Sport

Salba de medalii la Cupa Nordului

Ciprian Fânaru
24 mai 2011 1551 vizualizări
Micii judoka de la LPS Focsani au urcat de 10 ori pe podium la puternica intrecere gazduita de Baia Mare

Sala Polivalenta din Baia Mare a gazduit la finalul saptaminii trecute una dintre cele mai mari competitii de judo din tara, Cupa Nordului, concurs ce a ajuns la a opta editie. La competitie au luat parte circa 700 de sportivi dintre care 140 veniti de peste hotare, din Ungaria sau Moldova. Din Romania, s-au reunit in Baia Mare reprezentanti ai cluburilor de judo din Gura Humorului, Bacau, Focsani, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Slatina, Calafat, Turnu Severin, Caransebes, Retita, Lugoj, Sibiu, Fagaras, Brasov, Tg. Secuiesc, Miercurea Ciuc, Tg. Mures, Cimpia Turzii, Cluj-Napoca, Bistrita, Zalau, Arad, Oradea, Satu Mare si gazdele din Baia Mare. Cele mai bune performante ale focsanenilor au fost izbutite la categoria de virsta U11 de Claudiu Neagu (aur la 30 kg), Alexandru Solomon (aur la 50 kg), Riccardo Stoica (argint la 46 kg), Gabriel Farcas (argint la 50 kg) si Maria Vrabie (bronz la 32 kg). La categoria U13 s-au remarcat urmatorii sportivi: Mircea Tomescu (argint la 27 kg), Can Metin (bronz la 30 kg), Laris Bors (bronz la 34 kg), Constantin Alexandru (bronz la 46 kg) si Miruna Dumitrascu (bronz la ^52 kg), in timp ce Ioana Badiu (52 kg) si Bogdan Grigore (categ. 50 kg) s-au clasat in final pe locul al cincilea. Judoka sint antrenati de Stanică Grosu, Dumitru Zisu, Marinel Palade, Iulian Surla si Razvan Lazar. "Au participat sase cluburi din Ungaria, au fost si din Republica Moldova, in jur de 700 de participanti. Organizarea a fost impecabila, dar si noi ne-am organizat foarte bine. A fost cel mai mare turneu inaintea finalelor nationale la cele mai mici categorii de virsta: U15 la Miercurea Ciuc, U13 la Deva si U11 la Techirghiol", ne-a spus antrenorul Dumitru Zisu. Organizatorii cupei, CSM Baia Mare si Federatia Romana de Judo, in colaborare cu Directia de Sport si Tineret Maramures, Consiliul Local Baia Mare si Consiliul Judetean au oferit cistigatorilor cupe, diplome, medalii si premii constind in echipamente sportive. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.