Sport

Un sfert de veac de la o performanta istorica: juniorii au obtinut singurul titlu din istoria fotbalului din judet

Dan Chiriac
19 mai 2011 1226 vizualizări
Unirea Dinamo Focsani a cistigat turneul final disputat la Busteni in compania echipelor Inter Sibiu si Chimia Gaesti

Steaua Bucuresti aniverseaza in fiecare an, pe 7 mai, cea mai mare performanta a fotbalului romanesc, cistigarea Cupei Campionilor Europeni. Pe 7 mai 1986, Steaua invingea in finala de la Sevilla pe FC Barcelona. Intimplator sau nu, din luna mai 1986 dateaza si cea mai mare performanta a fotbalului vrincean. Unirea Dinamo Focsani reusea pe 20 mai 1986 sa obtina primul si singurul titlu national din istorie. Echipa de juniori B cistiga medaliile de campioni la Busteni, dupa un turneu final in trei cu Inter Sibiu si Chimia Gaesti. In primul joc al turneului, Cristi Dragu a marcat singurul gol al partidei cu Inter Sibiu. Reusita din minutul 12 avea sa se dovedeasca decisiva. Urmatoarele doua partide ale turneului s-au incheiat la egalitate. Unirea Focsani a terminat nedecis, 0 - 0 cu Chimia Gaesti si astepta rezultatul ultimei partide. O victorie a dimbovitenilor la doua goluri in fata celor de la Inter Sibiu ar fi dus titlul la Gaesti.

Numai ca, jocul s-a terminat 1 - 1, iar Unirea Focsani a terminat prima in clasament cu trei puncte, urmata de Chimia Gaesti 2 puncte si Inter Sibiu 1p. Turneul final a avut loc la Busteni. Din echipa focsaneana faceau parte printre altii Manta Claudiu, Serea Ionica, Colceag Sorin, Danut Savin, Cristi Dragu, Marian Brutaru,Titi Munteanu, Ioan Petrica sau Stanel Saragea, jucatori care au ajuns ulterior in primele trei divizii din Romania. "In acel an, multi dintre jucatori au reusit si promovarea cu echipa de seniori antrenata de Misu Costea in Liga a II-a. Un mare merit pentru obtinerea acelei performante i se datoreaza antrenorului Mihai Oprisan - un sufletist ce s-a pus mereu in slujba fotbalului juvenil vrincean", spune Stanel Saragea, capitanul echipei de atunci. Dupa rezultatele din 1986, echipa de copii de la CSM Focsani, grupa 1999, a fost la un pas sa repete rezultatele de exceptie, dar a terminat cele doua turnee finale la care a luat parte, in 2009 si 2010, pe locurile 5 si 6. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.