Pascu si Ionut Fanel Mazare, olimpici la rugby. Bacalaureatul olimpicilor a debutat pe 23 mai si s-a incheiat pe 1 iunie. Din cei 600 de sportivi olimpici care au mers la Rimnicu Vilcea, 50 au picat si vor fi nevoiti sa sustina din nou Bac-ul. Liceenii vrinceni au un avans considerabil in fata colegilor de clasa, prinsi acum in "focurile" examenului. Lasind restul plutonului mult in urma, cei sase vrinceni au inceput sa construiasca precum un puzzle, piesa cu piesa, planul de bataie pentru admiterea la facultate si transferul la cluburile sportive din tara.


"Subiectele au fost prea complicate"


Andreea Roman, de la CSS Adjud, si eleva la Colegiul Tehnic "Gheorghe Bals" Adjud, este medaliata nationala in proba de aruncare a sulitei. De altfel, sportiva se pregateste pentru campionatele nationale ale juniorilor I care vor avea loc pe 2-3 iulie, la Bucuresti. "Bac-ul a fost cam greu si nu a dat aproape nici o sansa celor care au ales matematica. Subiectele au fost prea complicate. Am luat 6,10, am promovat, dar media generala mi-a scazut din cauza acestei probe. In rest a fost OK, cu subiecte normale pentru noi, sportivii. In continuare voi merge la Facultatea de Sport din Bucuresti si vreau sa fac in paralel o a doua facultate pe care urmeaza sa o aleg. De asemenea voi continua si cu atletismul, deja am discutat un transfer la clubul Olimpia Bucuresti", ne-a spus Andreea Roman.


Stiloul, minuit la fel de bine ca balonul oval


Notele obtinute de sportivii vrinceni la BAC au fost: Andrei Vasilica Pascu (Liceul cu Program Sportiv Focsani)"" 8,86, Marian Gorcioaia (Liceul cu Program Sportiv Focsani) "" 8,63, Ionut Fanel Mazare (Liceul cu Program Sportiv Focsani) "" 8,48, Ionut Namolosanu (Liceul cu Program Sportiv Focsani) "" 8,33, Teodor Bors (Liceul cu Program Sportiv Focsani) "" 8,21, Andreea Roman (Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud) "" 7,65. Cei cinci rugbysti de la LPS Focsani au mers la Rimnicu Vilcea imediat dupa finala campionatului national de rugby U 19, jucata la Bucuresti. Cu lacrimi in ochi, dupa ce au pierdut cu 3 - 8 in fata celor de la Siromex Baia Mare, rugbystii focsaneni au aratat inca o data ca au valoare si pe teren, dar si la scoala. "Au dat Bacul intr-o sesiune speciala pentru ca toti erau componenti ai lotului national. Au jucat la europene si mondiale pentru Romania si au obtinut la Bac note foarte bune, intre 8.20 si 8.80. Rezultatele sint imbucuratoare, mai ales ca noul sistem de la Bac este mai dificil, iar multi elevi pica examenul. Asa s-a intimplat si la Vilcea, unde din cei 600 de sportivi, 50 nu au promovat", ne-a spus profesorul Viorel Ion, cel care i-a coordonat pe jucatori in activitatea incununata cu doua medalii de vicecampioni nationali, dar si o medalie de bronz, precum si participari la mondiale si europene.


Rugbistii isi cauta facultati linga club


Cei cinci ne-au povestit ca au trecut cu brio Bacul, iar proba cea mai grea a fost istoria. "Important e ca am obtinut note mari si putem continua sa facem o facultate si in paralel sa jucam rugby. Deja o parte dintre noi ne-am gasit echipe si ne vom inscrie la facultatile din orasele interesate de serviciile noastre", ne-au spus rugbystii. Toti isi doresc sa fie studenti la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, la sectia kinetoterapie. "Noi am facut sport, stim ce inseamna o accidentare. Kinetoterapia e ceva concret, care ne ofera o posibilitate de a avea un viitor", ne-a spus Ionut Namolosanu. Vasilica Pascu a trecut la rindul sau cu succes Bac-ul, desi in aceasta perioada a fost supus si unei interventii chirurgicale, dupa accidentarea suferita in finala campionatului national. Astfel, Andrei Pascu, Marian Gorcioaia, Ionut Mazare, Andreea Roman si Ionut Namolosanu completeaza cu succes tabloul de elita al elevilor sportivi din Vrancea. (Gabriela DRAGHICI, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.