Sport

Micii luptatori de la Addras s-au batut bine la Tg. Mures

Ciprian Fânaru
26 mai 2011 1143 vizualizări
Doua medalii de aur, una de argint si una de bronz e bilantul sportivilor la competitiile nationale desfasurate weekend-ul trecut

Sala Sporturilor din Tg. Mures a fost la finalul saptaminii trecute gazda a trei competitii din calendarul Federatiei Romane de Taekwondo WTF. In prima zi au avut loc Campionatul National de Juniori si Turneul Republican de Juniori, cea de-a doua intrecere rezervata sportivilor cu mai putina experienta competitionala, iar in cea de-a doua zi s-a desfasurat "Cupa Mures Tkd WTF", rezervata categoriilor de virsta copii si cadeti. Clubul Sportiv Addras Taekwondo Focsani a fost reprezentat pe suprafata de lupta de sase sportivi, care au reusit patru clasari pe podiumul de premiere. La CN de Juniori Iuliana Jaba a pierdut in preliminarii in fata unei sportive din Hirsova, diminuindu-si considerabil sansele de a evolua sub culorile Romaniei la Campionatul European din Cipru, in timp ce Mirela Esanu a cistigat finala categoriei -46 kg, adjudecindu-si medalia de aur la Turneul Republican. La categoria -47 kg cadeti 1 masculin a Cupei Mures calculele au fost rasturnate de Andrei Chirila. Vrinceanul a cucerit aurul, invingind in finala dupa un meci extenuant un sportiv din Cluj-Napoca, favorit la cistigarea finalei. Tot in cadrul Cupei, Nicu Chirila, -40 kg cadeti 2 masculin, a cistigat argintul, pierzind in finala. In fine, Elena Danila, care a concurat la categoria -47 kg cadeti 1 feminin, a urcat pe a treia treapta a podiumului de premiere, trecindu-si in cont medalia de bronz. La competitii au mai participat Elena Danila si Adrian Dragoncea. "Felicit sportivii pentru evolutia foarte buna! Sint copii ambitiosi, isi doresc sa faca performanta si fac sacrificii pentru a-si urma pasiunea pentru sport. Majoritatea nici nu locuiesc in Focsani, fiind din Timboiesti, Urechesti, Marasesti sau Suraia si nu ezita sa faca reale eforturi atit materiale cit si de alta natura pentru a practica sport de performanta. Succesul inseamna satisfactia lucrului bine facut, iar esecul denota lacune in pregatire si tratarea cu superficialitate a procesului de antrenament", spune instructorul Adrian Dochioiu. In alta ordine de idei, Cupa Vrancea, inscrisa deja in calendarul Federatiei, se vrea a fi turneu international. Vrancea Trophy are toate sansele sa fie organizata conform standardelor ETU, pe doua categorii valorice, A si B. Pentru a putea fi o competitie cu adevarat de anvergura, sint necesare si fonduri serioase, pe care Asociatia Judeteana de Taekwondo incearca sa le stringa pina la toamna. (Ciprian FANARU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.