Sport

Sa vina Cupa la Focsani!

Ciprian Fânaru
21 mai 2011 748 vizualizări
LPS Focsani - CSS 2 Siromex Baia Mare, simbata, de la ora 18.30, in finala Diviziei Nationale de Juniori U19

Echipa de rugby U19 a Focsaniului joaca azi cel mai important meci al carierei. Focsanenii dau piept in ultimul act al campionatului cu rivala CSS 2 Siromex Baia Mare. Chiar daca baimarenii pornesc ca favoriti gratie celor doua victorii obtinute in meciurile directe din campionat, intr-o partida care se disputa cu trofeul masa se poate intimpla orice. Baietii antrenati de Viorel Ion, Romeo Paun si Valentin Busuioc au asigurate medaliile de argint, dar mentalitatea de invingatori insuflata la Focsani ii va face cu siguranta sa lupte pina la ultima picatura de energie. Un meci cu o asemenea incarcatura poate fi decis de detalii mici, de o secunda de neatentie. Cum valorile sint echilibrate, pregatirea fizica va juca desigur un rol important, dar mai presus vor fi stapinirea de sine in clipele dificile si modul de tratare a momentelor cheie. Meciul nu se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf, ci pe Olimpia. Orele de desfasurare ale celor doua finale sint cel putin neinspirat stabilite, tinind cont ca in aproximativ acelasi orar se vor derula toate intilnirile ultimei etape din Liga I de fotbal. Acest lucru a facut ca meciul sa nu poata fi televizat. Pentru a ajunge sa joace pentru tricourile si medaliile de campioni nationali, focsanenii au izbutit opt victorii din zece partide in sezonul regulat plus succesul din semifinale, 27 "" 5 pe teren propriu contra CTMRTF Bucuresti. De partea cealalta, maramuresenii au reusit noua victorii in campionat si inca una in semifinale, 22 "" 14 cu formatia Colegiului National "Aurel Vlaicu" Bucuresti. "Zimbrii" cei mici sint singurii care au putut sa invinga Focsaniul in acest sezon, iar LPS-ul cauta o revansa in meciul meciurilor. Chiar in zilele in care Liceul Sportiv aniverseaza 20 de ani de functionare, un titlu national ar oferi un adevarat prilej de sarbatoare. Siromex a reusit pentru al doilea an consecutiv sa se califice in finala campionatului si a mers in Capitala cu gindul de a-si apara titlul cucerit anul trecut. "Stejareii" de Vrancea se vor folosi si de experienta confruntarilor cu miza prin care au trecut pina acum: finala mare U18 in 2009 si finala mica U19 in 2010.


Este meciul unei generatii


Pentru cel mai important meci al sezonului, LPS Focsani se va baza in confruntarea din Capitala pe urmatorii jucatori: Ungureanu, Bucur, Bors, Postolache, Antonescu, Hotnog, Duca, Gorcioaia, Abageru, Mazare, Nicolae, Paraipan, Namolosanu, Estoica, Pascu, Closca, Neagu, Cernat, Parvu si Dumitrascu. Focsanenii au plecat de miercuri la Snagov, locul de cantonament unde vor sta pina la ora finalei. în finala pentru locurile 3-4 se vor intilni formatiile Colegiului National Aurel Vlaicu Bucuresti si Colegiului Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare din Bucuresti. Antrenorii Razvan Popovici si Mircea Talos vor timite in teren urmatorul 15: Pocris, Pristavita, Tomascu "" Tachel, Vlasin - Murgoci, Toma, Postolachi - Ciaparii, Puscasu "" Paduret, Malan, Bumbu, Paraschiv - Tiron. Rezerve: Lapadat, Matei, Pintean, Lazar, Drimus, Rosu, Talos. Echipierii Focsaniului vor avea si galerie in Capitala, un autocar cu sustinatori urmind sa plece in aceasta dimineata cu scopul de a urmari pe viu marea finala si a-i incuraja pe baieti in acest meci pina la urma istoric. Titlul de campioni nationali la juniori I este asteptat la Focsani din 2002, de la precedenta izbinda a rugbistilor. In lipsa unei formatii de seniori care sa performeze la cel mai inalt nivel, o medalie de aur la rugby ar insemna enorm pentru sportul vrincean. Finala cu Baia Mare va fi ultima reprezentatie pe care LPS Focsani o da in aceasta formula, majoritatea componentilor echipei urmind sa incheie conturile cu junioratul. (Ciprian FANARU)


Finala ONSS la rugby in 7 e la Birlad


Baza sportiva a Clubului Scolar Sportiv (CSS) Birlad gazduieste de ieri etapa nationala la rugby in sapte pentru licee in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Echipele calificate sint Liceul cu Program Sportiv Focsani, Grupul Scolar "Pamfil Seicaru" Ciorogirla, Grupul Scolar Pucioasa, Grupul Scolar Industrial Transporturi Auto Timisoara, Colegiul Tehnic "Transilvania" Brasov, Colegiul Tehnic de Material Rulant Bucuresti si Liceul Pedagogic "Alexandru Vlahuta" din Birlad. Simbata, 21 mai, se vor desfasura jocurile din grupe, pentru ca duminica sa aiba loc confruntarile finale. (C. F.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.