Sport

Iulian Surla, la un pas de titlul mondial la nage no kata

Dan Chiriac
15 iun 2011 1408 vizualizări
portivul focsanean a luptat aseara cu medaliile pe masa la mondialele de la Frankfurt u acesta dorea sa repete performantele reusite in 2009 si 2010

Focsaneanul Iulian Surla, profesor de educatie fizica si sport la Liceul cu Program Sportiv din Focsani, a luptat aseara, la Frankfurt pentru titlul mondial de Nage No Kata. Anul trecut, la mondialele de la Budapesta, Iulian Surla a concurat alaturi de Ciprian Fleisz si a obtinut argintul mondial. Aseara, cei doi, legitimati la Liberty Oradea, au incercat sa obtina o medalie mai stralucitoare. Din pacate, competitia de aseara nu a fost una usoara, Surla plecind cu o accidentare din tara. "Vineri, la antrenament s-a accidentat la mina. Nu stia daca poate lupta, dar cred ca pina la urma va intra in concurs. Obiectivul era obtinerea medaliei de aur, dar ramine de vazut daca va reusi sa treaca de japonezii din concurs", ne-a spus Marinel Palade, colegul de la LPS Focsani. Ajuns la 30 de ani, Surla a incercat marti seara la Frankfurt sa-si imbunatateasca salba de medalii nationale si internationale. Acesta a obtinut nu mai putin de patru titluri nationale la seniori si cinci la juniori. Campionul originar din Focsani se lauda cu peste 100 de medalii cucerite la intrecerile europene, mondiale si balcanice la care a participat. Surla a incercat aseara sa obtina o noua medalie mondiala, dupa cele din 2009 si 2010. Perechea formata din Ciprian Fleisz si Iulian Surla a cucerit medalia de bronz la mondialele din 2009 si pe cea de argint in 2010. Acum, cei doi si-au propus sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere. Cei doi sint pregatiti la clubul Liberty Oradea de Alexandru Chirila. Nage No Kata, unde Iulian Surla a incercat aseara sa obtina aurul mondial, inseamna tehnici de proiectare. Aceasta este compusa din trei tehnici din fiecare dintre cele cinci grupe existente in judo: tehnici de mina (te waza), de sold (goshi waza), de picior (ashi waza). Fiecare dintre cele 15 procedee e realizat de doua ori, o data la stinga si o data la dreapta, in total 30 astfel de miscari.


La Focsani, micii campioni asteapta finalele nationale


Aseara, judoka de la LPS CSM Focsani 2007 au venit la antrenament si asteptau cu sufletul la gura rezultatul obtinut de profesorul lor in Germania. Totodata, micii sportivi de la categoria sub 11 si 13 ani au facut o noua sedinta de pregatire. "Vineri plecam la Constanta, pentru nationalele copiilor U 11. Vineri are loc cintarul oficial, simbata e concursul individual, iar duminica pe echipe. Avem ca obiectiv sa ne intoarcem sanatosi si cu doua-trei medalii, daca se poate si de aur. Sintem 28 de sportivi din Vrancea", ne-a spus antrenorul Stanica Grosu. Nici judoka care nu au implinit inca 13 ani nu au stat prea mult pe ginduri si s-au luptat pe saltea. "Mai au doar o saptamina pina la nationalele de la Deva. Vom fi 25 de judoka din Vrancea, iar obiectivul este similar. Stiu ca pot obtine o medalie si din acest motiv se pregatesc intens", ne-a mai spus Stanica Grosu. In aceasta vara, judoka de la LPS CSM Focsani vor face deplasarea si la Balcaniada. Competitia rezervata sportivilor din noua tari din sud-estul Europei va avea loc in acest an in Macedonia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.